Radarokkal kapcsolatos hírek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 140
113
How Quantum Radar Could Completely Change Warfare

https://www.popularmechanics.com/military/a28818232/quantum-radar/

Amit kiemelnék, hogy ez nem feltétlenül "antistealth csodafegyver" lesz ám.

"Quantum radars has been billed as a means for detecting stealth aircraft, with claims that it renders efforts to make aircraft invisible to radar useless. According to three experts polled by Engineering and Technology, anti-stealth claims are a “gross oversimplication” and the main advantage of quantum radar is the high definition aspect."
 
 • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1586

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113
Iran deploys state-of-the-art Moragheb phased array 3D radar system in the Persian Gulf. It has a range of 400 kilometers
.
EWDHVJmXkAIfi4l.jpg

EWDHVZ6WoAMIEeF.jpg

EWDHVqXWsAEeId_.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: Szittya

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 029
113
Iran deploys state-of-the-art Moragheb phased array 3D radar system in the Persian Gulf. It has a range of 400 kilometers

EWDHVqXWsAEeId_.jpg
.
.
Ez ám a state-of-the-art a javából! Nyomógombos telefon a kinai piacról és valami autóból kimentett ülések a kezelők alatt. A kifinomult kezelőszervek is egy egér és egy asztalba faragott billentyűzet az Aliexpressről, a szinfalak mögött is tuti valami sima PC izzad Windows op.rendszerrel. :) Van a jobb keze előtt egy USB-s lámpa is, szintén Aliexpress. :)
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113
A NRIET által tervezett új, következetlen szóró radar hamarosan átadja tanúsítását. Ez az AESA radar több mint 600 m² és 4000+ T / R méretű. Lehetővé teszi a felső légkör és az ionoszféra tanulmányozását Kína déli részén, Sanya körül 2000 km-es körzetben.
 
 • Tetszik
Reactions: arcas