Szerencsére Magyarországon fordított a helyzet, mert nálunk dedikált, igazi kemény balos tábor sehol nincsen. Talán ez annak köszönető, hogy az anarchista ideológiai vonal be sem jött Magyarországra.
Lipcse meg hiába Szászország, ahol azért vannak jobbos brigádok, pl. Drezda, Chemnitz (pár éve az ottani hoolokkal volt összetűzése az ottani újnémeteknek, ha emlékszel rá, lett is nácizás rendesen), mégis balos az RB Leipzig.
Ha már Lipcse, gyorsan ránézve jól emlékeztem, hogy Lipcsében van 2 másik csapat, a Chemie Leipzig és a Lokomotive Leipzig (a lipcsei Loki
). Az előbbi balos, az utóbbi jobbos táborral rendelkezik inkább, meg elvileg egyéb történeti okokból is utálják egymást, szóval megyei szinten is vannak izgalmak.
Hogy a németeknél a huligánok/ultrák között mennyi az újgermán, az egy jó kérdés. Ahogy én szoktam látni a kapuk mögött szinte marginális az arányuk, de lehet, hogy romlik a helyzet. Az biztos, hogy a franciáknál már sikeresen megtörtént a váltás, pl Marseille meccsen fehér ember már alig van. Mondjuk a városban is, de ez már más kérdés.