Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nekem ez a "nemNATO" infó nem volt meg. Melyik interjúban volt? Csak mert már keverednek bennem, és most hirtelen nem találom."A másik cég, aki nem lett megnevezve, akinek az intelligens lövedékét szeretnénk idehozni, az valószínűleg a Leonardo (Vulcano). A PESCO programban az Euroartillery program pont arról szólt, hogy az olaszok (Leonardo) lövedékeit akarták integrálni a szlovák (ők voltak a 2 vezető nemzet, amihez mi is csatlakoztunk) tűzvezető rendszerbe."
Nem,ebben nincs igazad!
Maróth világosan megmondta az interjúban hogy nem NATO tagállam az illető cég.
Ez a Denel lőszer lesz,amit tegnap posztoltam is.
Tegnap volt egy telefonos rádió interjú,ott mondta. Itt van valamelyik topikban.Nekem ez a "nemNATO" infó nem volt meg. Melyik interjúban volt? Csak mert már keverednek bennem, és most hirtelen nem találom.
Itt mondja 12 percnél,de azért nem tud teljesen konkrétan fogalmazni mert ugye az RM 51%százalékkal van benne a Denelben. És így összemosódik az információ,de szerintem teljesen egyértelmű.Nekem ez a "nemNATO" infó nem volt meg. Melyik interjúban volt? Csak mert már keverednek bennem, és most hirtelen nem találom.
Köszi.Itt mondja 12 percnél,de azért nem tud teljesen konkrétan fogalmazni mert ugye az RM 51%százalékkal van benne a Denelben. És így összemosódik az információ,de szerintem teljesen egyértelmű.
A mi ajánlatunk lesz a ledrágább, de ár / érték arányban a legjobb. (sztem, bár nem mondta, de a legnagyobb hozzáadott szlovák hadiipari hozzájárulás is itt lehet)
Június, júliusra remélem már lesz látható, kézzelfogható magyar Lynx is amit meg tudnak nézni!A mi ajánlatunk lesz a ledrágább, de ár / érték arányban a legjobb. (sztem, bár nem mondta, de a legnagyobb hozzáadott szlovák hadiipari hozzájárulás is itt lehet)
5 milliárdot csoportosítottunk szakképzésekre Zala kapcsán.
A magyar cél szerint 2025-2026-ra szeretnék elérni az 1-2 milliárd eurós éves exportot. Az évtized végére 3-4 milliárd euróval kalkulálna
Június, júliusra lesz szlovák döntés.
Ha akarnak elmehetnek Ausztraliaba felpakolt Lynxet simogatni.Június, júliusra remélem már lesz látható, kézzelfogható magyar Lynx is amit meg tudnak nézni!
Megvan.Az ugye megvan hogy senki nem adott ill. vett semmit...?Egy vételi ajánlatot kaptak a szlovákok! Ugye érted a kölönbséget....?
Nem kell olyan messzire menni! Jöjjenek csak ide!Ha akarnak elmehetnek Ausztraliaba felpakolt Lynxet simogatni.
Technikai špecifikációk - 30%; ár - 35%; logistikai támogatás - 10%; hazai cégek bevonása - 25%@PavolR
Hivatalosan milyen súlyozással és milyen szempontok alapján értékelik ki a pályázatot?
Valahol olvastam, de nem találom. Az ár elég nagy súllyal szerepelt emlékeim szerint.
"A másik cég, aki nem lett megnevezve, akinek az intelligens lövedékét szeretnénk idehozni, az valószínűleg a Leonardo (Vulcano). A PESCO programban az Euroartillery program pont arról szólt, hogy az olaszok (Leonardo) lövedékeit akarták integrálni a szlovák (ők voltak a 2 vezető nemzet, amihez mi is csatlakoztunk) tűzvezető rendszerbe."
Nem,ebben nincs igazad!
Maróth világosan megmondta az interjúban hogy nem NATO tagállam az illető cég.
Ez a Denel lőszer lesz,amit tegnap posztoltam is.
Vokt már téma szlovák oldalakon a láncos és 8x8 beszerzés. A szakmai közvélemény, lelkes fórumozók, , melyiket szeretnék?Technikai špecifikációk - 30%; ár - 35%; logistikai támogatás - 10%; hazai cégek bevonása - 25%
A logisztikai támogatásban valószinuleg a svédek fogják kapni a legtobb pontot, mert a CV90-nek európaszerte nagyon nagy a háttere.
Ami a hazai cégek bevonását illeti, decemberig három vállalatról lehetet tudni, hogy szerzodtek egyutmukodésre a RM-el: CSM Industry, Neways Electronics International, Ray Service
Ehez képest a BAE Systems szép csendesen rendesen behúzot, allítolag már ezekkel a cégekkel szerzodtek: ZTS Špeciál Dubnica n/Váhom, KOVAL SYSTEMS Beluša, ALITER Technologies Bratislava, Virtual Reality Media Trenčín, EVPÚ Nová Dubnica, KONŠTRUKTA - Defence Dubnica n/Váhom, TACT Púchov, MIBA Steeltec Vráble, Ray Service Skalica, Neways Slovakia Nová Dubnica
Szoval a Newaysal és Ray Servicel mindketten szerzodtek. A BAE Systems ráadásul a Turra tornyokat gyártó EVPÚ-val és ugyan csak tornyok oszeszerelésében utazó KOVAL SYSTEMS-al.
Okos lőszer kapcsán lehet az egyik a Diehl - a SMART155 "okos lőszer" részben az ő termékük (RM-mel közösen) és van egy nagyobb rendelésük rá a BW-től (készlet pótlás), amit '24 körül kell teljeseíteni - lehet hogy gyártatnának nálunk belőle...Köszi.
Megmondom őszintén, hogy ezt aznap elkezdtem meghallgatni, de már rohannom kellett, és félbemaradt az első 5 percben....Pedig!
De lássuk:
A 2 tárgyalós cégről egyértelműen azt mondják, hogy németek (10:45-nél). A nem NATO ország kapcsán egyértelműen a Denel az, amelyikről beszél, mivel ők csinálták a rekord lövést, de arról nem tesz említést, hogy velük tárgyalnánk. Sőt azt is mondta, hogy a németek is jelezték, hogy a V-LAP-pal már a németeknek is megy a 70km-es távolság.
A német oldalakon is az a fő téma, hogy hogyan adhatott Magyarország ajánlatot egy RM termékre, miért nem német az ajánlat...Paradox módon Magyarországról érkezett az ajánlat egy német páncélozott lánctalpas járműre
Nem értem mit nem értenek. Talán nem kellene elüldözniük a hadipari cégeket...A német oldalakon is az a fő téma, hogy hogyan adhatott Magyarország ajánlatot egy RM termékre, miért nem német az ajánlat...
Azt hogy hol lesz RM gyar azt nem a szlovakok dontik el hanem az RM Board.Vajon CV-90-re felteszik nekik a Turra tornyot ha kérik? Igazándiból engem az érdekelne RM kiviszi-e hozzájuk a torony gyártást. Vajon a szlovákok feladják a saját tornyot a Lance 2-ért cserébe? Csehország más tészta volt mert ott van helyi RM gyár, de tudtummal szlovákiában nincs. Szóval gyakorlatilag egy külső konkurensel kéne szerződni a Lance 2 gyártására? Vagy nyitnak 1 RM gyárat. Nem áll nekem össze a dolog de lehet hiányosak az ismereteim.
Link?A német oldalakon is az a fő téma, hogy hogyan adhatott Magyarország ajánlatot egy RM termékre, miért nem német az ajánlat...