Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Fighterbomber szerint - én őt az RF VKSz tekintetében megbízható forrásnak tartom - a Global Hawkot a 790. IAP. egyik MiG-31BM-je verte le az égről. Nem lelőtte, hanem kétszer, nagy sebességgel elhúzott a nagy magasságban repülő felderítő drón mellett. A második elhúzás után, aminek a sebessége 2,3 M volt, a drón lezuhant a szuperszonikus lökéshullám turbulenciájától. A gép személyzetét felterjesztették a Bátorság Érdemérem (Ордену Мужества) kitüntetésre.
Forrás:
Fighterbomber
Собственно, вся история о Глобал Хоке и МиГ-31 на видео, к которому я могу лишь добавить, что прохода было два. На разных скоростях. И все получилось лишь со второго раза, когда разогнались до 2.3М. Это первый подобный случай в истории авиации, насколько мне известно. На таких высотах и...t.me
Az oroszok - ha jól fordítottam - a fegyverhasználatot tagadták. Az USA meg hülye lenne elismerni. Állítólag az esetről videó is van, de még nem láttam.Tényleg lesegítették a GH-t? Az komoly eredmény volna. Mert korábban tagadták az amerikaiak és az oroszok is, a hivatalos vonalon. Már amennyiben a Krím környéki eseményekről van szó. Nem néztem meg a videót, mert ahhoz kéne a telefonom, számítógépről nem engedi. A FighterBombert én is hitelesnek tartom egyébként. Ha valami baj van, azt is mindig szóvá tette,(lásd például a hajózóruhák hosszan húzódó ügye, vagy szintén azzal kapcsolatban az OKRUG nem épp szép hozzáállása) és rengeteget segít a hajózóknak, műszakiaknak.
Ha jól látom, azóta csak személyzettel ellátott felderítők repkednek arrafeléTényleg lesegítették a GH-t? Az komoly eredmény volna. Mert korábban tagadták az amerikaiak és az oroszok is, a hivatalos vonalon. Már amennyiben a Krím környéki eseményekről van szó. Nem néztem meg a videót, mert ahhoz kéne a telefonom, számítógépről nem engedi. A FighterBombert én is hitelesnek tartom egyébként. Ha valami baj van, azt is mindig szóvá tette,(lásd például a hajózóruhák hosszan húzódó ügye, vagy szintén azzal kapcsolatban az OKRUG nem épp szép hozzáállása) és rengeteget segít a hajózóknak, műszakiaknak.
Az eddig videófelvétellel bizonyított egyetlen Reaper leszedéséből is nagy hiszti volt. Az viszont látszik, hogy az oroszok egyrészt már túlzásba viszik a türelmet, másrészt, ha tényleg falusi úszóleckét adtak a GH-nak, akkor a türelmük már fogytán van. Harmadrészt, ha a GH-ról kiderült, hogy tériszonyos volt, és ők pedig lesegítették, az egyrészt nagy blama az USA-nak, és ismét jó bizonyítéka a nehéz, de a legtöbb nyugatinál jóval komolyabb műszaki ismereteket, konkrétan mérnöki diplomát is adó orosz pilótaképzés létjogosultságára.Akkor már 2+ év alatt 2 felderítő drón, nem szaggatják meg az oroszok az istrángot ezen a téren sem.
Ha jól látom, azóta csak személyzettel ellátott felderítők repkednek arrafelé
A MALE/HALE drónok legkevesebb 90%-án nem kapcsolnak transzpondert, a kisebbek közül meg egyiken sem.Ha jól látom, azóta csak személyzettel ellátott felderítők repkednek arrafelé
Miért kapcsolnak egyáltalán?A MALE/HALE drónok legkevesebb 90%-án nem kapcsolnak transzpondert, a kisebbek közül meg egyiken sem.
A hosszú út során a civil légtér általános biztonsága miatt, amúgy meg látszani akarnak.Miért kapcsolnak egyáltalán?