Sajnos nem építettem, ÉS ÉN bevallom, hogy bár tanítom is, leegyszerűsítve, hogy hogyan kell a segítségükkel odatalálni A-ból B-be, fogalmam sincs pl. hogy a Beidou, a NAVSTAR-GPS, vagy a Glonass rendszer tud e jelen pillanatban katonai szempontból többet(bár az is tény, ha tudnám sem mondhatnám el
)... Mindhárom kiváló rendszer. Igen kínosan vigyáz mindenki arra, hogy a valós képességek NE nagyon derüljenek ki. Ilyen ez a popszakma, sajnos
.
Aztán a High tech, vs primitív kőkorszakihoz: Bizony, ha elszabadul egyszer a pokol(NE adja az ég!), gyanúsan az 1:25.000, 1:50.000 térképek lesznek az alfa meg az omega, fél órával a kezdeti események után...
Ozy, az a helyzet, hogy nem a mérnöki szaktudásod, a fizikai törvényszerűségek vagy az anyagismeret hiányát hánytorgatom fel, hanem azt próbáltam óvatosan közölni, hogy LÖVÉSE nem lehet arról itt senkinek, hogy VALÓBAN mennyi az üzemóra közti javítás egy Szu-35nél, hogy mennyivel nő a bonyolultabb szerekezet miatt a meghibásodás esélye, hogy milyen valós képességnövekedést értek el a gép orsózó szögsebességénél, nagy magasságú agilitásában, kis magasságú kis sebességnél végzett dogfight lehetőségeiben. TALÁLGATUNK. Amíg valaki okosan felvázol egy két elméletet, még számol is, majd odabiggyesztik, hogy Ő így véli, azt szívesen olvasom, és szívesen vitázok róla. Nálam az a piros posztó, mikor jön egy MB, és a "sajátos" stílusában odakúrja, a PLEBS-nek, hogy amúgy egy nagy hülyeség a TVC, mert BIZTOSRA mondja, hogy nem költséghatékony... Most érted... De ez csak 1 példa, a sok közül. N+1 szer leírtam már, hogy nem csípem, ha valaki elfogultságból, és főleg egy oldalról tájékozódik(ehhez még amúgy joga is van), majd úgy teszi "KÖZKINCCSÉ" a tudását, hogy a vele egyet nem értő vitapartnereket megbünteti, úton útfélen, és kérdőre vonja, miközben hol burkoltan, hol kendőzetlenül hülyézi őket, hogy "MÉÉÉÉG ezt sem tudod, miért nem olvastad a HT összefoglalómat?!!!"
Aki elhiszi, hogy jelenleg a rendszerben álló utolsó verziós fegyvereknek a VALÓS képességeit Ő megszerzi a neten, meg kiszámol valós tolóerő karakterisztikát, hatótávot pl. egy AA-rakétánál, legyen az K-i, vagy akár NY-i technológia, nos, azt én nem bántom, csak annyit mondok: CIVIL. Amivel semmi probléma nincs, ha lelkes amatőr, de egy bizonyos arrogancia fokon túl, engem pl. IRRITÁL. Azt kell látni, hogy aki tényleg mondjuk valóban HT fejlesztéshez VALAHA, tehát nem a jelenlegi top, első vonalbeli fegyverrendszereknél jelen volt, az mondjuk a fórumról, pl. az az AKAGI, aki még most sem mond el sok mindent, olyan dolgokról, amit lehet 30 éve fejlesztett. MERT NEM TEHETI. Gyanúsan cifrább dolgokat is le tudna vezetni, mint néhány mérnök, mégsem dobál fel a netre HT-összefoglalókat.
Ezen kéne elgondolkozni, szerintem...