Áthúzott, demót repült, leszállt? Mit csinált?
Valamit bohóckodott is nem csak áthúzott meg kettő vagy hátom volt.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Valamit bohóckodott is nem csak áthúzott meg kettő vagy hátom volt.
Esetleg arról tudsz valamit, hogy a komplett katonai vízi "program" miért maradt el a pesti bemutatón?
"Rohamcsónakok, illetve BMK-130M vontató motorcsónakok zászlósfelvonulása alakzatban
•PTSZ-M lánctalpas úszó gépkocsik felvonulása alakzatban, MISTRAL légvédelmi eszközök bemutatása
•harckocsikkal, technikai eszközökkel, lövegekkel terhelt harci kompok bemutatója"
Egy PTSz-nek, ponton-kompnak is nagyobb víz kell, mint a 10x nagyobb utashajóknak?
Augusztus 20.
Légiparádé Budapesten:
https://www.facebook.com/pg/airshowinfo/photos/?tab=album&album_id=2631448243547698&__xts__[0]=68.ARCEQqofEgqpMKQnh_fIj1OduQN5G0g7HBgAF0nIaVdpN6Mjw5-EGrh6IhOFPTphJ8U90FSG1jEifIpW6bVXU_UGfxImQ3i35O4ZiD4eDkyun765B7fPeXQWtDL4XoKlxdhIVAVxOEur&__tn__=-UC-R
És Szolnokon....
https://www.facebook.com/gyular2/media_set?set=a.1928577770518773&type=3
08.20-án négy Mi-17-est is láthattuk repülni. (701, 702, 704, 705)
Az ötödik vagy karbantartáson vagy SAR készültségben lehetett.
Szerintem működőképesség szempontjából ez rendben van.
De SAR készültség a nyugati országrészben még ma sincs a NOTAM szerint.
Hol van a 3 Mi-8-as? De ma már lett volna elég Mi-17-es is. Vagy pilótahiány van?
És hol vannak a Zlin-ek? Hogy még egy kötelékáthúzást sem sikerült velük csinálni az ünnepen (08.20. / 170 év / 100 év) ...
Még egy észrevétel...
A négy Mi-17-esből csak kettőn volt vibrációcsökkentő. Azaz nem a nagyjavításkor kerültek felszerelésre, hanem valahol valaki vette őket külön. De miért csak kettőt? Valószínűleg nem csak a komfortérzés miatt jó, hanem a szerkezetnek és az elektronikának is jót tesz a kisebb vibráció.
Illetve teljesen eltűntek a finn Mi-8-asokról leszerelt sárga vibrációcsökkentők. Egy időben azokat szerelték egyik gépről a másikra.
Vagy átfestették őket...
Hogyan működik és milyen külső nyomai vannak ennek a rendszernek?A vibrációcsökkentő nekünk valahogy nem megy. Nem értem a dolgot, de a rendszert a szovjetek még a Mi-17-esek beérkezésekor, kb 30 éve felajánlották minden géphez, de nekünk nem kellett. Azóta a világban ez elég jól elterjedt, le merem fogadni, ha lenne szándék, beszerezhettük volna minden géphez, Mi-8-ashoz, 17-eshez egyaránt. Igaz, én már láttam orosz Mi-24-esen is, bár arra ők se teszik fel sűrűn. Szóval valamiért ezt nem akarjuk átfogóan használni. Okát nem tudom.
Hogyan működik és milyen külső nyomai vannak ennek a rendszernek?
8АМТ-1250-00 forgószárny vibáció csökkentő.
Itt épp felszerelve:
Mi-35MSz-re szerelve:
Ez egy elnöki párnás gép, fegyvertelen, viszont a vibrációmentesítés és a zajcsökkentés kiemelt fontosságú volt.