Ránéztem a Benelli honlapjára. Piszok jól néznek ki a fegyvereik. Már csak a dizájn miatt is lőne velük az ember
Marha jól néznek ki az olasz fegyverek, gyönyörűen vannak megmunkálva, a fa különösen. Mellette piszok jók is, gondolom nem véletlenül van a profi skeet lövők kezében általában valami Perazzi vagy Rizzini.. sörétesnen profik az olaszok. Egy Benellit bármikor elfogadnék
A második videóban lévő fegyverhez csináltak külön lőszert, ami ha jól vettem nagyobb nyomással dolgozik, volfrám söréttel, kis méretű, nagy sebességű. Puskánál a célzó jól látom lézeres? Videóban van, hogy pont helyett kis kör, mert a drón is apró fekete pont az égen és úgy könnyebb célozni hogy a körön belül kell látni a drónt, nem pedig piros ponttal fekete pontot célozni.
De valószínűleg se a fegyver, se a lőszer nem annyira különleges mint a neve sugallná, inkább csak kicsit optimalizáltabb fegyver. Bár talán az is számít.
Igazából ez “csak” egy drónra optimalizált M4, olyan kiegészítőkkel ami ehhez illik. Az M4 ahogy hallom kb a legjobb mostani félautomata, főleg meg ez megbízhatóan működik is, ami a félautomatáknál korántsem egy magától érthető dolog, hiszen nagyon sokféle töltetű - tömegű sörétes lőszer van, korántsem biztos, hogy mindegyik megbízhatóan működteti a rendszert.
Ami rajta van off the shelf kiegészitó, semmi különös nincs benne, nem feltétlenül kell (egy normál söréetws puskára elég egy célgömb, még nézőke se létszükséglet, de végülis jó ha van ha van egy reflex irányzéka, elvégre légi cél.

Wolframos vagy 12/76 os sörétest vagy hozzá lőszert bármikor vehetsz, igazából ezek kezdenek elterjedni a környezetvédelmi előírások miatt (az acélsöréthez több kakaó kell hogy ugyanazt tudja mint az ólom). Szóval ez inkább egy jól összeválogatott csomag egy kiváló alapfegyveren.
Gondolom ő nem az átlag.
Egy drónnál szerintem nem annyira a lelövèse a problèma, hanem az időbeni èszlelèse.
Ezekután főleg egy sörètessel ez már megoldható.
De! milyen szinten van/lessz ès egy rajon belül hány db/kinek rendszeresítve nagyátlagban?
Az észlelés a nehézkes, pláne háborús körülmények között hulla fáradtan stb. De olyan nagy különbséget nem látok egy apró vadas hajtás hoz képest, ott se jelenti be a vad honnan, mikor érkezik vagy jön.
Én rajonként 2 főt tennék be sörétessel, mert úgy már egész jó az esély hogy egyik vagy mindkettő észleli és időben le is lövi. Akkor is ha az egyik erre specializált lövést esetleg nincs ott vagy megsérült, elesett, megmaradhat a másik. Egy sörétes egy doboz lőszerrel kb 4 - 4,5 kg, vihet még mellette más fegyvert is.
Lényeg hogy ne csak fegyver legyen náluk hanem jól ki is képezzék őket a használatára. A szembe jövő drónt még lehet célozgatni de bármilyen előre tartást igénylő dolog már színtiszta szem - kéz koordináció, azt sem tudod mi történik, reflexből megy (ezért van inkább egy dísz a sörétesen a célgömb. a Kutya se figyel rá. A lövés testből történik ezért a jó méretezés, súlyelosztás sokkal, sokkal fontosabb. A pumpás izék ezért se jó választások).