Radarokkal kapcsolatos hírek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

csakb

Well-Known Member
2014. március 2.
396
651
93
Szép jószág, de ez egy ionoszféra radar, sok köze nincs a légvédelemhez.

 
 • Tetszik
Reactions: ghostrider
K

kamm

Guest
T

Törölt tag 1945

Guest

YLC-8E.jpg


Ügyes cucc, de azért inkább a VHF radaroktól célszerű egy lopakodó felderítését elvárni normális távolságból.
 
M

molnibalage

Guest
A hír érdekes, a szövege nevetséges.
Az, hogy a radar inkább magas, mint széles gondolom a forgatási sebesség miatt van, kisebb az inercia. Csak ezzel a nyaláb formája meg olyan amilyen, bár így kevesebb magassági legyezés kell.

A Nyebo-M ennek pont a fordítottja.
 
T

Törölt tag 1945

Guest
A hír érdekes, a szövege nevetséges.
Az, hogy a radar inkább magas, mint széles gondolom a forgatási sebesség miatt van, kisebb az inercia. Csak ezzel a nyaláb formája meg olyan amilyen, bár így kevesebb magassági legyezés kell.

A Nyebo-M ennek pont a fordítottja.

Pontosabban tudhat cél repülési magasságot mérni így.
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and bel

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
8 233
25 689
113
"A norvég Forsvarsmateriell (FMA) beszerzési ügynökség szerződést kötött a Hensoldttal több MSSR 2000 ID másodlagos radar és LTR400 DNG transzponder szállítására, beleértve a kriptográfiai és tesztberendezéseket és a kapcsolódó szolgáltatásokat. Hensoldt szerint az Identification Friend or Foe (IFF) termékekre vonatkozó szerződés volumene körülbelül 15 millió euró."

 
 • Tetszik
Reactions: Szittya

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
33 244
63 379
113
Raytheons-LTAMDS-radar-has-three-fixed-arrays-a-large-front-array-and-two-aft-arrays-that-have-overlapping-coverage-for-full-360-degree-tracking..jpg
Raytheons-LTAMDS-is-integrated-through-the-U.S.-Armys-Integrated-Air-and-Missile-Defense-Battle-Command-System-or-IBCS.-2048x1349.jpg


After only 36 months since contract award, Raytheon Missiles & Defense is poised to deliver six Lower Tier Air & Missile Defense Sensor (LTAMDS) radars to the Army in 2023...
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 658
113
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby