Ez most vagy egy sima Szu-27UB, vagy egy Szu-30M2-es.
A kacsaszárny elhagyása miatt gondolsz erre a két típusra ugye? Hát kívácsian várom boki válaszát.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez most vagy egy sima Szu-27UB, vagy egy Szu-30M2-es.
Nemcsak el van tolva, hanem furcsán nagynak néz ki, nem hengeres hanem inkább doboz-szerű, és a törzsorr jobb oldala a KOLSZ alatt is kissé ki van emelve, kövérebb a hengeres kontúrhoz képest, hasonlóan a Szu-35-höz!! Akkor mi is ez a csoda pontosan?!!Persze 27UB nem lehet, mert el van tolca a KOLSz.
Hadrendbe állt a Szu-35Sz .
Legújabb Szu-30MKA
Mert tudtommal a legbelső plusz pontra csak csapásmérő fegyverzet mehet- A szárazföldi Szu-30/35-nél is így van. Csak csak praktiussági okokbóé tüntetik fel úgy. A 10 db légiharc rakétának sincs semmi gyakorlati haszna véleményen szerint szóval, minek...? [fejvakarás]Egyszer már igazán felrakhatnák rá mind a 12 légiharc rakétát. Valahogy mindig kimarad pár pilon, vagy pont tizet tesznek fel, mint a Szu-27-eseknél...
Mert tudtommal a legbelső plusz pontra csak csapásmérő fegyverzet mehet- A szárazföldi Szu-30/35-nél is így van. Csak csak praktiussági okokbóé tüntetik fel úgy. A 10 db légiharc rakétának sincs semmi gyakorlati haszna véleményen szerint szóval, minek...? [fejvakarás]
Pont annyi értelme van, mint a 7xGBU-31-es F-15E-s bevetésnek. Semmi. Elméletileg lehetséges, de kb. ennyi.
Ja, ezt benéztem.És kérdem én, te mégis mit látsz a mellékelt fotókon? Egyátalán honnan vetted, hogy a belső pilonokra csak csapásmérő fegyverzet mehet? [fejvakarás, ha már úgyis van ilyen opció ]
Ja, ezt benéztem.
(A Szu-30 gépek loadoutját a belső szárnytartón csak AG fegyverztetet láttam eddig.)
A Szu-27-en is alig raknak fel a szívócsatornák közé fegyverzetet. Egy orosz a BMS4 fórumon azt mondták, hogy nem szeretek, mert a gép iránystabilitásával csinál valamit, amit a 29-es pótosa is, legalábbis ezt hallottam a 29-esről is, azon sem túl gyakran látsz pótost ott.
Ettől függetlenül áll az, hogy 10-12 db AAM-nek kb. semmi értelme. Tömeges CM / ASM ellen ARH-val nagyon elméleti lenne, csak ARH nincs a Szu-33-hoz és CAP-elni sem igen tud tanker és belső kerókészlet korlát miatt, ha fel akar szállni. A szárnyvégre meg ECM pod kell...
Néztem. A felfegyverzett gépek töredékénél van a szívócsatorna alatt AAM, a Szu-30 családnál is, mikor FAB-oznak, akkor is rohadt ritkán van ott bomba.Ezt se értem. A szívócsatornák közé igencsak gyakran raknak fel fegyverzetet az összes Szu-27 modifikációnál, még a Szu-33-asnál is. Nézz szét bátran a russinaplanes-en vagy akárhol. Nem értem, hogyan születnek ezek a képzetek.
Lásd fent. Én nem is emlékszem mikor láttam élőben CL pótossal repülő 29-est...A 29-esnél nem gyakran látsz pótost a szívócsatorna között??? Maximum, ha csukva van a szemed. A 9.12-esen például csak ott van pótos, mi több a lengyelek a komplett demórepülésüket végzik szinte kizárólag póttartállyal és semmi bajuk nincs vele.