Szpecnaz

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 315
4 652
113
A különleges alakulataiknál (itt azokról van szó kizárólagosan) nincsenek sorállományúak, soha nem is voltak. Ha jól emlékszem, nemrég vezették be, hogy jelentkezhetnek szerződésesek is min. 5 év katonai múlttal.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 142
76 578
113
Moszkvában a gáz ölte meg a túszokat az is csak azért mert a mentősöknek nem mondták el,hogy milyen gázt használtak és azok nem tudtak megfelelően ellátni.Beszlanban pedig nem a SZPECNAZ hatolt be legelőször hanem a helyieknek gurult el a gyógyszerük...
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
dudi

Én nem nagyon tudom, hogy mi egy ilyen akció pontos menete, de feltételezem, hogy a moszkvai balhénál a Specnaz (vagyis a parancsnokai) koordinálta a konkrét műveletet, tehát az, hogy basztak ellenanyagot vinni-adni a túszoknak, illetve nem tájékoztatták a kórházakat sem és a kihozott eszméletlen embereket is olyan pozíciókban helyezték a földre, hogy jópáran szépen megfulladtak, nekem azt sugallja, hogy kvázi leszarták a túszokat, csak az volt a fontos, hogy az összes terroristát kivégezhessék.
 
 • Tetszik
Reactions: bel

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 142
76 578
113
wolfram

Igen ebben egyet értek veled csak nem mind1,hogy mi is történt valójában.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 918
18 362
113
Missziózás helyett nemhogy Ivánékhoz küldenénk kiképzésre honvédeinket abból a pénzből. Lemorzsolódna 90% de maradna 3-400 ilyen katonánk.

Az átlag katonának nem kell tudnia azt, amit a különleges műveletekre kiképzetteknek. Nincs is rá szükség hogy tudják, persze ez nem azt jelenti hogy ne legyen jó erőnlétük és ne legyen jól képzettek saját szakterületükön. Ami az oroszokkal kapcsolatosakat illeti. nem a videókból indulnák ki, az átlag orosz katonát illetően. Két hadgyakorlaton vettem részt oroszokkal, nem győztek meg. Sem a harcászati tudásuk, sem a fizikai teherbírásuk. Nem tudom milyen képzést kaptak, de az biztos hogy nagyon alultápláltak voltak mind. Az akkori szovjet haderőben ez nem volt szokatlan. Motivációjuk sem volt, erre emlékszem. itt voltak és kész. Örültek egy konzerv paradicsomos húsgombócnak, amiért akartak adni köles kását, meg olajos halat, de nem kellett nekünk. Természetesen ez rég volt, tehát lehet ma nem mérvadó. Ami a szíházi túszejtők elleni bevetést illeti, több film is készült, dokumentumban. Szerintem az akció nem volt rossz. Viszont az egész nagyon oroszos volt. Semmi gondosság, precizitás az egészet illetően. Csupán a katonai résszel törődtek. Így halhatott meg annyi túsz. Nem tudták hova vigyék a kimentetteket, nem mondták meg a civil egészségügyi szerveknek milyen gázt használtak. Ebből kifolyólag nem tudták milyen ellenanyagot adjanak be, ha jól tudom. Stb...
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Fehérorosz KGB - Alpha:
http://www.youtube.com/watch?v=zMf14NQF-1I

Ez akkor gondolom Specnaz.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
A fentihez: a systema egy kevert,"szerkesztett" harcművészeti rendszer, amelybe a szambóból IS emeltek át elemeket. NEM ua.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 552
113
6:45-nél nem reális, szerintem szarrálőtték volna a házban az arcokat. Max megmondják, hogy öngyilkos lett, és hogy biztos legyen magába engedett 32 golyót :D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 751
80 766
113
Cél a voros barett megszerzése.....
http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201310141752-u20g.htm
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 751
80 766
113
Az orosz honvédelmi minisztérium 318 darab 9mm Glock-17(4.generácios) pisztoly beszerzését tervezi kb. 2 millio USD értékben a GRU egyik speciális alakulata számára.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 552
113
Bármelyik fegyverbolt polcáról levéve kevesebb, mint egytizedéért megkaphatják. Most vagy 200,000 az a kétmillió, vagy 3180 az a 318 darab, de az 5-600 dolláros darabár mellett nem látom miért fizernének 6000+ dollárt darabonként. És mért nem vesznek Glock-18 -at? Szinte ugyanaz a kettő, egyforma méret, egyforma súly, egyforma ár, csak plusz egy pöcökkel, ami a bulifaktort megemeli.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 552
113
Én az első leszállított Glock-ot azon próbálnám ki, aki jóváhagyta ezt a beszerzést ilyen áron. Akkor talán értenének a szóbol a többiek is.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 142
76 578
113
Nem csak pisztolyt vesznek a haderők hanem hozzá mindent(kiképzési anyagot,pótalkatrész,fegyvermestereknek kiképzést,szerszámokat a javításhoz stb...)!Nem úgy kell elképzelni mintha otthonra vennél magadnak egyet.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 552
113
Nem csak pisztolyt vesznek a haderők hanem hozzá mindent(kiképzési anyagot,pótalkatrész,fegyvermestereknek kiképzést,szerszámokat a javításhoz stb...)!Nem úgy kell elképzelni mintha otthonra vennél magadnak egyet.

Kizárólag a 318 db pisztolyt megvétele egy 150-200,000 dolláros üzlet attól függően, hogy mennyit cigánykodsz az eladóval. A kiképzési anyagban meg a kiképzésben nem tudom mire gondolsz, de nem hiszem, hogy egy 8 órás gyorstalpalónál több kell egy Glock használatának, szétszedésének, összerakásának és karbantartásának elsajátításához. Főleg nem egy szpecnaz tagnak. Pótalkatrész max 1-5 tartalék tár kellhet, egyéb pót- meg cserealkatrészek meg szerszámok a javtáshoz nem kellenek, mivel a Glock az egyik legmegbízhatóbb ha nem a legmegbízhatóbb fegyvereket gyártja. Lámpát, lézert meg ilyen-olyan bizbaszokat még lehet rá tenni, de összesen max még egyszer rá tudod költeni a fegyver árát, de még az is tulzás. Szóval aki ezt aláírta, abba a legelső Glock-17 teljesen töltött tárát bele kellene ereszteni, hogy tanuljon belőle a sok korrupt geci.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 142
76 578
113
joker

El vagy tévedve!A Glock-hoz is kell egy csomó pótalkatrész.Amúgy egy fegyvermester kiképzése egy típusra nem 8 óra...