Ratnyik harci felszerelés (Oroszország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
Ratnik 3
Mivel amúgy is oroszul van így belinkelem ide fordítóval .


A felszerelés alapjait már a "Warrior" csapatok tesztelték - a berendezés tesztjeinek eredményei szerint a golyók és a shrapnel elleni további védelem 17 elemét adták, és a 20 új komponens újból létrehozott a heti Zvezda-t. Az FSB határőrök, akik a „Warriort” az Északi-sarkon tesztelték, különösen tetszett a beépített klímaberendezés: három termoelem megbízhatóan felmelegszik egy 40 fokos fagyban. A velük való felszerelés könnyebbé vált, nem akadályozza a mozgást, és a beépített akkumulátor töltése tartalékkal elegendő négy órán keresztül. A felszerelés költsége, amely meglehetősen nehéz megtörni vagy megszakítani, nem haladja meg az 50 ezer rubelt.

A szénszálas exoskeleton, amely lehetővé teszi a harcos számára, hogy fáradhatatlanul szállítson fél centert a berendezésből, szintén tesztelték. A "második gerinc" könnyen felhelyezhető és alkalmazkodik az anatómiához, a kezdő mesterek fél órában.

A harmadik generációs berendezések fejlesztői azt tervezik, hogy elhagyják az elektronikus táblaszámítógép típusát. A taktikai számítógépet a kommunikációs rendszerekkel együtt a Sotnik sisakjába fogjuk integrálni - ott védett lesz, valamint a harcos feje -, és a működési információk a golyóálló, átlátszó, csak belülről láthatóak lesznek.

Végül, az új berendezések egy speciális utánzó bevonatot kapnak, ami hasonló a katonai felszerelések elfedésére. Az alacsony energiafogyasztású speciális anyag bármilyen háttérrel egyesülhet, és még a szél alatt hullámzó lombokat is ábrázolhatja.
 
 • Tetszik
Reactions: gacsat

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
Ez mind szépen és jól hangzik De mi lesz belőle?
https://vpk.name/news/255150_v_rossii_predstavlen_novyii_variant_boevoi_ekipirovki_ratnik.html
https://vpk.name/news/254597_boevay...ovaniem_i_termoregulyaciei__razrabotchik.html


Ja és ha már ennyire jópofák akkor ezt a géppuskát is fejlesztik ? Mert az ak-12-vel is szarakodnak még
Golyóálló üveg a sisakon.
Persze mind ez (Ratnik-3 ) 40 ezer rubelbe fog kerülni és akkor lehet ez is a mi-28nm sorsára jut ;)

Ratnik-3-TASS.jpg

KINETICA-Codesigner-of-Russian-UDAV-Pistol-and-Ratnik-3-Rifle-5.jpg
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
Russian soldiers on exercises in Uzbekistan with the 1PN137 sighting complex(part of the Ratnik equipment) , manufactured by the Jupiter plant: 1P87 collimator ("Valdai-PK120"), 1PN138 night monocular ("Valdai-MN120"), 1P90 sight tube ("Valdai-ZT410") and 1K241 laser designator.

36gppl10.jpg
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 088
32 621
113
Russian soldiers on exercises in Uzbekistan with the 1PN137 sighting complex(part of the Ratnik equipment) , manufactured by the Jupiter plant: 1P87 collimator ("Valdai-PK120"), 1PN138 night monocular ("Valdai-MN120"), 1P90 sight tube ("Valdai-ZT410") and 1K241 laser designator.

36gppl10.jpg

Ekkora csapatban sem jutott mindenkinek?