Nem olvastam magát a lapot, de tudtam mivel keresték a kenyerüket. A hírt olvastam,amikor jött,h mi történt velük. Na,hát az volt az egyetlen eset amikor nevettem a charlie hebdoval kapcsolatban... csak az irónia miatt... Fekete humor...nem vagyok rá büszke,dehát ez van.
Amúgy rossz az alapfelállásod.
Már eleve egy egoista,gőgös (modernista) álláspont a tiéd. Levezetem,hogy miért...
A helyes hozzáállás,hogy mindenkinek megadjuk a tisztelet. Idősnek,fiatalnak, kisebbségnek,többségnek.
Tágabb értelemben a más kultúráknak is megadjuk a tisztelet. A muszlimoknak is,a hinduknak,buddhistáknak, zsidóknak minden ilyen közösségnek vagy vallásnak. Tiszteletben tartjuk azt amit gondolnak a világról,vagy amiben hisznek, a jelképeiket, függetlenül attól,hogy mi mit gondolunk erről... Butaság..nem butaság..hihető...nem hihető stb.
Ha ez megvan, nagy baj már nem történhet.
Erre a nyakamat rá merem tenni.
Csak ugye ez nagyon sokszor nincsen meg sajnos..ritkán van meg a tisztelet. Ebből születik a baj..majd a súlyos baj és végül a katasztrófa,mint ami a poénos hebdóékkal.
Gúnyt űznek olyan dolgokból amik más embereknek,közösségeknek fontos. Nem tartják tiszteletben a másik ember szokásait,hitét,hagyományit.
Nem csak a vallásra kell itt gondolni..a különféle nemzetek tragédiáira,sorscsapásaira,bármi lehet kényes téma,ebből nem csinálunk viccet.
Egy normális ember ezt tudja, mert érzi belülről,hogy ez így helyes, hogy vannak dolgok, amivel nem viccelünk.
Akinek ezt külön mondani kell,az a bunkó... A bunkók pedig ne csodálkozzanak,ha néha pofánbasszák őket. Hm...ez van... ez a bunkóság életformájával együttjár.
Hebdóéknak lehet a francia mórickás karikatúráknál kellett volna maradni és akkor mindez nem történik meg.
(Ne offoljunk,ha van repost a társadalmi folyamatokban folytassuk szerintem)