Nekem viszont az van, hogy egy semmit nem nyert csapatot hájpolunk még most is, és hozzájuk hasonlítunk mindenkit, hogy bezzeg akkor.
Bezzeg akkor az egyetlen profi csapat volt a sok amatőr között.
Ettől még tiszteletre méltó amit elértek, de ugyan sorold már a másik ezüstérmes, meg az EB bronzérmes csapatunk játékosait is. Ja hogy az már nincs meg?
És valahol ez az, ami miatt nem tudunk tovább lépni.
Most is megy, számszakilag a Válogatott egyik legjobb csatára Szalai, de megy ellene a vendetta, hogy ennek meg annak a cipőjét se köthetné meg. Hát de. Egy olyan futball korszakban érte el ezeket a számokat, ahol az "arany"csapat a megye egyből is kizúgna.
Szép volt, jó volt, felejtsük el, lépjünk tovább, és akkor talán nem hiányolja majd minden nézünk de nem látunk a grundokat.
Én nem a /múltból/múltnak akarok nosztalgiázni!
A kezdő hozzászólásom lényege a magunk teljesítményét korlátozó, indokolatlan, média által sulykolt, túlzó tekintély-tisztreletről szól!!!
...és azokról az edzőkről, sport-vezetőkről, akik ezt a napjaink káros jelenségét kézben tudták tartani.
Enélkül ma már nem lehet bekerülni a "szénné-hype-olt" nagyok közé, csak ha sikerül a játékosok fejében tudatosítani, hogy "A király meztelen": ők is emberek, lehet győzni, kell hozzá egészséges önbizalom. vagányság, büszkeség, csupa "klasszikus" tartás, amit a nyugati civilizáció alapból pusztít, mert engedelmes fogyasztó-droid kell, nem gondolkodó, önálló egyén csoport, társadalom, ország! Ezek "veszélyesek"!
Dárdai mellett van még magyar példa erre nagyon nehéz edző-sportvezetői-sportpszichológiai feladatra, ami sok esetben döntő: a férfi és női vízilabda csapat edzője
Faragó Tamás, a hamar távozott
Benedek Tibor, és nem túl sokan még...
Én az elégtelennek tűnő szaktudás mellett ezt tartom a futball legnagyobb, kulcs-problémájának a sikerhez vezető úton.
A jelenlegi idegenlégiós honosítási dolgot pedig a korábbi gusztustalan, lehúzós, pénzcsap-üzemeltető edző-sportvezetői réteg burkolt tovább-élési próbálkozásának tartom. Látszat-eredményekkel, iszonyú pénzért!