Repülőgép fedélzeti lézer fegyverek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
2 709
4 961
113
Elbeszélünk egymás mellett, én nem a hiány lefaragásról beszélek. Volt egy Orbán interjú ahol arról beszélt 2% fölött is költenénk hadseregre de ehhez az kéne hogy a hiányszámokba amit ki küldünk nem keljen beszámítani a haderő fejlesztésre elköltött pénzeket. Ugye a konvergencia programban évekre előre kiküldjük a hiányszámokat. A másik amit kért, hogy a helyreállítási alap hitel keretét lehessen haderő fejlesztésre költeni.

Akkor felejtsük már el, mert a helyreállítási alap hitel részét is azt mondtuk, hogy nem. És nem azért, mert erre vagy arra nem lehet elkölteni, hanem azért, mert életveszélyes 80% fölé államadósodni.
Ennek másik megfogalmazása, hogy mi úgy szeretnénk hitelt felvenni, de hadd költhessük el béremelésre. És volt már jó néhány más példa is, hogyan lehet mondani a "de hát nektek van, mert lenne lehetőségetek arra a nagyon kedvező összeeurópai hitelre."

Még egyszer mondom, hogy ne gyártsunk már hülyeséget abból, hogy egy politikus ezt mondta meg azt mondta! Pont elég bajt szoktak ők okozni azzal, hogy beszél némelyik akkor is, amikor már régen hallgatnia kellene. A stratégiai cél az államadósság csökkentése és a hiány lefaragása (más néven a tartalékok feltöltése új válság előtt). Ebből kell kiindulni, mert ez van.

Az meg, hogy az ukránok az invázió előtt 1 hónappal azt mondta és határozottan állította amazazizé, hogy tankokkal lerohannak minket a Balaton partjáig, az meg nem azt jelenti, hogy túl sok ukrán tankot látnék most a fronton. Várjunk egy kicsit, ha lesz bármi újdonság az idén esedékes döntésről a pénzekkel, akkor majd a valóságot nézzük meg! Most, hogy a háború felveri a kamatokat, én is szívesen hiszek abban, hogy már az Orbán kormány is szívesen kiváltaná a meglévő hiteleket alacsony kamatozásúval. Ha ehhez nem társulnak olyan feltételek, amivel növekszik és nem csökken a teljes hitelállomány.

Szerintem ne reménykedjünk abban, hogy itt végtelen pénzügyi konstrukció lesz azért, mert az RM idehaza gyárt és majd ő visszafizeti azt a pénzt az adósság törlesztésére, amit tőlünk kapott a fegyver gyártására! Mondom magyarul. Nem hiszem, hogy el fog szállni a katonai költségvetés a bűvös fegyverkezünk és akkor nő az ipar bűvkörében, hanem továbbra is alá lesz rendelve annak, hogy amíg az adósság és az államháztartási hiány csökkenthető, addig a 2%-ot teljesítjük. És gazdaságilag reális fegyverkezést fog kérni annak minden előnyével és hátrányával.