Ratnyik harci felszerelés (Oroszország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Russia: Drills held utilising new 'Ratnik' infantry combat system in Pskov
https://www.youtube.com/watch?v=YuQD7n_MEq4
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 617
55 364
113
<blockquote rel="Kulso_54">Ennyit az orosz mikroelektronikáról. Mekkora már az a éjjellátó!?

Gyárkapun kifért, nem?

:)</blockquote>

Nagy orszàg, nem kell fukarkodni a hellyel. Size matters...:))
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 704
28 166
113
6B48 Ratnyik-ZK a páncélozott járművek személyzete számára
hsImfK-cmhE.jpg

sFXJdSN2ADg.jpg

Z_D3R0BT5cI.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 746
113
6B48 "Ratnyik-3K"
A harckocsi é más páncélozott jármu személyzetének felszerelése.
3406968_original.jpg

3407198_original.jpg

3407481_original.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 017
66 465
113
Hová lett a hurkás fejvédő? :O Lán álló a ruha? :)
A szemüveg az kell? Csak mert periszkópba nem jó nézni vele ,ha fel van hajtva beakadhat a szűkös hely miatt,mag ott bent amúgy is minek? Kicsit II.VH-s jenki serman pilóta kinézetük van.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 429
120 717
113
A szemüveg akkor kell ha búvóból vezetnek. És a ruha tuti, hogy lángálló, harcjárműszemélyzetnél alap (márha nem Magyarországról beszélünk)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 746
113
A szemüveg akkor kell ha búvóból vezetnek. És a ruha tuti, hogy lángálló, harcjárműszemélyzetnél alap (márha nem Magyarországról beszélünk)

Lángálló, és repeszálló a mellény. Eddig nem volt ilyen.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 746
113
Egyébként a Ratnyik felszereléshez tartozik. A gyártó reklámanyagában 300 000 km-t ad meg. :)