antigonosz
"fip 7 te hol készítenél magadnak leshelyet? Egy szántóföld közepén vagy egy bokros részen lapulva? Hidd el van elég erdő , főleg lombos, meg nádas bokros terület is. az északi középhegység meg a dunántúl nagy része erdős bokros terület. Ha nem hiszed nézz körül a Mapson meg a Streetviewen. A vegetáció 2 változatához illő minta kell, kb nyári-téli. A fehér szín pótolható ad-hoc és idén sem volt hó pl. Városban meg úgyis épületek fedezékében bujkálnak."
Wolfram részben válaszolt. Az ország nagy része még mindig nem erdő, hanem szántó (sötétbarna) ,mező (általában magas szálas világoszöld fűvel és színes virágokkal) , és alföld (vagyis világos barnás zöldes gyér növényzettel).
Nekem ez az erdő mennyiség nem tűnik túl soknak:
http://rewrite.origos.hu/s/img/i/1203/20120309-erdoteruletek-magyarorszagon-erdeszeti-monitoring-pontok.jpg
Ráadásul nem összefüggő terület, egyik erdős részből a másikba csak nyílt terepen tudsz eljutni.
Én airsofton elég sok egyenruhát láttam élőben. Nagyrészt erdőben játszottunk, mert az elég izgalmas. A mostani magyar egyenruha alig rejt az erdőben, de máshol se nagyon. A különböző USA egyenruhák jobbak voltak, illetve egyik srácnak volt egy őserdőbe való ruhája, az bizonyos részeknél egész jó volt.
A legjobban viszont a mostani német flectarn mintázatú ruha rejtet. Volt, hogy 5 méterről (!) nem vettem észre benne az ellent! Mindenki szerint erdőben az a ruha volt a legjobb.
A dolog szépséghibája, hogy erdőn kívül egy ruha sem ért semmit!
Egyik srác egyszer hozott egy ilyen 70's évek beli néphadsereges felderítő gúnyát, ami nagyon világoszöld volt. Az erdőben elég jól világított, viszont mezőn a fűben.... Ott már fogalmunk se volt, hogy hol van.
A történet lényege, hogy szerintem nem lehet olyan ruhát csinálni ami erdőben és nyílt terepen, itt Magyarországon egyformán jól rejt. Egy kompromisszumos megoldás meg sehol sem rejtene.
Én amondó vagyok, hogy egy olyan ruha kellene ami inkább nyílt terepen rejt, hiszen ott a legkockázatosabb mozogni. A szántó részek miatt pedig lenne benne annyi barna, hogy erdőben ne legyen egyszínű zöld. Ráadásul erdőben tudsz a ruhára rögzíteni megfelelő növényzetet így javítani a ruha tulajdonságait, csak jól kell ehhez kialakítani.
A kifordíthatós ruha konstrukció pedig tetszik! Azzal talán meg lehetne oldani az erdő/mező problémát.