Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Missziózás helyett nemhogy Ivánékhoz küldenénk kiképzésre honvédeinket abból a pénzből. Lemorzsolódna 90% de maradna 3-400 ilyen katonánk.
Az átlag katonának nem kell tudnia azt, amit a különleges műveletekre kiképzetteknek. Nincs is rá szükség hogy tudják, persze ez nem azt jelenti hogy ne legyen jó erőnlétük és ne legyen jól képzettek saját szakterületükön. Ami az oroszokkal kapcsolatosakat illeti. nem a videókból indulnák ki, az átlag orosz katonát illetően. Két hadgyakorlaton vettem részt oroszokkal, nem győztek meg. Sem a harcászati tudásuk, sem a fizikai teherbírásuk. Nem tudom milyen képzést kaptak, de az biztos hogy nagyon alultápláltak voltak mind. Az akkori szovjet haderőben ez nem volt szokatlan. Motivációjuk sem volt, erre emlékszem. itt voltak és kész. Örültek egy konzerv paradicsomos húsgombócnak, amiért akartak adni köles kását, meg olajos halat, de nem kellett nekünk. Természetesen ez rég volt, tehát lehet ma nem mérvadó. Ami a szíházi túszejtők elleni bevetést illeti, több film is készült, dokumentumban. Szerintem az akció nem volt rossz. Viszont az egész nagyon oroszos volt. Semmi gondosság, precizitás az egészet illetően. Csupán a katonai résszel törődtek. Így halhatott meg annyi túsz. Nem tudták hova vigyék a kimentetteket, nem mondták meg a civil egészségügyi szerveknek milyen gázt használtak. Ebből kifolyólag nem tudták milyen ellenanyagot adjanak be, ha jól tudom. Stb...
Nem csak pisztolyt vesznek a haderők hanem hozzá mindent(kiképzési anyagot,pótalkatrész,fegyvermestereknek kiképzést,szerszámokat a javításhoz stb...)!Nem úgy kell elképzelni mintha otthonra vennél magadnak egyet.