Az azért nem úgy van - nyilván jól elore jelezték az érdeklodo cégek a kormányaikkal, hogy szeretnének pályázni és ném számítok semmi olyannal, amit már reálisan rég senki nem gyárt.
Támadt egy otletem, milyen ajánlat johetne USA-ból, hiszen az OMFV program lévén az Oshkosh Defence lehetne reálisan a kóreaiak trójai falova:
https://oshkoshdefense.com/tracked-vehicles/optionally-manned-fighting-vehicle-omfv/
Eddig nem az volt a fő megállapításod, hogy a törökök mellett látványosan kihagyták a koreaiakat?
A másik pedig, hogy továbbra is tartom, hogy ha egy francia állami alkalmazott nem tud előtúrni valami "épp kéznél van" dolgot, akkor én nem adnék neki hosszú lejáratú fogyasztási hitelt a fizuja igazolására. Ha érted, mire gondolok. Lássuk reálisan! Ez nem fogja azt a gyártót egy percig sem kedvezőbb helyzetbe hozni, jöjjön bármelyik országból. Csak a különbség az, hogy egy nyilvános felhívás a cégek részére tenderre olyanok fognak jelentkezni, amilyenek a cseheknél. Csak a komolyan vehető versenyzők. Ha G2G felhívást teszel közzé rövid határidővel, akkor két féle ember. Boldog meg boldogtalan. Ipari mennyiségben áll rendelkezésre osztályvezető és szakmai előadó státuszban közalkalmazott, aki szívesen elutazik Pozsonyba, megnézi a házigazda körsétáján a helyi nevezetességeket, megszáll állami pénzen hotelben, hogy veletek beszélgessen egy kerekes IFV mennyire jól muzsikál a francia hadseregben, miközben teljesen inkompetens a kiírt pályázaton. (Hogy értsük a különbséget, egy piaci cégnél erre fizut nem adnának. De ha egy állami alkalmazott elmegy az érdekükben levelezni, beszélgetni, akkor ők csak örülnek neki.)
Másfelől az általad megosztott aszem miniszteri szoc médiás kommunikáció is jól mutatja, milyen kényelmes egy szlovák politikusnak. Nem arról szólnak a hírek, hogy a 2-3 tényleges versenyzőtől ő mennyi pénzt kapott zsebre furcsa és gyanús összefonódásokon keresztül, hanem ez egy sok versenyzős kihívás, ahol "győzzön a jobbik"...
Abban nem kételkedem továbbra sem, hogy a 8 versenyzőből bőven a fele csak csoki máz. Azt pedig majd meglátjuk, szerintem, hogy végül mi lesz a koreaiakkal. Azt én is látom, hogy nagyon akarnak piacot fogni. Nem tett jót nekik, hogy a K2PL még meg sincs, már több száz Abrams agyonvágja. Eddig sötét ló volt ez a vonal, először azon csodálkoztunk, hogy látványosan kihagyták őket, most azt állítod, hogy szerinted nyeregben vannak.