K
kamm
Guest
Hát,ha még nem lett volna a szakzsargonban Warthog én arra szavaztam volna.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát,ha még nem lett volna a szakzsargonban Warthog én arra szavaztam volna.
Van külön bejárónő. Ők csinálják.Amúgy harcjárműveket a kezelők vagy karbantartók szokták belülről takarítani?
Egy gyakorlat után biztos teli van porral, sárral...
@krisss ?
Bármi legyen is ez a képen, nekem bejön.
Komolyra "ferdítve"/a viccet félretéve: ilyen kostrukció valójában sok szempontból sokkal jobb, mint a várható --szimpla-szokásos--, és szintén várhatóan arany-áras/nano-mennyiséges 8x8.
Kíváncsi leszek a végeredményre.
Áthelyeztem a Rheinmetall topikba, mert arra jutottatok hogy lánctalpas valami van a videóban és ne két topikban menjen a találgatás...Már délben részeg vagyok vagy tényleg eltűnt 2 oldalnyi hizzászólás, amíg kávéztem?
Ez rendben, de ha csak tárgyalnak a 8x8-ról, akkor abból mikor lesz termék?Egész konkrétan bemutattak egy prezit mik a folyamatban lévő projektek.
MH C4ISR rendszer teljes digitalizációjának előkészítése, lehetőségek vizsgálata.
Légierő
- Drónképesség kialakitasa
- Gripen levegő - levegő fegyverzet fejlesztés
- Repülő hajózó sisak célzó berendezés beszerzés
- Helikopter szimulációs központ kialakitása
- MoU aláírást követően tárgyalások kis és közeli hatótávolságú rendszerek fejlesztéséről és gyártásáról (mellette kép Skyranger 30)
- Passzív radar fejlesztés ny9m9n követés le
Szárazföld
Rádió és egyéb elektronika
- Tárgyalások a 8x8 alternatív hajtású harcjármű család fejlesztéséről és gyártásáról
- Targyalasok folytatása 7,62 mm és 12,7 mm távirányítású fegyverplatform hazai fejlesztéséről, gyártásáról (Natter kép)
- Önjáró aknavető páncélozott járművön
- Nagytávolságú szárazföldi csapásmérő képességkialakítás lehetőségeinek vizsgálata (rakétatüzérség)
- Korszerű rádiórendszer fejlesztésének nyomonkövetése
- Szimulációs rendszerek vizsgálata összhangban az MH kiképzési koncepciójával
2027-28 - ha jól emlékszemEz rendben, de ha csak tárgyalnak a 8x8-ról, akkor abból mikor lesz termék?
Addig a lövészek megf@szulnak a BTR-eken2027-28 - ha jól emlékszem
22 bemutató a eurosatoryn2027-28 - ha jól emlékszem
Ezt miből gondolod? A hibrid hajtás (autók esetében legalábbis) mindig tömegnövekedéssel jár.A hibrid hajtással vélhetően könnyebb lesz, így talán könnyebb úszó képessé tenni...
Meglátjuk.abból hogy kevesebb vas meg áttétel kell hozzá...
Igazából még mindig nem teljesen vágom mi a fenénék hibrid hajtású harcjármű nekünk - pláne kerekes...mi az az előny amiért megéri erre várni?!?
Milyen megfontolásból erőltetik a harcjárművek esetében az elektromos hibrid hajtást? Támogatom a környezetvédelmi szempontokat a lakosság, a tömegközlekedés és a civil szállítmányozás területén (bár én a tengerjáró hajóknál kezdeném). A harcászati felhasználását viszont nem értem. A harcjármű flottának bármely országban elenyésző a karbon lábnyoma más területekhez képest, tehát nem ettől lesz zöld vagy nem zöld egy ország. A harctéren viszont rengeteg hátránya van a hibrid hajtásnak: sokkal nehézkesebb és időigényesebb tölteni, kétféle módon kell ráadásul, extrém módon növeli a súlyt, rövid a hatótávolsága, kihívásos az úszóképesség és a hibrid rendszer szerintem bonyolultabb is, mint a sima robbanómotoros hajtás. Mi értelme van ennek hadászati szempontból? Vagy az az elmélet mögötte, hogy ha kell villannyal is megy, meg ha kell, akkor benzinnel is?A technológiai és ipari miniszter az MTI-nek telefonon elmondta: a gyártási megállapodásokon kívül kutatásfejlesztési együttműködés is létezik a Rheinhmetall és Magyarország között egy nyolckerekes új generációs, elektromos hibrid páncélozott gyalogsági harcjármű fejlesztéséről.
Ez a topik ezekre a kérdésekre keresi a választ...Milyen megfontolásból erőltetik a harcjárművek esetében az elektromos hibrid hajtást? Támogatom a környezetvédelmi szempontokat a lakosság, a tömegközlekedés és a civil szállítmányozás területén (bár én a tengerjáró hajóknál kezdeném). A harcászati felhasználását viszont nem értem. A harcjármű flottának bármely országban elenyésző a karbon lábnyoma más területekhez képest, tehát nem ettől lesz zöld vagy nem zöld egy ország. A harctéren viszont rengeteg hátránya van a hibrid hajtásnak: sokkal nehézkesebb és időigényesebb tölteni, kétféle módon kell ráadásul, extrém módon növeli a súlyt, rövid a hatótávolsága, kihívásos az úszóképesség és a hibrid rendszer szerintem bonyolultabb is, mint a sima robbanómotoros hajtás. Mi értelme van ennek hadászati szempontból? Vagy az az elmélet mögötte, hogy ha kell villannyal is megy, meg ha kell, akkor benzinnel is?
Hitron? :O Ez a 8x8 asunk, jól látom?Romuluszunk mindent is megnézett Párizsban
Ezkiez? De azélt lájkolom.