Keverte a kapisvári gyárral. Sztem...Én olyanra emlékszek, hogy Palkovics azt nyilatkozta egyszer, hogy akár 100 Lynxet is tudunk gyártani évente, ha szükség lenne rá.
Sajnos nem találtam meg ezt az oldalt...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Keverte a kapisvári gyárral. Sztem...Én olyanra emlékszek, hogy Palkovics azt nyilatkozta egyszer, hogy akár 100 Lynxet is tudunk gyártani évente, ha szükség lenne rá.
Sajnos nem találtam meg ezt az oldalt...
Ilyet nem mondtam, csak megkérdojeleztem, hogy számít e politikai szinten, hiszen pont most egy amerikaellens oroszbarát hiszti is megy, habzó szájjal akarnak népszavazást rendezni, mint ha amerikaiak nemtudom hogyan fenyegetnének minket és ennek ellenére simán alá lesz írva a védelmi szerzodés az USAval.Ugyan. Tehát szerinted nincsen magyarellenesség? Gondolod véletlen, hogy inkább Ausztriába járnak síelni a magyarok, mint hozzátok? Tudnék mesélni a "kedves" szlovák bácsiról aki majd felrobbant az idegességtől hogy én a magyar utas a vonaton magyarul merek beszélni az egyébként szintén magyar jegyelenőrrel. Ha angolul beszéltünk volna egymással az rendben lett volna. Bármilyen nyelven csak az anyanyelvünkön, magyarul ne. Több generáció mire a szlovákok ledolgozzák ezt a kisebbrendűségi érzést velünk szemben. Ez nyilván kihat az egyéb ügyekre, pld az IFV beszerzésre is.
Nekünk a nehéz dandárba mennyi Lynx kell?Érdekes az éves szállitasi darabszám. Ezt az IFV pályázatot nekünk írták ki. Bocsi.
2024 végéig hatot simán leszállítunk az évi 50db magyar Lynx mellett.
2024 végén, 2025-ben meg kell emelnünk a kapacitást. De nem kész Lynxet fogunk szállítani, csak egy alapot, meg kulcsalkatrészegységeket, amit a 2025-re felhúzott szlovák gyár végszerel.
Utána csak a speciális mentő, parancsnoki, aknavetős verzió fog nálunk készülni, a többi szlovák összeszereléssel.
Jelentős szlovák beszállítás lesz a magyar Lynxekbe is. Remélhetőleg a kerekes tüzérségi dealt is belevesszük. Ezért lett államközi alapon a pályázat és nem mint a csehek cégeket hívtak meg.
Mindent faszán lezsíroztak előre, ezert zavarják le 5 hónap alatt a pályázatot. Papiron minden tiszta lesz.
Keine Panik, gyerekek!!
Akkor 3 zászlóaljra való kell nekik.Úgy látszik n3mcsak az ár-érték arány lesz jó, hanem Maróth - Papperge beletett egy jó finanszírozási progit isa szlovák ajánlatba.
Magyarország felajánlott Szlovákiának egy Lynx gyalogsági harcjárművet. Az ajánlatban valószínűleg szerepel a szlovák modernizációs program finanszírozásának támogatása is
Maďarsko nabídlo Slovensku bojové vozidlo pěchoty Lynx. Nabídka zřejmě zahrnuje i podporu financování slovenského modernizačního programu
Podle tiskové zprávy maďarského komisaře pro vyzbrojování Gáspára Marótha Maďarsko společně se společností Rheinmetall nabídlo Slovensku bojové vozidlo pěchoty Lynx. Slovensko mimo jiné hodlá v blízké budoucnosti přezbrojit těžkou brigádu a v rámci projektu nákupu hledá 152 moderních pásových...www.securitymagazin.cz
A cikkben részletezve milyen verziókban kérik felvidéki véreink.
Négy változat beszerzését tervezi: 131 gyalogsági harcjármű, 15 parancsnoki, irányítási és rádiókommunikációs gyalogsági harcjármű, három páncélozott mentőjármű és három műszaki segítségnyújtó jármű.
...
Maróth azonban közleményében hangsúlyozta, hogy a Lynx kivételes technikai és taktikai paraméterei mellett Szlovákia egy rendkívül előnyös finanszírozási struktúrában is részesülhet, amely a Magyar Honvédség korszerűsítésére jött létre.
Na akkor csak vehetünk tőlük kerekes önjárót?!Úgy látszik n3mcsak az ár-érték arány lesz jó, hanem Maróth - Papperge beletett egy jó finanszírozási progit isa szlovák ajánlatba.
Magyarország felajánlott Szlovákiának egy Lynx gyalogsági harcjárművet. Az ajánlatban valószínűleg szerepel a szlovák modernizációs program finanszírozásának támogatása is
Maďarsko nabídlo Slovensku bojové vozidlo pěchoty Lynx. Nabídka zřejmě zahrnuje i podporu financování slovenského modernizačního programu
Podle tiskové zprávy maďarského komisaře pro vyzbrojování Gáspára Marótha Maďarsko společně se společností Rheinmetall nabídlo Slovensku bojové vozidlo pěchoty Lynx. Slovensko mimo jiné hodlá v blízké budoucnosti přezbrojit těžkou brigádu a v rámci projektu nákupu hledá 152 moderních pásových...www.securitymagazin.cz
A cikkben részletezve milyen verziókban kérik felvidéki véreink.
Négy változat beszerzését tervezi: 131 gyalogsági harcjármű, 15 parancsnoki, irányítási és rádiókommunikációs gyalogsági harcjármű, három páncélozott mentőjármű és három műszaki segítségnyújtó jármű.
...
Maróth azonban közleményében hangsúlyozta, hogy a Lynx kivételes technikai és taktikai paraméterei mellett Szlovákia egy rendkívül előnyös finanszírozási struktúrában is részesülhet, amely a Magyar Honvédség korszerűsítésére jött létre.
A lánctalpas aknavetos verzió a második idoszakba van betervezve (2027-2030) és a "drón vadász" mind 8x8-as lesz.Akkor 3 zászlóaljra való kell nekik.
Kifelejtették az aknavetőst!
Drón vadász is kell majd nekik, csak hát ott még mi is csak fejlesztgetünk...szerintem a végén abból is vesznek majd.
Utóbbi nem feltétlen baj: elvileg RAD (ex Oerlikon) is idehozza a fejlesztést és gyártást Zalába. Kész tornyokat meg rászereljük a szlovákoknak amire kérik...vagy rászerelik magunknak. Lényeg hogy a Skyranger termékeken is keres majd valamennyit a zalai üzem.A lánctalpas aknavetos verzió a második idoszakba van betervezve (2027-2030) és a "drón vadász" mind 8x8-as lesz.
Mert nálad még mindig 1920 van...Csak engem zavar, hogy a szlovákok fegyvert akarnak venni? Azt kellene elernünk, hogy vagy valami fostalicskát tudjanak beszerezni vagy annyiért hogy belerokkannak, nem felfegyverezni őket mégha az bevétel is.
Ja, mutasd már fel kérlek, mit is tudsz varázsolni nekem a 2022. számból. Ez egy sorszám. Az 1920. szintén egy sorszám. És ennyi. Gondolom Istennel szemben vannak kifogásaid mer' azt csak kitalálták, bezzeg a 2022...Mert nálad még mindig 1920 van...
Csakhogy a szállítasi kovetelmények kovetkezoek: 2023 - 1 db, 2024 - 5 db, 2025 - 78 db, 2026 - 72 db
Ugyanis 2026-ra már fell kellene állítani a nehéz dandárt.
amennyit rendeltünk evidens módon.Nekünk a nehéz dandárba mennyi Lynx kell?
Melyik verzióra mennyi az igény (kb.)?amennyit rendeltünk evidens módon.
A Büfé verziót kihagytad!Melyik verzióra mennyi az igény (kb.)?
Gondolom aknavetősből 24db, mint PZH-ból
3x5= 15db C3 parancsnoki (szlovák számok alapján)
zászlóaljanként 2 sebesült szállító vagyis 6db
A többi IFV...
Nagyon mellé lőttem?
De mi Bélának hívjuk, mert Rába alvázon lesz.Eva akkor már
Ha Rába alváz, akkor miert Béla és nem mondjuk Ráchel?De mi Bélának hívjuk, mert Rába alvázon lesz.
Erre most ráchellet próbálkoznod, látom.Ha Rába alváz, akkor miert Béla és nem mondjuk Ráchel?