Sakal / Shakal / Jackal IFV / BVP-M2 SKCZ (cseh-szlovák)

Nem tűnik rossz cuccnak... Újabb példa arra, hogy érdemes modernizálni... Legalábbis szerintem... :)

Végre egy bemutató a Cseh modernizált BMP2 -ről.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ez az értelmes megoldàs, nem az n+1 vadiúj jàrmű kifejlesztése. Irtó szexi, és potensnek is làtszik, habàr a fegyverzet védelmét nem vitték túlzàsba.
Lehet tudni mennyibe van a modernizàciós csomag?

Végre egy bemutató a Cseh modernizált BMP2 -ről.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

BMP-M2 Excalibur cseh-izraeli modernizáció.

Ez az értelmes megoldàs, nem az n+1 vadiúj jàrmű kifejlesztése. Irtó szexi, és potensnek is làtszik, habàr a fegyverzet védelmét nem vitték túlzàsba.

Hát ugye az alváz/futómű adott, szóval olyan nagy terük nem volt. Ami a 20 tonnába belefért azt beletették, de azért nem egy CV9040 vagy egy Puma.

<blockquote rel="silurusglanis">Ez az értelmes megoldàs, nem az n+1 vadiúj jàrmű kifejlesztése. Irtó szexi, és potensnek is làtszik, habàr a fegyverzet védelmét nem vitték túlzàsba.

Hát ugye az alváz/futómű adott, szóval olyan nagy terük nem volt. Ami a 20 tonnába belefért azt beletették, de azért nem egy CV9040 vagy egy Puma.</blockquote>

viszont a semmitől több és az alap járműtől potensebb :)

Pontosan emiatt hülyeség. Egy ponton túl már értelmetlen modernizálni és sokkal hatékonyabb egy új járművet gyártani.

Egész jónak tűnik, bár úgy látom, a páncéltest is magasabb az eredetinél. Maradt a futómű és az alváz, talán. <b>Minden más új.</b>
A lánc is más persze, ha már a futóműre azt írtam hogy maradt. :)
El kellene küldeni Hendének, mint a nem "Hadik program kommunikáció", külföldi teljesítményét.

Szerintem a páncéltest nagyja is régi, csak a lánctalp fölött magasítottak - vagyis a + tömeg egy részének esetleges védettségi előnye elenyészik azáltal, hogy nagyobb lett a célfelület.

Pontosan emiatt hülyeség. Egy ponton túl már értelmetlen modernizálni és sokkal hatékonyabb egy új járművet gyártani.
Én is így gondolom.

viszont pl. a belaruszok T-55-ből átalakított APC-je (AFV-55 aka TBMP-55) egész korrekt cuccnak néz ki. Persze azt már annyira átalakították, hogy szinte egy teljesen új fejlesztésű jármű.

viszont a semmitől több és az alap járműtől potensebb :)

Ez igaz, de ugye az alapjármű 40-50 éves.

Oo Tényleg nem értem, hogy mi a gond ezzel... Én is inkább arra szavazok, hogy elég szépen feltupírozták/továbbfejlesztették az alapot.

viszont pl. a belaruszok T-55-ből átalakított APC-je (AFV-55 aka TBMP-55) egész korrekt cuccnak néz ki. Persze azt már annyira átalakították, hogy szinte egy teljesen új fejlesztésű jármű.

mondjuk, ha t-55 alap, akkor már inkébb az achzarit

Nem tűnik rossz cuccnak... Újabb példa arra, hogy érdemes modernizálni... Legalábbis szerintem... :)
Túl súlyosnak sikeredet és még igy is csak STANAG 3 a védetsége a plusz páncézattal egyut, ami nagyon kevés.

65448_obr4.jpg

Azért még próbálták 2018-ban ukránoknak ajánlani DVK-30 toronyal, amely 250 kilóval konyebb, mint a Turra-30

IMG_6481-min-1-1140x570.jpg

1471024792_IMG_0008.JPG