Sz-400 Triumf / S-400 Triumf / SA-21 Growler (Oroszország)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag

Guest
Hát, tekintve az ARH vezérlést nem feltétlenül tudja a célpont, hogy indítva volt rá. Bár erre nem utaltak, de nagyon érdekelne, hogy pl. A-50/100 géppel tüzelhet-e horizont alá. Az MCU-CG-hez nem kell mm-es radar. km-es pontosság is elég 250-400 km-es távolságban, tehát akár AWACS akár RLO követi a célt a tűzvezetőt lehet, hogy fel sem kell kapcsolni.

Még sehol sem láttam számomra szavahihető forrást arról, hogy a 40N6E ARH lenne.
Szerintem a 40N6E is SAGG.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Cifu
M

molnibalage

Guest
Még sehol sem láttam számomra szavahihető forrást arról, hogy a 40N6E ARH lenne.
Szerintem a 40N6E is SAGG.
Akkor miért így tettük be az Összefoglalóba? Vagyis most látom, nem írtuk bele a vezérlés sehova, csak utalás volt rá, hogy "mi lenne ha" a kék keretes írásban. Hoppá.

Még ha a 40N6 rakétával 380 km-es HMZ elérhető töredék Sz-400 osztállyal ugyanakkora területi lefedés, papíron 380 km-es sugarú szép nagy
köröket rajzolgatva, ez csak illúzió.

Valójában a radarhorizont miatt harcászati célok ellen az Sz-400 nem rendelkezik számottevően nagyobb HMZ-vel, mint az S-300PMU2, legfeljebb ha az aktív radaros rakétának képes lenne célkoordinátákat adni légtérellenőrző gép.

A horizont alá tüzelés is az Sz-350-nél lett felhozva.

Ha nem ARH-s, akkor az én szememben szinte értelmetlen a nagy HMZ lényegében csak az E-3 és egyéb EW eszközök horizont alá tolásáról szól, de a végén már ott sem nagyon. Csak erre "picit" drága úgy, hogy honi légvédelmi rendszer...

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 043
10 150
113
Ha nem ARH-s, akkor az én szememben szinte értelmetlen a nagy HMZ lényegében csak az E-3 és egyéb EW eszközök horizont alá tolásáról szól, de a végén már ott sem nagyon. Csak erre "picit" drága úgy, hogy honi légvédelmi rendszer...

Azért a 300-380km-es távolságon belül "horizont alá tolni" a kiszolgáló / támogató gépeket elég komoly tényező. Ugye most az US Navy már fog rendelkezni lopakodó tankerrel (MQ-25), és állítólag az USAF is kezd megbarátkozni a gondolattal, hogy szüksége lesz egy ilyenre.

M

molnibalage

Guest
Azért a 300-380km-es távolságon belül "horizont alá tolni" a kiszolgáló / támogató gépeket elég komoly tényező. Ugye most az US Navy már fog rendelkezni lopakodó tankerrel (MQ-25), és állítólag az USAF is kezd megbarátkozni a gondolattal, hogy szüksége lesz egy ilyenre.
Az utántöltéseket jellemzően 20k lábon hajtják végre jellemzően, ami 6 km, ehhez 350 km horizont távolság tartozik. Nagyon nem kell a tankerekkel lentebb menni, hogy ne legyen gáz. Csak ezért stealth tankernek sok értelme nincs. Legalábbis szerintem.

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 043
10 150
113
Az utántöltéseket jellemzően 20k lábon hajtják végre jellemzően, ami 6 km, ehhez 350 km horizont távolság tartozik. Nagyon nem kell a tankerekkel lentebb menni, hogy ne legyen gáz. Csak ezért stealth tankernek sok értelme nincs. Legalábbis szerintem.

Ha az Sz-400 nem ül egy magasabb domb tetején. Például.
Plusz eleve egy 300km-es távot nézve is fájdalmas, ha például helikoptert szeretnél után tankolni. Hiszen így az adott SAM 300km-es környékén belül nincs mód erre. Hacsak nem a tanker is bozótnyeső módban repül.

Szerintem nagyon is sok szempontból fájdalmas az A2D képesség, legalábbis a jelen helyzetben.

• Tetszik
Reactions: fishbed
M

molnibalage

Guest
Ha az Sz-400 nem ül egy magasabb domb tetején. Például.
Plusz eleve egy 300km-es távot nézve is fájdalmas, ha például helikoptert szeretnél után tankolni. Hiszen így az adott SAM 300km-es környékén belül nincs mód erre. Hacsak nem a tanker is bozótnyeső módban repül.

Szerintem nagyon is sok szempontból fájdalmas az A2D képesség, legalábbis a jelen helyzetben.
Helikoptereket alacsonyan tankolnak, nem 15k lábon. Inkább 3k-n. Nem látsz nagy magasságút nagyon sehol.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 138
87 353
113
uyUvaGKnNjw.jpg

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 138
87 353
113
Aláírták az orosz-indiai Sz-400-as szerződést Delhiben 5,43 milliárd USD értékben (5 ezred).

• Tetszik
Reactions: fishbed
M

molnibalage

Guest
Van valamilyen szemléltető ábrád egy ezred felépítéséről?
Köszi!
HÖT...
372. oldal.
037285703e7708fab1825220d19e00a0.png

Négy harci osztályos Sz-300PSz ezred felépítése, csak a leglényesebb elemeket ábrázolva, radarok és rakéta indítók. A harci osztály (piros) négy darab indító szakasszal (kék), 4 db harci osztály és a vezetési osztály együtt az ezred (zöld)

• Tetszik
Reactions: silurusglanis

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 526
86 790
113
HÖT...
372. oldal.
037285703e7708fab1825220d19e00a0.png

Négy harci osztályos Sz-300PSz ezred felépítése, csak a leglényesebb elemeket ábrázolva, radarok és rakéta indítók. A harci osztály (piros) négy darab indító szakasszal (kék), 4 db harci osztály és a vezetési osztály együtt az ezred (zöld)

Ez lesz az indusoknak is?

M

molnibalage

Guest
Ez lesz az indusoknak is?
Nem. Ez egy Sz-300PSz ezred, nem Sz-400. Az eszközparkja más az Sz-400-nak, de a felépítése ettől ugyanaz. HÖT. Csak el kéne olvasni...

Más a radar, más a rakéta és eltérnek picit az indítók, de a mennyiség u.a.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 526
86 790
113
Nem. Ez egy Sz-300PSz ezred, nem Sz-400. Az eszközparkja más az Sz-400-nak, de a felépítése ettől ugyanaz. HÖT. Csak el kéne olvasni...

Más a radar, más a rakéta és eltérnek picit az indítók, de a mennyiség u.a.

Te így látatlanban egy amúgy alapvetően moduláris legózható összetételű rendszer elemeit meg tudod mondani...gratulálok.