Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tudod,csak szerényen úgy terminátorosan!Üdv mindenkinek!
Visszatértem.
megrázó élmény.
Üdv mindenkinek!
Visszatértem.
A Su-27/Su-35 Saturn AL-31/41 hajtóművei között hátra kinyúló biszbasz mit tartalmaz? RWR, MAWS vagy valami kis teljesítményű kereső radar?
A hátrafelé néző radarok ötletét igen régen elvetették, mert kb. semmire sem jók és nagyon problémás oda üzembiztosan elhelyezni.A Su-27/Su-35 Saturn AL-31/41 hajtóművei között hátra kinyúló biszbasz mit tartalmaz? RWR, MAWS vagy valami kis teljesítményű kereső radar?
Infracsapda biztosan. Hogy a Szu-27/35 RWR antennái hol vannak pontosan bevallom nem tudom.b Ezeken sem cizellálják túl.Sokmindent bár ez típusfüggő.Van ott fékernyő,RWR és infracsapda(bár az inkább a nyúlvány tövében van).
A hátrafelé néző radarok ötletét igen régen elvetették, mert kb. semmire sem jók és nagyon problémás oda üzembiztosan elhelyezni.
Infracsapda biztosan. Hogy a Szu-27/35 RWR antennái hol vannak pontosan bevallom nem tudom.b Ezeken sem cizellálják túl.
https://i.pinimg.com/originals/c5/10/f2/c510f23e251aced79d5b18d4e5b0eefe.jpgA Su-27/Su-35 Saturn AL-31/41 hajtóművei között hátra kinyúló biszbasz mit tartalmaz? RWR, MAWS vagy valami kis teljesítményű kereső radar?
117: SzRO-2 rendszer antenna (barát-ellenség azonosító rendszer)Annyira nem jó az olasz nyelvtudásom.. Le tudnád fordítani, mit jelentenek a 117.-121. tételek?
Elkezdheted végigolvasni a topikot. Ezek különböző gyárak különböző termékei. Egyik se tudná egyedül ellátni Oroszországot, és mindre szükség van.Apropó, Su-34. Csak én érzem úgy, hogy ez Su-27 széria fejlesztés egy kicsit következetlen?
Su-27: 1 üléses légifölény vadászgép (OK, ezt értem, de akkor minek kellet mellé a MiG-29?)
Su-30: 2 üléses vadászbombázó (nem tetszik, de ez szubjektív vélemény. Amúgy is minek, ha a Su-35 is képes ugyanerre)
Su-33: 1 üléses haditengerészeti/rep.hordozós vadászbombázó (OK, ezt is értem és még tetszik is)
Su-34: 2 üléses vadászbombázó (nagyon nem tetszik, ormótlan dög)
Su-35: 1 ülésesvadászbombázó (Nagyon tetszik, ezzel kellett volna kezdeni a szériát)
Ellenvélemény?
Néhány sarkalatos dolog:Apropó, Su-34. Csak én érzem úgy, hogy ez Su-27 széria fejlesztés egy kicsit következetlen?
Su-27: 1 üléses légifölény vadászgép (OK, ezt értem, de akkor minek kellet mellé a MiG-29?)
Su-30: 2 üléses vadászbombázó (nem tetszik, de ez szubjektív vélemény. Amúgy is minek, ha a Su-35 is képes ugyanerre)
Su-33: 1 üléses haditengerészeti/rep.hordozós vadászbombázó (OK, ezt is értem és még tetszik is)
Su-35: 1 ülésesvadászbombázó (Nagyon tetszik, ezzel kellett volna kezdeni a szériát)
Ellenvélemény?
HTÖ melléklete a Szuhoj család fejelsztéséről. Allesmor kommentjei egybegyúrva. A mellékletek főkönyvtárban van.Apropó, Su-34. Csak én érzem úgy, hogy ez Su-27 széria fejlesztés egy kicsit következetlen?
Ellenvélemény?
Az a sárkány csak külsőre régi. Kb. annyi köze van az Szu-27Sz-hez, mint egy F-15SA vagy SG-nek vagy az F-15X-nek az F-15A-hoz. Az aerodinamikai megoldás. A burkolat alatt teljesen más a sárkány is. A Szu-35 üresen valami laza két tonnával nehezebb, mint a Szu-27Sz volt..)
- a -35 az gyakorlatilag a régi sárkányban egy teljesen új tipus sokkal nagyobb képességekkel (korszerűbb anyagokból épített sárkányszerkezet, légitankolható, új és hatékonyabb radar, új hajtómű, csökkentett radarkeresztmetszet?), de szerintem inkább csak vadászgép; jól hangzik hogy állítólag ugyanazt tudja mint a kétülésesek, de azért ezt egyfős személyzettel megoldani "kissé" kemény lenne, nem véletlen hogy a csapásmérésre a jenkik is a kétüléses F-15E-t használják.