Balázs, azért foglalkozik a nem tudom hanyadik kommentelő a személyeddel sokszor, mert egy "jelenség" vagy. Kijelentesz néha olyanokat, olyan magabiztossággal, s sajnos arroganciával, hogy az izéééé. PONT.
Másokat vádolsz be legtöbbször elfogultsággal, holott szerintem te a saját tükörképed ellen harcolsz. Itt jellemzően NEM divat ha már HT-vonalra térünk vissza, senki részéről sem leszólni a nyugati techniát(én tőlem ilyet pl. nem nagyon olvashatott senki, az fix), sosem mondtam hogy gyenge gép lenne az F-22, az F-15, az F-16 etc., vagy holt teher egy amraam, de még dicsértem talán a késői Sparrow változatokat is. Az USA költ a legtöbbet a haditechnikai fejlesztésekre, azon belül a légierőre, tengerészetre meg méginkább a világon. Ennek egyértelmű meg is van az eredménye. Tehát ezek fényében, kérlek, ne add már az én számba azt, hogy a megvalósult USA képességeknek is csak a felét ismerem el, az Orosz projecteket meg 200% os megvalósulási rátával számolom, mert egyszerűen erről szó nincs, és nem is volt soha. Az USA cuccok nagyon jók. Drágák, de jók. Egy kiképzett, jól felszerelt, és jó logisztikával megtámogatott, morálisan rendben lévő sereg kezében, csodát tesz. Azért Szaudiak kezében az is leszerepelni látszik. Ez a hozzád hasonlóaknak azért lehetne intő jel, mert ebből akár EXTRAPOLÁLHATNÁL is, nem teljesen a végtelenbe persze, de egy kicsit, legalább odáig, hogy akkor talán az orosz fegyverek sem feltétlenül CSAK ANNYIT tudnak kihozni magukból, mondjuk egy szintén erős ország által használva, komplex rendszerben gondolkodva, jó morállal, kiképzett állománnyal, mint amit pl. az afrikai, meg arab háborúkban láthattál. De ez neked már derogál.
A szíriában megtelepült Orosz erőket meg, a török erők töredéke elsöpörné mint a szél, erőlködés nélkül mondatod megint a szánalmasan nevetséges kategória.
Elemzést kérsz, komplexet, hogy mi lenne? Elmondom én neked kutató munka nélkül: Nyilván reálisan azt ott kitelepült Rus erőket a TELJES Török hadsereg, valóban fel tudná morzsolni. Csak ehhez NEM egy kis töredék része kéne az erejüknek, hanem egy jelentős, összhadrőnemmel végrehajtott támadássorozat, ami minden lenne, csak nem szélvész gyorsaságú, és nem menne erőlködés, meg komoly veszteség nélkül. Hamar belefutnának ám azért ott S-sokszáz rendszerbe a török amraam shooter F-16 ok, amelyek bár nagyra tartom a török pilótákat, mert nemzetközi szinten nézve igen sokat repülnek, és igen jók, de MÉGSEM az USA élvonalbeli pilótáinak felelnek meg, a gépeik, lehetőségeik meg pláne nem. Az meg, hogy csak Sz-300/400 ról beszélünk, az még kevés, mert van ott képek szerint RENDSZER szinten felépítve némi Panzir/Szír Kub ütegek, etc. Ezek felett nagyvonalúan elsiklasz legtöbbször. Ahogy ott figyel néhány rakétás kisebb nagyobb Orosz hadihajó is, lőtávolban. Láttunk némi nemű erőfitogtatásként Európát körberepülő Tu-160-ast, Kaszpi felől érkező Tu-22-t, vagy akár csak onnan korvettekről kilőtt Kalibr-eket is. Ez még marhára ne a 3. VH, és nem beszéltem taktikai atomtöltetekről sem. Ahogy erről sem kedves drága mérnök úr, hogy ha az ottani Orosz kontingenst támadás érné a törökök részéről, ÖN szerint mi történne a Boszporusszal hirtelen? Hát az örményeknél megtelepült RUS erők, eltávot kapnának? Semmi atomháborút nem vízionálva, mert ha az lenne, akkor bizony AZONNAL vége lenne a törököknek, mint a botnak, ÉN úgy látom, konvencionális seregekkel számolva is, az a török támadás, ami valóban el tudná érni a kitelepült Szír területen lévő Orosz erők pusztulását, NEM lenne szélvész gyors, nagyon nem a török erők töredéke oldaná meg, és mocskos mód fájna nekik.
Na várom a szakértő válaszát, mérnök úr. PONT.