kb. 300ezer dolcsi darabja - ez kb. Spike árának duplája. Szeretnek drágán fegyverkezni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
kb. 300ezer dolcsi darabja - ez kb. Spike árának duplája. Szeretnek drágán fegyverkezni.
Csak hogy meg legyen olyan formában is hogy a fórumkereső megtalálja...
Szigorúan kisbetűvel.Elvileg tavasszal már jön az első abrams
Stunner biztosan nem, de a Skyceptor esetleg - de az is csak akkor, ha ugy rendeltek a rendszert (lasd lengyelek)...Tehát akkor 200 darabbal több Predator Hawkot kell rendelnünk...
5 millió dolcsi nem kevés amúgy egy Patriot rakétáért. A Stunner biztos hogy jobban megéri...
több lesz az pláne ha a valós elkölthető pénzüket nézzük. DE tetszik fel tettek mindent egy lapra végre.Armata primește un buget uriaș în 2024. Circa 30 de miliarde de lei în plus, pentru achiziția de armament. Câți bani merg spre apărare în 5 ani și ce cumpărăm de ei - Economica.net
Pentru prima dată în istoria sa, Armata României va avea la dispoziție un buget care depășește 20 de miliarde de euro, mare parte din bani find destinați achiziției de tehnică militară, în contextul situației internaționale extrem de tensionate și mai ales a războiului care de desfășoară la...www.economica.net
A hadsereg hatalmas költségvetést kap 2024-ben. Körülbelül 30 milliárd lejjel több, fegyvervásárlásra. Mennyi pénz jut a védelemre 5 év alatt és mit veszünk vele
A nyilvánosságra hozott adatok, beleértve a 2023-ban elköltött összeget is, szerint a 2027-et is magában foglaló öt évben Románia csaknem 320 milliárd lejt, azaz több mint 60 milliárd eurót fektet be a hadseregbe.
Itt található a főbb vásárlások listája, amelyeket a MAPN fog végrehajtani. ITT megtalálja a minisztérium összes célkitűzését, a hitelrendelői pozíciótól kezdve.
Folyamatban lévő programok (szerződéses):
• HSAM – PATRIOT nagy hatótávolságú föld-levegő rakétarendszer (I. szakasz);
• Páncélozott csapatszállító (TBT 8X8);
• MLRS - HIMARS (Multiple Launch Rocket System) rendszer, beleértve a TPQ-53 radarokat;
• a légierő többcélú repülőgépei;
• Hajóellenes rakéták indítására szolgáló mobil berendezések rendszere (SIML);
• Autószállító platformok, többfunkciós kerekeken;
• IAR-99 repülőgépek revitalizálása és korszerűsítése a MApN berendezésekből; • A légierő többcélú repülőgépekkel való felszerelésének folytatása, a Norvég Légierő többletéből 32 darab F-16 repülőgépből álló csomag M6.5.2 konfiguráció, logisztikai támogató berendezések és kiképzési szolgáltatások
vásárlása révén ; • CBRN-felderítő, figyelmeztető, fertőtlenítő és védelmi (egyedi és kollektív) berendezések és rendszerek; • UAS rendszerek (Bayraktar TB-2); • II. osztályú taktikai-operatív UAS rendszer; • Aknavadász hajók; • C27J frissítés. Aláírt vagy kezdeményezett programok: • Biztonsági rendszer és kibervédelem; • Légvédelmi rakétarendszer nagyon kis hatótávolsággal, hordozható - MANPAD; • Mobil elektronikus hadviselési rendszer - SREM; • Az OERLIKON Model GDF 103 légvédelmi tüzérségi rendszer modernizálása a légvédelmi tüzérségi rendszer szabványra CRAM képességekkel; • Fő harckocsi (1 zászlóalj M1A2 SEPv3); • H215M típusú felszíni harci képességekkel rendelkező helikopterek; • HSAM II. • Döntő lőszer (a légierő többcélú repülőgépeihez); • Könnyű típusú páncélozott harcászati járművek - ATBTU; • 155 mm-es tarackrendszer önjáró síneken; • AAV-7 típusú kétéltű rohamjárművek; • A rakétaszállító hajók modernizálása; • Tengeralattjáró a felszíni és víz alatti veszélyek ellen; • Lőszerek PATRIOT rendszerekhez, NSPA-n keresztül vásárolva. A 2024-2027 közötti időszakban indítandó programok: • ISTAR integrációs képességgel rendelkező C4I rendszerek (az Országgyűlés előzetes jóváhagyásával); • Gyalogsági harcjármű, sínen - MLI (az Országgyűlés előzetes jóváhagyásával); • Taktikai UAS rendszerek - I. osztály (az Országgyűlés előzetes jóváhagyásával); • Integrált SHORAD/VSHORAD fegyverrendszer (az Országgyűlés előzetes jóváhagyásával); • NATO típusú egyedi fegyverrendszer (az Országgyűlés előzetes jóváhagyásával); • Optikai és optoelektronikai berendezések (I. ütem) (az Országgyűlés előzetes jóváhagyásával); • T22R fregatt korszerűsítés; • Ötödik generációs többcélú repülőgép, F35;
Ez kb az éves GDP-jük 5%-a...
"The cost of missiles for David's Sling, particularly the Stunner missile, is estimated to be considerably less than its Patriot counterpart. There's not much information on that matter. The MSE interceptor is believed to be priced at $3 million. Stunner is reportedly 3 to 4 times cheaper, and when the Pentagon was considering using it for the new Patriot PAAC-4, U.S. defense officials mentioned Stunner is only 20% of the price of MSE."Stunner biztosan nem, de a Skyceptor esetleg - de az is csak akkor, ha ugy rendeltek a rendszert (lasd lengyelek)...
Ez most hogy jön ide...?"The cost of missiles for David's Sling, particularly the Stunner missile, is estimated to be considerably less than its Patriot counterpart. There's not much information on that matter. The MSE interceptor is believed to be priced at $3 million. Stunner is reportedly 3 to 4 times cheaper, and when the Pentagon was considering using it for the new Patriot PAAC-4, U.S. defense officials mentioned Stunner is only 20% of the price of MSE."
Three Reasons Why Finland Chose David's Sling Over Patriot Air Defense System | Defense Express
Comparison of sheer price and capabilities already point out the favorite but there's one no less important factoren.defence-ua.com
"Each Stunner missile costs an estimated $1 million to produce."
David's Sling (Israel) | Missile Threat
David’s Sling (Hebrew designation: Magic Wand) is an Israeli air and missile defense system designed to defeat short-range ballistic missiles, large-caliber rockets, and cruise missiles. Co-developed with the United States, David’s Sling occupies a middle tier in its missile defense...missilethreat.csis.org
Én még nem láttam olyan forrást ami ne becsülné lényegesen olcsóbbra a Stunnert a PAC-3-hoz képest.
Én az áráról beszéltem amikor az írtam hogy jobban megéri a Stunner rakétát venn mint 5 millió ért Patriot-rakétát, te meg arra reagáltál.Ez most hogy jön ide...?
Egy szót nem irtam az áráról.
En meg arra utaltam, hogy ez nem így működik,nem csereszabatos.Én az áráról beszéltem amikor az írtam hogy jobban megéri a Stunner rakétát venn mint 5 millió ért Patriot-rakétát, te meg arra reagáltál.
Titkos beszerzesrol hallottam, 54 darab Chiron manpads Koreabol.
nem úgy volt hogy Mistral lesz?
Innen a hír:Tovább 3 patriot rendszer a románoknak
România are deja o baterie Patriot complet funcțională și se pregătește pentru operaționalizarea celui de-al doilea sistem
România a primit deja patru sisteme Patriot; primul este deja operaționalizat. În plus, țara noastră a trimis Statelor Unite o cerere pentru încă trei sisteme Patriot și se așteaptă acceptul Washingtonului.m.defenseromania.ro