Jó kis rejtőszín ez, bár kissé világos, túl zöld. Nyári, tavaszi erdőben okés de más évszakban kissé " világít" mindenesetre A multicamnál sokkal jobb az biztos.
Szerintem nem vészesen zöld az (vicces, de ha jól emlékszem, a CGB-n valamelyik cikk alatt meg pont, hogy a rejtőszínekben a több zöldet favorizálták páran, elmondásuk szerint aktív katonák, vagy volt szerződésesek, hivatásosok, de speciel én pont nem vagyok oda a túl sok és/vagy élénk zöldért a ruhán). Amúgy ezek a képek csalókák, mert ahogy néztem, ahány csak van a WildWood-ról, mindegyiken kicsit más árnyalatúak a színek. Viszont van egy videó is, amin a GreenZone-nal hasonlítják össze és ezen nekem nagyon rendben lévőnek tűnik.
Volt szerencsém kipróbálni az olasz Vegetato Woodland et az nekem nagyon bejött,magyarban simán el tudnám képzelni, mint ahogy a CCE t is vagy akár a flecktarn t
Vegetato nekem is tetszik, szerintem egy jól eltalált szín-és mintakombináció. A Flecktarnt viszont túl sötétnek tartom ide. Missziókba meg pláne.
Ha jobban bele akarunk merülni a témába akkor figyelembe kell venni hogy egy rejtőszín hatékonyságát mi minden befolyásolja. Évszak, napszak, időjárás, fényviszonyok, terep, a használat módja, még az is hogy hányszor lett kimosva à ruha. Ezért nem lehet multicamot csinálni.
"Fullosat" persze, hogy nem. Mármint olyat nem, ami mindenhol egyformán és kiválóan rejt. De pont írod, hogy milyen sok körülmény befolyásolja a hatékonyságot. Namármost, nagy vonalakban két lehetőség van.
Az egyik, hogy kiválasztasz egy szűkebb tartományt (pl lombhullató erdő nyáron) és kifejezetten arra optimalizálod, De akkor a legtöbb más környezetben és/vagy évszakban jelentősen romlani fog a rejtőképessége.
A másik, hogy próbálod minél több lehetséges környezethez optimalizálni. Ekkor nyilván szinte sehol sem lesz tökéletes, de ha jól csinálod, akkor azért a legtöbb helyen és évszakban elfogadhatóan fog működni (emellett még esélyesen lesz olyan helyszín is, ahol nagyon jól fog működni, mint pl a Multicam a bakonyi gyakorlótéren ősszel, vagy épp Afganisztánban).
Nos, nekem a második verzió a szimpatikusabb, szóval én megértem a "multicam őrületet".
Mivel Magyarország nem egy sztyeppe és elvileg ritkán fordulhatna csak elő hogy megfelelő használat esetén nyílt területen kell rejtőzni, a gyakorlót vegyes, erdős/bokros/aljnövényzetes terepre kell beszerezni.Magyarországon A MULTICAM éppen a nyílt terepen rejt a legjobban ami harcászati szempontból nem a legjobb
Ebben maximálisan egyetértek veled, a Multicam még az univerzálisabbnak szánt ruhák közül sem a legjobb ide.