RSz-24 Jarsz / RS-24 Yars / SS-29 ICBM (Oroszország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Jeno

Member
2009. április 27.
105
1
16
Az orosz haderő számára az év vége mindig izgalmas, hiszen ilyenkor sok “ajándékot” szoktak kapni. A hadászati rakétaerők kapcsán ez mindenképpen megállja a helyét, lévén az adott évre ígért eszközök – interkontientális ballisztikus rakéták – egy részét ténylegesen is ekkortájt szokták megkapni.


[See the full post at: http://htka.hu/2012/12/29/ev-vegi-orosz-icbm-jelentes/]
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 408
74 927
113
Szerintetek mi jár azért,ha meghúzza a sofőr a MAZ oldalát?
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
40943 said:
Szerintetek mi jár azért,ha meghúzza a sofőr a MAZ oldalát?

Mármint arra gondolsz, amikor a MAZ visszapillantójába beleakad a garázs és összedől? :)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 548
113
Büntetésből legközelebb lekötik az akkut és neki kell betolni a MAZ-t egyedül :D
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Mennyit mehet, egy ilyen jármű? Nagyon keveset. Kéne csinálni egy céget a kivont cuccok értékesítésére. A rakétátlanított járművekből fasza óriásdarukat lehetne csinálni.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 548
113
Szerintem inkább fel fogják használni őket a következő generációs rakétáik hordozására.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 610
79 679
113
Az új rakétákat már Kamazokra fogják szerelni. A Maz-nak még van két éve.....
 

sidewinder1

Member
2012. március 13.
217
2
18
Ez nagyon érdekes boki. Miért nem hagyják meg a MAZ-okat,mi velük a probléma azon kívül,hogy fehérorosz és nem orosz? Végül is van egy olyan valami,amit úgy hívnak,hogy orosz-fehérorosz szövetségi állam.Mondjuk persze a Breszti Erőd című filmen kívül túl sok közös sikerről nem lehetett hallani az államszövetséggel kapcsolatban. Ezek szerint ekkora bizalmatlanság lenne? Érthető is,meg nem is.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 610
79 679
113
sidewinder1

Épp az a probléma,hogy fehérorosz... Eléggé felemelték az árakat a MAZ-ra. Oroszoknál folyamatban van egy olyan program, ahol a Határon túl maradt kapacitásokat (értsd hadiuzemek) igyekeznek pótolni, ill. beindítani Oroszországban. Ez biztonságosabb...

A KAMAZ-nál már fejlesztik az új hordozókat  az Avangard rakéták alá (olcsóbb lesz). 2015-re igérik.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 610
79 679
113
Ma sikeres rakétatesztet hajtottak végre a RS-24 "Jarsz" interkontinentális ballisztikus rakétával. A tesztkilovést Pleszeckben hajtották végre.
Ma éjjel újabb rakétakilovés lesz Pleszeckben , ezúttal egy Rokot rakéta (SS-18) indul az urbe katonai muholdakkal a fedélzetén.
És még nincs vége. Ezenkívul még egy tesztkilovés lesz év végéig az RS-26 -tal.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 610
79 679
113
Ma újabb sikeres rakétakísérletet hajtottak végre az RSz-24 "Jarsz" interkontinentális ballisztikus rakétával. A kilovésre 10.40-kor (misz) kerult sor a pleszecki urkozpontbol. A kísérleti harci blokkok a megadott pontossággal értek célba a KURU tesztmezon.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 623
27 522
113
Sikeres kísérletet hajtottak végre az RSz-24 Jarsz-szal Pleszeckből: http://itar-tass.com/en/russia/769343