A Szu-35Sz, Szu-34 sem használ UB blokkokat sem Ukrajnában, sem Szíriában.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
De igen. És nem csak abban. Már Jugó szétbambázása idején a nyugatnak folyamatos műholdlefedettsége volt Jugó fölött. Többnyire egyszerre 3-5 műhold figyelt minden fűszálat minden hullámhosszon. Most se szállhat föl semmi észrevétlenül. Hacsak nem Krasuha-4, meg ilyesmik segítenek neki.Az UB blokkozód vád a szokásos szíriai felvételek és az Aviadartsz videók alapján alakulhatott ki. De az ukrán háborúval kapcsolatos orosz védelmi minisztériumos videókon a 35-ösök idáig rendre légiharc fegyverzettel, vagy H-31-esekkel voltak ellátva.
És továbbra sem bizonyított a MANPAD találat se.
Én arra is kíváncsi lennék, hogy vajon az USAF műholdak infra tartományban nem dolgoznak-e rá a területre felülről?
Csak, hogy az ukránok egy-egy erdőben elrejtett Buk-ja utánlövéssel tudjon operálni és hátulról tudjon SEAD feladatú gépet leszedni.
Ha a 35-ös eleve felhőzet felett repült, akkor hiába van MAWS, az nem fogja látni a közelgő rakéta infrajelét, pláne, ha az a felhőzetben, vagy már alatta kiég.
A Szu-35Sz, Szu-34 sem használ UB blokkokat sem Ukrajnában, sem Szíriában.
Szu-25 alkalmaz UB blokkot Ukrajnában ez tény. Ha felvétel Ukrajna felett készült akkor az gáz...
Ha most csak a terminológián rugozól...
De a videó szerint ez Sz-8 volt, ami bizony UB blokkban van...
Szerinted hol van hó? Szíriában...?Szu-25 alkalmaz UB blokkot Ukrajnában ez tény. Ha felvétel Ukrajna felett készült akkor az gáz...
Elég, ha a várható irányba 20 kmre leültetnek egy gyereket egy mobilfonnal, és telefonál, ha hallja a repülőt. Olyan tízszer hangosabb egy utasszállító repülőnél. Elég nehéz eltéveszteni. Na ez mosz húsz gyerekkel teljes lefedettség.Szerintem ez még műholdas segítség nélkül is összejöhet. Ha sokat repülnek egy terület felett egy szerencsés felkapcsolás után ki lehet lőni egy-egy gépet, ahogy az anno az F-117 -el is történt.
Nem UB blokkozni küldték föl, az utóbbi válasz a helyes megfejtés.Igen, ez alapján ismét igaza volt a fórumtársaknak és UB blokkozgatta a mezőt... LOL.
Aztán lehet mégis csak KH-31-el repült, csak most a SAM volt a gyorsabb...
Valahogy elkerülte a figyelmemet ez a videó. Egy hete még Harkov régióban volt hó. Láttam már Ukrajnába bevetésre induló Szu-34 gépeket, de csak bombákkal, mint OFAB, ODAB, OFZAB és RBU.Szerinted hol van hó? Szíriában...?
Majd 1 hetes vidi.
Szerinted miért röhög az emberek egy része azon, hogy kb. a laptoppal falba szöget verés esetén látni az oroszoktól?
Összefoglaló a légvédelmi eszközök működéséről...
Én nem vetek rájuk ezért követ, szerintem is egy nagy harcértékű, bevált típus, csak szeretném jelezni ezt a technokrata tudós olvasóknak, hogy a világ messze legtöbbet költő katonai szuperhatalma, amelynek ott van a NAVY-nek dedikáltan fejlesztett stealth F-35 saját piacos verziója, még mindig...forum.htka.hu
.
és ettől a Su-35-től tart=(ott) a világ?
Csak nekem furcsa , hogy egy ilyen gép csak leesik mint egy palacsinta és körülötte semmilyen csúszásnyom nincsen ?A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a SEAD bevetést teljesítő gépet (Szu-35S Falnker-E) Harkovtól kb. 120 km-re lőtték le. Az ukránok közleménye szerint az időben katapultáló pilótát elfogták. Az oroszok helikopteres mentőakciót szerveztek volna, de elkéstek.
További képek a lelőtt gépről:
A közelben megtalált katapultülésről...
...és az elfogott pilóta, akit már egy másik szántóföldön fogtak el:
Írták már korábban, lapos dugóhúzóval simán lehet ilyen.Csak nekem furcsa , hogy egy ilyen gép csak leesik mint egy palacsinta és körülötte semmilyen csúszásnyom nincsen ?
a gép meg jó lesz SZU-25-nek is
Azt hogy ? ? nem látod a szu-34 fülkénél a merevítőt középen ?a gép meg jó lesz SZU-25-nek is
visszanézve a videót igazad van, az IFF antennát elsőre a 25-ös bal pitot csövének néztem, a keretet meg letudtam annyival, hogy a kamera nem középen vanAzt hogy ? ? nem látod a szu-34 fülkénél a merevítőt középen ?