@mlace
https://www.portfolio.hu/global/202...-az-usa-val-az-orosz-nagykovet-szerint-602964."Hivatalosan" az Oroszok nem akarnak "konfintrációt"Hivatalos állaspontjuk szerint nem "érintkeztek" a drónnal.Véleményem szerint ugyanúgy fognak folytatódni a felderítő repülések a térségben.Az a 300-350 km nagy magasságban repülő nagy reflexiójú célpontokra érvényes.Egy raptort vagy akár egy F35-öst jóval kissebb távolságból képes detektálni.Megvannak nekik is az "eszközeik"hogy éles helyzetben megvédjék a felderítőiket.Ha meg lelőnének egy Nato felderítő drónt S400-al nemzetközi vizek felett "tökéletes"indok lenne akát az ACATM-s rakéták átadásához a Himarsokhoz hogy átadják az Ukránoknak amivel "kényelmesen"elérhetővé vállnának Krím félszigeten levő célpontok.
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
Én arra reflektáltam, hogy szerinted lehet egy olyan válaszlépés a reaper csobbanására, miszerint a NATO lelőné az orosz gépeket, ha azok megközelítenék a drónjait.
Erre írtam én válaszként, hogy attól a pillanattól kezdve, hogy ez megtörténne, a NATO gépei nem repülhetnének többet a Krím közelébe illetve a Fekete tenger jó nagy része felett sem.
Erre jössz azzal, hogy de az amcsik ezt meg azt tennének, ha az Sz-400 leszedne egy drónt vagy mást.
Én viszont pont azt magyarázom, hogy az amcsik porszívózni, felderíteni szeretnének továbbra is. Épp ezért jól felfogott érdekük, hogy ne "tiltassák" ki magukat a Fekete tengerről azzal, hogy esetlegesen orosz gépet lőnek le. Nem fogják. Lehet, hogy kapnak a drónjaik vadász kíséretet, de az is elég rizikós lenne.