Sport

Kár, hogy lefújásig tart egy mérkőzés.
Kár, hogy a nagy csapatok neve miatt csak 2-3-szor jobb játékkal(esetleg nagy szerencsével) lehet győzni, mert kritikus pillanatokban "finoman" a bírók is "beállnak" a csapatba a "név mellé".

Az Aranycsapat ezt egészségesen szemtelenül ki tudta kapcsolni a tényezők közül.
A mostani generációkba a hír(név) tisztelete olyan fiatalon --és szerintem károsan-- beleivódik, ami nekünk is komoly teher, sport-pszichológiai gond.
A női kézisek elhunyt (skandináv)edzője ebben nagy volt, nagyon nagy! Ki tudta hozni a csapatból a legtöbbet, és sokszor még azt a keveset is ami a 100% felett volt és kellett a győzelemhez! Sajnos nem sikerült a magyar edzőknek ezt (sem) átvenni, megtanulni tőle.

Szerintem Hertha-edző Dárdai Pál is ezzel tud nagyon jó eredményeket kihozni a német csapatból.
Ezt kellene megtanulni, de a magyar edzői rétegből hiányozni látom az ehhez szükséges szakmai alázatot!
...végül is: van elég pénz most is! Sajnos!

És? Ne legyen már elvárás egy EB címvédő vagy egy VB győztes megverése!
A reális elvárás az volt, hogy szép játékkel, sokat küzdve végül kikapunk. Ez is történt. És én erre büszke vagyok, mert nem szégyen a jobbtól kikapni!
ígyvan! nem bunkerfocit játszottunk, hanem voltak helyzeteink, volt bőven kellemetlen időszaka a portugáloknak és lőttünk egy gólt is. sajna les volt.
egy olyan csapat ellen amiben egy ember többet ér a piacon mint a komplett magyar válogatott!

úgyhogy ria-ria...!

Mármint arra a csapatra gondolsz, ami sose nyert aranyat?
IGEN: valóban, "csak" Olimpián nyertek aranyat.
...és valóban, a világbajnokságon a német szövetségi kapitány által kiosztott doppingszerek miatt a megtáltosodott német válogatott nyert.
...egy téves les-megítélés miatt, amikor Puskás gólját nem adták meg 3:2-nél! Jól emléxem?

Úgy 10-15 éve vallotta be, maga az illetékes --egykori német szövetségi kapitány-- a saját-kezű extasy-osztást, a szünetben!

Nekem/Nálam van világ-bajnokságunk! " . "

IGEN: valóban, "csak" Olimpián nyertek aranyat.
...és valóban, a világbajnokságon a német szövetségi kapitány által kiosztott doppingszerek miatt a megtáltosodott német válogatott nyert.
...egy téves les-megítélés miatt, amikor Puskás gólját nem adták meg 3:2-nél! Jól emléxem?

Úgy 10-15 éve vallotta be, maga az illetékes, egykori német szövetségi kapitány a saját-kezű extasy-osztást, a szünetben!

Nekem van világ-bajnokságunk! " . "
Nekem viszont az van, hogy egy semmit nem nyert csapatot hájpolunk még most is, és hozzájuk hasonlítunk mindenkit, hogy bezzeg akkor.
Bezzeg akkor az egyetlen profi csapat volt a sok amatőr között.
Ettől még tiszteletre méltó amit elértek, de ugyan sorold már a másik ezüstérmes, meg az EB bronzérmes csapatunk játékosait is. Ja hogy az már nincs meg?
És valahol ez az, ami miatt nem tudunk tovább lépni.
Most is megy, számszakilag a Válogatott egyik legjobb csatára Szalai, de megy ellene a vendetta, hogy ennek meg annak a cipőjét se köthetné meg. Hát de. Egy olyan futball korszakban érte el ezeket a számokat, ahol az "arany"csapat a megye egyből is kizúgna.
Szép volt, jó volt, felejtsük el, lépjünk tovább, és akkor talán nem hiányolja majd minden nézünk de nem látunk a grundokat.

• Tetszik
Reactions: fip7
Nekem viszont az van, hogy egy semmit nem nyert csapatot hájpolunk még most is, és hozzájuk hasonlítunk mindenkit, hogy bezzeg akkor.
Bezzeg akkor az egyetlen profi csapat volt a sok amatőr között.
Ettől még tiszteletre méltó amit elértek, de ugyan sorold már a másik ezüstérmes, meg az EB bronzérmes csapatunk játékosait is. Ja hogy az már nincs meg?
És valahol ez az, ami miatt nem tudunk tovább lépni.
Most is megy, számszakilag a Válogatott egyik legjobb csatára Szalai, de megy ellene a vendetta, hogy ennek meg annak a cipőjét se köthetné meg. Hát de. Egy olyan futball korszakban érte el ezeket a számokat, ahol az "arany"csapat a megye egyből is kizúgna.
Szép volt, jó volt, felejtsük el, lépjünk tovább, és akkor talán nem hiányolja majd minden nézünk de nem látunk a grundokat.

Én nem a /múltból/múltnak akarok nosztalgiázni!
A kezdő hozzászólásom lényege a magunk teljesítményét korlátozó, indokolatlan, média által sulykolt, túlzó tekintély-tisztreletről szól!!!
...és azokról az edzőkről, sport-vezetőkről, akik ezt a napjaink káros jelenségét kézben tudták tartani.
Enélkül ma már nem lehet bekerülni a "szénné-hype-olt" nagyok közé, csak ha sikerül a játékosok fejében tudatosítani, hogy "A király meztelen": ők is emberek, lehet győzni, kell hozzá egészséges önbizalom. vagányság, büszkeség, csupa "klasszikus" tartás, amit a nyugati civilizáció alapból pusztít, mert engedelmes fogyasztó-droid kell, nem gondolkodó, önálló egyén csoport, társadalom, ország! Ezek "veszélyesek"!

Dárdai mellett van még magyar példa erre nagyon nehéz edző-sportvezetői-sportpszichológiai feladatra, ami sok esetben döntő: a férfi és női vízilabda csapat edzője Faragó Tamás, a hamar távozott Benedek Tibor, és nem túl sokan még...
Én az elégtelennek tűnő szaktudás mellett ezt tartom a futball legnagyobb, kulcs-problémájának a sikerhez vezető úton.

A jelenlegi idegenlégiós honosítási dolgot pedig a korábbi gusztustalan, lehúzós, pénzcsap-üzemeltető edző-sportvezetői réteg burkolt tovább-élési próbálkozásának tartom. Látszat-eredményekkel, iszonyú pénzért!

• Tetszik
Reactions: aquarell
Az a baj, hogy a labda kerek....:)
Nincs mit szégyeljünk. A csapat teljes bevetéssel harcolt vègig. Többet nem lehetett tőlük elvárni.
Az valóban bosszantó, hogy hány horvát, ukrán vagy lengyel és hány magyar focizik igazán menő csapatokban. Mit tudnak pl a horvátok, amit mi nem?

Mindezt úgy, hogy ez meg:

ez miért biztpol téma?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

láttad a rossi kapitánysága alatti meccseinket?:D nem ez a válasz aquarell kérdésére

Mit tudnak pl a horvátok, amit mi nem?
nem kényeztették el a fiataljaikat és nem belterjes az utánpótlást nevelő edzői kör.
itthon annyi t keres egy 18-20 éves csipszar hogy nincs is motivációja akár egy belga elsőosztályba próbálkozni. minek? megkapja ugyanazt az összeget mtk-ban vagy felcsúton
horvátországban(meg a szerbeknél meg a többi ex-yugo helyen) meg valóban kiugrási lehetőség akár egy svájci kiesőjelölt kispadja

ezen kívül valószínűleg náluk tlejesítmény központú az utánpótlás, itthon meg még mindig az a divat hogy apuka ellátja a helyi egyesületet labdával, így az ő fiacskája mindig kezdő. mindegy hogy kancsal a lába vagy nem tud futni a plusz kilóktól :D

Valójában semmit.
A rendszerváltás után a beragadt edzőgeneráció elég csúnya lejtmenetet indított meg, mivel a nagy bundabotrány utáni takarítás már kimaradt az előző rendszerből.
A jugó háború után Horvátországban viszont megjelent a volt jugó edzői gárda, ami meg akkoriban felszálló ágban. Ennek eredményeként a 2000-es évekre hatalmasra nyílt az olló. Azonban nagyjából 2010 körül kezdett megfordulni a trend, és mostanra már erősödünk, egyre több játékosunk megy elit ligákba.
(BTW a LM és Koeman éra alatt kikerültek voltak az első fecskék, csak utoljára utána még bekerült az elszúrt magyar edzői társadalom, ami miatt megint vesztettünk 10 évet.)

tthon annyi t keres egy 18-20 éves csipszar hogy nincs is motivációja akár egy belga elsőosztályba próbálkozni. minek? megkapja ugyanazt az összeget mtk-ban vagy felcsúton
Ezt ugye te se hiszed el?
A belga elsőosztályban is sokkal többet keresne, de a négy top bajnokságban kb a kiesőjelölt szertárosa is vagy 10szeres szorzóval keres.
Anno ment a mennyit keres EK/LM/BS hülyülés. Azt hiszem Storckhoz mondtak 300 millió Ftos éves fizetést.
Ebben az a kínos, hogy ezt Huszti 10 évvel korábban kapta meg a Hanovertől. És nem ő volt a legjobban fizetett játékosuk.
nem belterjes az utánpótlást nevelő edzői kör
Ezzel viszont egyetértek.

• Tetszik
Reactions: aquarell
Ezt ugye te se hiszed el?
kosaras csajoktól hallott pletyka. ha nemis igaz,annyit mindenképp keresnek hogy ne törjék magukat a külföldi melóért

...ahol persze legtöbbjük leszerepelne, mert az alapok nicnsenek rendben. pl még dárdai mondta évekkel ezelőtt hogy kint németben a 12 éves korosztálynak van heti 5 edzése, itthon ez 2 vagy 3. ez meg a belterjes, ósdi utánpótlás nevelő arcok hibája

a 12 éves korosztálynak van heti 5 edzése, itthon ez 2 vagy 3. ez meg a belterjes, ósdi utánpótlás nevelő arcok hibája
Hát, ez nem hiszem, hogy igaz. 1-2 hete kérdeztem egy Utizenvalahányas igazolt focistától, hogy hogy s mint vannak az edzések. Mondja, hogy heti 5 edzés, de ő háromra jár. Ja amúgy már cigizik. (Élsport bz+)
De az edzési időpontokat megnézheted: