Szpecnaz

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 619
79 722
113
Szpecnaz vizsga... Csak a legjobbak kerulnek a csapatba.
http://tvzvezda.ru/news/nocomment/content/spetsnazovtsy_sdali_ekzameny_na_2108.html
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 413
74 946
113
boki

Rossz helyre raktad ez nem GRU SZPECNAZ hanem MVD SZPECNAZ másnéven Vitjaz.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 413
74 946
113
A vörös barettről lehet megismerni őket,a GRU SZPECNAZ kék barettben lófrál.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 413
74 946
113
GrGLy

Én a helyedben vagy elköltöznék mondjuk Szíriusz rendszerbe vagy imádkoznék,hogy ne olvassa ezt a topicot egy olyan emberke :D
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 548
113
1:30-nál a lőgyakorlaton az AK-val Iván először lő jobbkezesen, aztán balkezesre vált. Máshol is tanítják / használják ezt a kézcserés módszert?
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 589
113
Nomeg az ALFA, akik az FSZB állományához tartoznak. De az OMON alakulatoknak is vannak Specnaz "minősítésű" alegységei, csak nehogy már egyszerű legyen a kérdés :D
Ja, és a moszkvai csatornázási művek is villoghat a Vakondokkal :D
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 413
74 946
113
NEM!Semmi köze a kettőnek egymáshoz.A VDV az ejtőernyős alakulat amolyan légi szállítású könnyű gyalogság a SZPECNAZ pedig különleges erő.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
No remélem ez már így már megüti a Specnaz szintet...:
http://www.youtube.com/watch?v=74LpRJVd_Q8&list=PLC23782848005F006

A VDV videó meg azért maradhat gondolom...?!