M
molnibalage
Guest
Köszi az infót.A tudomány mostani állása szerint a Honvédség konkrétan visszautasította a részvételt a budaörsi repülőnapon.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Köszi az infót.A tudomány mostani állása szerint a Honvédség konkrétan visszautasította a részvételt a budaörsi repülőnapon.
Hurráááá, pont ezek a szép fotók vannak meg nekem is a gyűjteményben - kivéve a 10-est. Szerintem tényleg az, kinagyítva megnéztem, és nekem egyértelmű hogy a kabin előtti vész-pitotcső az orr túloldalán van, az pedig a jobboldal, akkor pedig nincs tükrözve a kép, tényleg a 10-es. Talán valamelyik gyakorló-napon ez volt az időjárás-felderítő, vagy ezzel repülték azt a szőlőkaró-döntögető gyakorlást, esetleg nem is Budaörsön készült a fotó?Tekintve, hogy korábban írtam a 23-asok repüléséről, a " A 23-asokat nem eröltették" kitétel nem azt jelentette, hogy nem repültek, hanem kb két alkalom volt, amikor Budaörsön repültek. A 01-es és a 02-es biztos repült Budaörsön:
http://hunavia.freeweb.hu/TYPE/MiG-23 base/SERIALMiG-23/MiG23MFIDNo02HuAF/photos/photo12.html
Egész biztos repült még a 06-os (nekem van nem saját fotóm, de nincs kitéve netre) és gyanús még a 10-es. Bár ez utóbbi lehet, hogy tévesen egy fordított kép és ez valójában a 01-es, csak a fotó megfordítva került fela netre.
Ez a négy(?) oldalszám a két repülőnap és azok egy-egy főpróbái lesznek.
Az ominózus majdnem földetérés is a nevezett pilótával esett meg. Az első bemutatót a Bada Gyula repülte, a másodikat repülte a Siklósi Zoltán. Aztán több nem volt. MiG-23-as ezután már csak 1995-ben a főpróbán jelent meg a repülőtér felett a Szu-22-essel kötelékben.
Ekkor Mizsei Mihály és Katovics Balázs kísérte a Lőrincz István vezette köteléket. A Katovics-Mizsei páros ebben az évben, szeptemberben zuhant le a 14-es UB-val, míg Lőrincz alezredes Racskó Mihállyal katapultált ez év júliusában a 07-es Szu-22UM3-asból.
Úgy tudom, az időjárás felderítést mindig egy UM-el repülték. Legalábbis a budaörsi repülőnapokon. Olcsób is, mint a 23-ast erre használni.Hurráááá, pont ezek a szép fotók vannak meg nekem is a gyűjteményben - kivéve a 10-est. Szerintem tényleg az, kinagyítva megnéztem, és nekem egyértelmű hogy a kabin előtti vész-pitotcső az orr túloldalán van, az pedig a jobboldal, akkor pedig nincs tükrözve a kép, tényleg a 10-es. Talán valamelyik gyakorló-napon ez volt az időjárás-felderítő, vagy ezzel repülték azt a szőlőkaró-döntögető gyakorlást, esetleg nem is Budaörsön készült a fotó?
Elvileg a hivatalos programterv augusztus 20-ára:
A Magyar Honvédség Légierejének, valamint vízi képességeinek bemutatása
Helyszín: Budapest, Kossuth tér, id. Antall József rakpart
Időpont: 2018.08.20. 09:30-tól, ill. kossuth téri tisztavatás után
09:40-10:00 Katonai légi blokk
3 db JAS-39 Gripen áthúzás, 4 db Mi-17 típusú szállító helikopter kötelékrepülése, helikopterMI-8/17 dinamikus bemutató
10.00-10:40 Polgári repülés
Illés Tamás műrepülése: 8 perc
Pannon Air Service DA 42 és 2 db DA 40 kötelékrepülése 4 perc
Goldtimer "öreg" gépek: PO-2, Kánya, Gerle kötelékrepülése
Oldtimer L-29 Delfin műrepülése 10 perc
MI-2 helikopter füstölővel, pirotechnikával 10 perc
Veres Zoltán műrepülése 8 perc (Lánchíd alatti átrepüléssel)
10:40-11:00 Ejtőernyős bemutató
24 ejtőernyős
11:00-11.20 Hajós bemutató
3 db aknamentesítő hajó + 18 db hajó a MAHOSZ és Személyhajósok Szövetsége
•AM típusú aknamentesítő hajók és parancsnoki motoros bemutatója
•Rohamcsónakok, illetve BMK-130M vontató motorcsónakok zászlós felvonulása alakzatban
•PTSZ-M lánctalpas úszó gépkocsik felvonulása alakzatban, MISTRAL légvédelmi eszközök bemutatása
•harckocsikkal, technikai eszközökkel, lövegekkel terhelt harci kompok bemutatója
11:20-11.30 A -319 áthúzás
Érdekes, régebben a Delfint nem engedték be a belváros föle.
Honnan fogsz fotózni? Délelőtt érdemes felmenni a Gellért hegyre? Onnan épp szembenaposnak tűnnek az érkező gépek.
Gyakorolni mikor fognak, pénteken?
Holnap lesz valamiért Delfin berepülés, erre mondtak már helyszínként vegyesen Tökölt és Kecskemétet is (felszállni biztosan Tökölről fog).
Elvileg holnap Kecskeméten 10-11 között fog zajlani a Delfin berepülése (műrepüléssel)
Miert kell ujra berepulni? Vagy ez masik, nem a fekete?
Átkerült magyar lajstromba, HA-DLF.Miert kell ujra berepulni? Vagy ez masik, nem a fekete?
Hát ha tudok menni, és megyek, akkor a Parlament előtti szakasz tűnik a legjobbnak, a Citadella csak a délutáni programokon jó - elvileg kb délig jónak kéne lennie az Országház előtt, valószínűleg a Mi-17 demo is itt lesz.
http://suncalc.net/#/47.508,19.0431,15/2018.08.20/09:30
Gyakorlások: Az áthúzásokat szerintem nem fogják gyakorolni, a Mi-17 demot pedig csütörtök-pénteken fogják nyomni Szolnokon. Holnap lesz valamiért Delfin berepülés, erre mondtak már helyszínként vegyesen Tökölt és Kecskemétet is (felszállni biztosan Tökölről fog).
Fogalmam sincs, a vízi világban nem vagyok járatos. Az is lehet, hogy lesz gyakorlás az áthúzásokra, de szerintem nem valószínű, elmúlt években ezt nem gyakorolták.A hajok sem gyakorolnak?
HA-DLF: A Delfin magyar lajstrommal
http://iho.hu/hir/ha-dlf-a-delfin-magyar-lajstrommal-sikeres-berepules-1-resz-180815
I. Budaörsi Air Show - "Múlt és Jelen"
2018. Szeptember 1-2.
További részletek:
Tervezett program
Forrás
HA-DLF: A Delfin magyar lajstrommal, sikeres berepülés – 2. rész
http://iho.hu/hir/ha-dlf-a-delfin-magyar-lajstrommal-sikeres-berepules-2-resz-180816
Nagyon úgy tűnik, hogy a holnapi vízi- légi parádén át szeretnének repülni a Mi-2-vel a Lánchíd alatt.
Amúgy volt Gripen Szolnokon,mi tudtuk csütörtök óta de nem mondhattuk el.