Igen, de a sima M-nek nincs első doboza, legalábbis soha nem találtam olyan képet a neten. A roncson elég világosan van első doboz. Továbbá sima M-nél a hátsó doboz alján nincs ez a kis keret, rálépőke, lépcsőke vagy akármi, a roncson és az M2-n meg van.
A nagy keretből a képen valóban egy van kettő helyett, de az eszköz megsemmisítése közben torzulhattak/repülhettek le róla darabok, nem?
Ellenben hozzá nem igazán nőhetett a plusz doboz
A roncsok helye szerintem nem akkor rejtély, ugyanis többszr lebukott már mindkét fél azzal, hogy kreatív szögből, évszakban, pozícióban fényképez egy roncsot, hogy újnak tűnjön. Amúgy a korábbi tweet képei szerintem ugyanarról a járműről vannak, ugyanazon pozícióban, csak olyan szögből van szemből fényképezve, hogy a másik sáv nem látszódik rendesen/torzítva van.
De a damage pattern, főleg a kiálló izé, az elég árulkodó, hogy ugyanaz a jármű. Ha pedig a két tweetet hasonlítod össze, akkor látható, hogy hátulról a rakétaindító tubusoknak pontosan ugyanaz a damage patternje. Tekintve, hogy az egyik képen egy közlekedési tábla is van, szerintem elég hihető, hogy valaki letolta/vontatta az útról. Mondjuk hogy ne legyen útban (főleg, hogy Kherson azóta visszafoglalt részébe készült a kép).
A rakétát a legegyszerűbb megmagyarázni, nem? Ezt a rakétát már nem használja aktívan az orosz sereg, viszont van föld-föld módja. Szóval tökéletes rakétázni vele megfelelő célpontokat, nem csökken tőle a légvédelem rakétakészlete.
Btw, thx hogy végre szubsztantív beszélgetsést lehet erről folytatni.