Sz-500A 9MM9 az minek a rakettája? Mert az Sz-300V családéra hajaz, de az nincs ekkora. Valami ABM rendszeré?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sz-500A 9MM9 az minek a rakettája? Mert az Sz-300V családéra hajaz, de az nincs ekkora. Valami ABM rendszeré?
Nem tudtátok a rakéta méretét?
Balról jobbra: 9М99, 40N6 и 48N6.
Szerencse, hogy centiméteren most sem látsz. Szerintem.Ezt valami kőműves rajzolta?
Nem is tudom műszaki rajzon mikor láttam centiméterben megadott méreteket utoljára.
Forrás nélkül ez amúgy nem megbízható adat, sőt, akkor sem feltétlenül még ha a gyártótól is származik...
Ezt valami kőműves rajzolta?
Nem is tudom műszaki rajzon mikor láttam centiméterben megadott méreteket utoljára.
Forrás nélkül ez amúgy nem megbízható adat, sőt, akkor sem feltétlenül még ha a gyártótól is származik...
Jobb mint a semmi... Egyébként dm-ben van megadva. Még pár éve mentettem el a Paralay-ról. De, ha neked jobb adataid vannak , kíváncsian várom.
Háááát ez csak találgatás.
Én eddig csak tömegadatot láttam hivatalos forrásból, ahol alig 3%-al nehezebb a 40N6 a 48N6-hoz képest.
Szinte biztosan dm. Azt végképp senki nem használja méretezéshez.Jobb mint a semmi... Egyébként dm-ben van megadva. Még pár éve mentettem el a Paralay-ról. De, ha neked jobb adataid vannak , kíváncsian várom.
Nem igazán értelek. dm-ben van rajta. A legszélső az ismert méretű 48N6. A rakétatest átmérője 450 mm, de vezérsíkok is vannak rajta, ezért van kb. 1 méteres tubusban. A rakéta hossza kb. 7 méter. Semmiféle hüvelykről nincs szó.Szinte biztosan dm. Azt végképp senki nem használja méretezéshez.
Jó lesz az inch-nek is...Szerintem.
Jobb mint a semmi... Egyébként dm-ben van megadva. Még pár éve mentettem el a Paralay-ról. De, ha neked jobb adataid vannak , kíváncsian várom.
Oszt miért állítanák ezeket így sorba? Hogy egy rácsapással mindet ki lehessen csinálni?Rendszer ellenörzés
Mert békeidő van...?Oszt miért állítanák ezeket így sorba? Hogy egy rácsapással mindet ki lehessen csinálni?
A célcsatorna számot mi alapján határoztad meg? Mert egyetlen osztálynál nem igazán értem, hogy y 36 db hogyan jön ki. Az aktív vezérléses rakétákat hogyan számoltad? Az Sz-400 tud ugye 12 db SAGG csatornát.A 98Zs6E osztály (tűzalegység/komplexum) technikai paraméterei:
Maximális célsebesség: 4.800 m/s,
Maximális céldetektálás: 600 km,
HMZ közeli határa: aerodinamikai céloknál: 2 km,
balliszikus céloknál: 7 km,
HMZ távoli határa: aerodinamikai céloknál: 400 km,
balliszikus céloknál: 60 km,
Max. célcsatonák száma: 36 db,
Max. rakéta csatornák száma: 72 db,
Menetből a telepítési idő: 5-10 perc,
Harci készenléti idő: 3 perc,
A komplexum müködési ideje nagyjavításig 10.000 óra,
A berendezések élettartama : legalább 20 év,
Az 5P85SzE2, vagy 5PTE2 indító platformokból 12 db telepíthető.
Egy indító platformon 4 féle szabványos rakéta konténert telepíthetnek egyszerre. Egy blokban 12-12 db 9M96E2, 9M96E aktív radar irányítású, 1 db 48N6E(2,3) változatú és egy eddig ismeretlen típusú légvédelmi rakétát.
A 9M96 változatú rakéták végfázisban kapcsolnak át aktív radar vezérlésre. Amennyiben szükséges, képesek szuper manőverezésre a találkozási pont előtt, 0,025 sec alatt 20 G-vel képesek megnövelni a manőverező képességüket. Hideg indítást alkalmaznak, 30m-en indul be a rakéta hajtómű. A végfázis szakasz kívételével, rádiókorrekciós inerciális vezérlést alkalmaznak a maximális zajszint mentesség miatt.
A 98Zs6E osztály (tűzalegység/komplexum) technikai paraméterei:
Maximális célsebesség: 4.800 m/s,
Maximális céldetektálás: 600 km,
HMZ közeli határa: aerodinamikai céloknál: 2 km,
balliszikus céloknál: 7 km,
HMZ távoli határa: aerodinamikai céloknál: 400 km,
balliszikus céloknál: 60 km,
Max. célcsatonák száma: 36 db,
Max. rakéta csatornák száma: 72 db,
Menetből a telepítési idő: 5-10 perc,
Harci készenléti idő: 3 perc,
A komplexum müködési ideje nagyjavításig 10.000 óra,
A berendezések élettartama : legalább 20 év,
Az 5P85SzE2, vagy 5PTE2 indító platformokból 12 db telepíthető.
Egy indító platformon 4 féle szabványos rakéta konténert telepíthetnek egyszerre. Egy blokban 12-12 db 9M96E2, 9M96E aktív radar irányítású, 1 db 48N6E(2,3) változatú és egy eddig ismeretlen típusú légvédelmi rakétát.
A 9M96 változatú rakéták végfázisban kapcsolnak át aktív radar vezérlésre. Amennyiben szükséges, képesek szuper manőverezésre a találkozási pont előtt, 0,025 sec alatt 20 G-vel képesek megnövelni a manőverező képességüket. Hideg indítást alkalmaznak, 30m-en indul be a rakéta hajtómű. A végfázis szakasz kívételével, rádiókorrekciós inerciális vezérlést alkalmaznak a maximális zajszint mentesség miatt.
2019 április 30-án jelent meg a cikk. Meg lehet szagérteni.Húúú, ez nem tudom honnan van, de tele van marhaságokkal.
2019 április 30-án jelent meg a cikk. Meg lehet szagérteni.
https://militaryarms.ru/boepripasy/rakety/zrk-s-400-triumf/
Kíváncsi vagyok, szerinted mi az a sok "marhaság". Nekem is vannak fenttartásaim.
HT Összefoglalóban le lett írva, ami akkoriban tudható volt.
Akkoriban! Nem most volt. Tudom, én is benne voltam.
De a 9M96 rakétákról nem sok minden konkrétumot lehetett tudni. Ráadásul már régen tudjuk, hogy van egy SA-21A verzió, de sajnos nem sok minden ismert róla még most sem.
A 12 db 9M96 rakéta 4x3 db, egy indító platformon. Egy konténerben 3 db van.