Radarokkal kapcsolatos hírek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
31 298
59 650
113
Kongsberg and Lockheed Martin signs contract for new Norwegian Air Surveillance Radars

Through this ca 900 MNOK contract, KONGSBERG will be a significant partner and subcontractor to Lockheed Martin for the deliveries to the NORSE project. The KONGSBERG scope of delivery includes hardware, software and final assembly and test of the TPY-4 radar systems before installation at the radar sites.


DSC02319.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
31 298
59 650
113

"Russia Deploys Niobium The Powerful Radars That Can Detect all Threats Upto 500 Km

The Russian military was deploying the cutting-edge technology of Niobium radar, VHF radar is capable of tracking a stealth target like the F-22. UHF radar can track LO targets, such as ballistic missiles and artillery rockets. Higher-frequency radars are more accurate than VHF radar. Russian Radar features a better detection range of various types of aircraft, including hypersonic ones."
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
12 308
23 052
113
Litván adományozók 16 darab RADA ieMHR radart vásároltak Ukrajnának.


A multifunkciós radarokat a Leonardo egyik leányvállalata gyártja és elég jók a paraméterei:

Threat Detection Range
Nano UAV10 Km
Medium -Size UAV45 Km
Heavy Transport Aircraft100 Km
Fighter65 Km
Fighter - Low RCS35 Km
Utility Helicopter45 Km
Light/Medium Mortar / Short Range Rocket10 Km
Heavy Mortar12 Km
Direct- Attack Rocket / Missile14 Km
Pedestrians20 Km
Vehicles & Medium-Size Vessel45 Km
Large Vessel80 Km

Az amerikai Strykerre épülő M-SHORAD is ezt a radart használja.
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány