Rafale (Dassault, Franciaország)

Kis off. Ha nem veszik pénzért az olajukat talán Barterezhetnének egy vadászgépet olajért :-)

Tényleg érdekes az F16 váltótípusnak a Rafit választani.
Az F16 reális "váltótípusa" inkább a Griff vagy a Csengdu J-10.
Igen a "" nem véletlen.

Szal a zászlóshajónak még mindig a Falcont tekintik és leváltásakor szóba kerülő Rafale alapján úgy tűnik azok a Szuhojok amikkel rendelkeznek korántsem olyan potensek, hogy nem automatikusan a meglévő géppark bővítésére gondolnak.

Bocs az OFFert.
Ez megint gazdasagpolitika. De ettol meg almodhatnak nagyot. :)
/OFF

Amugy nem ertem, hogy miert Rafale-t akarnak, ha van mar Szu30-asuk, kinai kikepzogepuk.
Ezen kivul en megint nem latom, hogy miert a Rafale jo valtotipusa a Falconnak.
Az biztos, hogy politikai okokbol nem kapnak amerikai vadaszgepeket.

Egyet értek veled!

Eddig is orosz technikát favorizálták,de most elkezdet a kínai töke áramolni az országba.És nem szabd elfelejteni a kiképzőgépeket amit nemrég vásároltak na meg a 2015ben érkező helikoptereket se.

gonosz: Minden ország exportál és importál. Nálunk +ív ez a mérleg és nincs olyan, hogy 2hónapig nem lehet WC papírt kapni.

Egyes hírek szerint nem tudják hadrandbe tartani a Szu-kat mivel akadozik a potalkatrészek szállítása, ill. nincs megfelelo mennyiségu pilotájuk, hogy az osszes gépet repulni tudják....

Szerintem amúgy még van 2 versenyző egyik a JF-17 Thunder"erről is lehetett már hallani anno" másik kfir block 60

Megtaláltam a brazil cikket.
Pontosan 3 okot írnak. 1. Hiányzo pótalaktrészek,2. Gyengén képzett piloták, 3. Hiányzo fegyverek a gépekhez.
De egyben a brazilok a Szu-30MKV gépeket Dél-Amerika legkorszerúbb és legerosebb harci gépének tartják...
http://www.aereo.jor.br/2013/12/17/alcance-dos-cacas-su-30mkv-da-venezuela-voce-esta-seguro/

Rafale és J-10 egymás mellett. Elég hasonló méretű a két gép így első ránézésre.
j1pb.jpg

boki

"Pontosan 3 okot írnak. 1. Hiányzo pótalaktrészek,2. Gyengén képzett piloták, 3. Hiányzo fegyverek a gépekhez."

1. Ha nem rendeled meg az alkatrészt, akkor nem is jön meg. Ez nem a gép hibája.
2. A gyengén képzet pilóta szintén nem a gép hibája.
3. Ha megrendelnék a fegyvereket akkor nem hiányoznának. Ez szintén nem a gép hibája.

Inkább ezeket a problémákat kéne megoldani, nem pedig új gépeket rendelni...

fip7

Egyetértek ezzel. Csakhát Chavez halála után , Maduro vezetésével Venezuela csúszik a lejton lefelé...

Szerintem nincs pénzük új gépre. Tehát kölcsönből vehetik csak meg. Namármost akitők pénzt kapnak kölcsön gépre, attól vehetik majd meg...
He egyáltalán vesznek.

off
<i>Aztán ~15éve rááltak a nemzeti mázzal díszített "Bolivarianism"ra. Fő ellenség a kapitalizmus, "gonosz" multi, US. Államosították az energiaipart, gzadaság jó részét amit nem ott agyonadóztatással, kötelezően csökkenő/csökkentett árakkal ellehetetlenítették a multikat, vállalkozásokat....</i> etc...

na látom a magyar jövőt.....:((

Off
Csak eszembe jutott hogy mi is import tejet iszunk és import wc papírt használunk... Szocializmus vagy kapitalizmus hát ilyen téren nincs nagy különbség.

Lábjegyzet:
Én full hazai tejet veszek. Olyan hazai, hogy a tehenészetet pár km-re van (jelzem, a fővárosról beszélek). Rendes tehén tej, nem plasztik hulladék, amit alapból nem bírok meginni. A slussz poén, hogy literje olcsóbb, mint a 900 méterre lévő éléstár (Tesco) szlovák 1,5%-os játékteje. Szóval nem kötelező külföldit inni.

bazz direkte bementem Tescoba, mi ez a szlovák tej akármi és bazz tényleg van ilyen Tej fétis mert minden második tej azzal reklámozza magát, hogy ő Magyar.

Na végre valami:

http://www.ainonline.com/aviation-news/ain-defense-perspective/2014-01-09/india-may-close-interim-mmrca-deal-soon-plus-mrtt

http://www.defensenews.com/article/20140110/DEFREG01/301100018/France-Upgrade-Rafale-Arms-Electronics

<blockquote rel="antigonosz">Off
Csak eszembe jutott hogy mi is import tejet iszunk és import wc papírt használunk... Szocializmus vagy kapitalizmus hát ilyen téren nincs nagy különbség.

Lábjegyzet:
Én full hazai tejet veszek. Olyan hazai, hogy a tehenészetet pár km-re van (jelzem, a fővárosról beszélek). Rendes tehén tej, nem plasztik hulladék, amit alapból nem bírok meginni. A slussz poén, hogy literje olcsóbb, mint a 900 méterre lévő éléstár (Tesco) szlovák 1,5%-os játékteje. Szóval nem kötelező külföldit

inni.</blockquote>

Helyes, dobozos tejből valamiért nem lehet pl házi sajtot készíteni.;)
Kína szvsz örülne Venezuela olajának nem? Usa meg nem számít, Kína ellen nem lépnének semmit ott. Wc papírnak addig is jó nekik a helyi tesco reklámújsága meg a blikk venezuela. :)

http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?234525-French-F-1-Rafale-on-USS-Harry-S-Truman-(CVN-75)