Radarokkal kapcsolatos hírek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 548
113
AN/TPQ-49 radarokat alakítanak apró drónok észlelésére alkalmasnak.
https://www.yahoo.com/autos/s/marines-developing-tech-track-knock-drones-sky-160033842.html
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 982
71 273
113
 • Tetszik
Reactions: wolfram

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Semmi konkrétum, csak adtak egy kis pénzt egy fejlesztésre

"Researchers from the Institute for Quantum Computing (IQC) at the University of Waterloo claim that a new quantum radar system being develop will be able to detect stealthy aircraft and missiles.The new technology will also help radar operators cut through electromagnetic noise caused by geomagnetic storms and solar flares."

https://uwaterloo.ca/institute-for-quantum-computing/news/quantum-radar-will-expose-stealth-aircraft
A Lockheed-nek van kvantumradar szabadalma, a D-Wave (az első, kereskedelmi forgalomban is kapható, bár csak "quantum-annealing" és nem
"általános" kvantumszámítógép gyártója ) meg egy kanadai cég, akik pont a Lockheednek adták el először a terméküket. Ebből még bármi lehet.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Szerintem a NASAMS + TRML-3D kombináció is érdekes kombináció.
Ahogy olvasom elkészült a TRML-3D utódja?
TRS-4D
http://www.janes.com/article/81255/hensoldt-launches-new-trml-4d-radar
Hensoldt-01-692x360.png

p1705286_main.jpg

- GaN technológia;
- 1500 célpontot tud kezelni,
- max. 250 km hatósugár, 30 km magasság, vadászgép méretű célt 120 km-ről;
- állítólag egy körülfordulás elég neki hogy a felbukkanó célokat követni kezdje.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 357
18 484
113
A JY-27A anti-stealth VHF felügyeleti radar PLA verziója, szigeten telepítve és a Senkaku / Diaoyu-szigetek irányába mutat.

DhGrx6CVQAEHxIt.jpg
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 060
1 635
113
Raytheon KuRFS

A Raytheon fejlesztését csak a lokátorok "svájci bicskájaként" nevezi, ami a pilóta nélküli eszközök mellett képes felvenni a kesztyűt a rakéták, tüzérségi - és aknavető lövedékek ellen,
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Kíváncsi vagyok kinek lesz jobb a madár szűrő algoritmusa? (különben nagy írtás lesz a madár populációban...)
A hírek szerint a Pancir radarja is Szíriában rendszeresen vagy eldobta a lassú drón célpontokat madárnak nézve őket, vagy nagytestű madarakat célpontként azonosított..
 
 • Tetszik
Reactions: gacsat