Szu-27 / Szu-30 / Szu-33 / Szu-35 Flanker (Szuhoj)

Eddig 29 Szu-30 sm gépet adtak át és ebben az évben további 15 adnak át .

Boki

Kicsit átbogarazhatnád nekem a cikket mert mint ha azt írná mégis csak rendelnek további 60 szu-30sm gépet mivel 20 db megy a Krímre.
http://vpk.name/news/117966_ministerstvo_oboronyi_rossii_zakazalo_dopolnitelnuyu_partiyu_istrebitelei_su30sm_s_opcionom.html

Eddig 29 Szu-30 sm gépet adtak át és ebben az évben további 15 adnak át .

Boki

Kicsit átbogarazhatnád nekem a cikket mert mint ha azt írná mégis csak rendelnek további 60 szu-30sm gépet mivel 20 db megy a Krímre.
http://vpk.name/news/117966_ministerstvo_oboronyi_rossii_zakazalo_dopolnitelnuyu_partiyu_istrebitelei_su30sm_s_opcionom.html

60 drb gépet szeretne az orosz haditengerészet. Eddig a megrendelt darabszám 5(dec.2013) + 7(szept.2014-ehhez megy meg + 10 drb opcio)
Tehát 12 darab (1 század)a megrendelt haditengerészeti verzio, amelyek a Krímen fognak állomásozni.
A Krímen jelenleg 20 drb Szuhoj gép található, koztuk Szu-30 is.

tau%20san%20bay%20nga.jpg

19303498.jpg

http://forum.net.hr/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/16/2262.su_2D00_35-sa-svim.jpg

KAAB-1500 bomba az Su-35 alatt, kérdés, mi jelöli a célt? Célmegjelölőt nem látok, akkor is ha ez egy gyakorlat

http://forum.net.hr/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer.Discussions.Components.Files/16/2262.su_2D00_35-sa-svim.jpg

KAAB-1500 bomba az Su-35 alatt, kérdés, mi jelöli a célt? Célmegjelölőt nem látok, akkor is ha ez egy gyakorlat

Földi cél-megjelölő (a la JTAC) vagy másik gép a kötelékből.

Ez kép nem éppen mai. Allesmor kolléga linkelte asszem, amikor a különféle konfigokkal történő repteljesítményét vizsgálták.

Az már sokszor említve volt, hogy a 4+ gen orosz gépek autonóm lézeres célmegjelölési képessége a béka segge alatt van a jenki / NATO légierőkhöz képest pedig Európában sem annyira rózsás a helyzet.

Ez nem gyakorlat, hanem repülési teszt Zsukovszkijban. Ezeket a feladatokat a 01-es és a 04-es repülte, súlymakettekkel és a különféle együtt szóba jöhető konfigokkal vizgsálták a repülési képességeket, különösen a leszállás során. Ugyanis, amíg korábban az volt a gyakorlat, hogy ezeket a bombákat felhasználatlanul inkább nem hozták haza, addig újabban a gépeiknek "illik" tudni biztonságosan földet érni egy KAB bombával, akkor is ha az három, akkor is, ha az három 1500kg-os. Ezek már drágább fegyverek.

Legjobb tudomásom szerint Szu-35Sz eddig egyszer járt függesztménnyel olyan gyakorlaton, ahol éleslövészet is volt, mégpedig kettő darab UB-13-as konténerrel. Bizonyítottan lőttek már ágyúval is, de még sehol se láttam, hogy a gép indított volna irányított rakétát, akár földi, akár légi cél ellen.
Széria Szu-35-ösön az említett UB-13L konténereken kívül még semmit se láttam függesztve.

Ez kép nem éppen mai. Allesmor kolléga linkelte asszem, amikor a különféle konfigokkal történő repteljesítményét vizsgálták.

Az már sokszor említve volt, hogy a 4+ gen orosz gépek autonóm lézeres célmegjelölési képessége a béka segge alatt van a jenki / NATO légierőkhöz képest pedig Európában sem annyira rózsás a helyzet.

Esetleg van vmi összehasonlító teszted is ezen állításodról, vagy csak úgy beböffentetted ide?

"sehol se láttam, hogy a gép indított volna irányított rakétát, akár földi, akár légi cél ellen."

Azért elég szép hogy nem foglalkoznak a légi harcászattal, holott pont emiatt kaptak ki az utóbbi évtizedekben a szovjet gépek.
De ez a földi csapásmérésre is vonatkozik.
Az indiaiak és a Malájok is vettek célmegjelölőt .

http://chinesemilitaryreview.blogspot.hu/2012/11/chinese-wmd-7-daynight-targeting-pod.html

Nem egy DEMOCLES de célnak meg felel ha már nyugatról nem kapnának.

kovikopasz

"Az már sokszor említve volt, hogy a 4+ gen orosz gépek autonóm lézeres célmegjelölési képessége a béka segge alatt van a jenki / NATO légierőkhöz képest pedig Európában sem annyira rózsás a helyzet."

Ebben Molninak igaza van és ezzel én egyetértek .

Egyedül csak a szu-34 tud beéíptett célmegjelölőjével

Nem tudom, hogy mennyire jó vagy rossz, de már ezekben is volt a Wiki alapján...

Szu–17M3 (Szu–19) Fitter–H
<i>"A lézertávmérő helyett az orrba a Kljon–PSZ lézeres célmegjelölő berendezést építették, melynek látómezeje oldalra 12–12°, felfelé 6°, lefelé 30° volt. A berendezéshez, ellentétben a nyugaton használt típusokkal, nem tartozott sem képernyő, sem kis botkormány, amivel az optikát irányítani lehetett. A repülőgép irányzásával célzókészülék fix markerjelét a célra kellett vinni, elvégezni a befogást, ezután a berendezés automatikusan követte a célt. A beépített besugárzásjelzőt a korszerű SZPO–15 Berjoza–L típusra cserélték."</i>

Ezt meg a "Su-24M ('Fencer-D')"-re írják...
<i>"Work on upgrading the Su-24 was started in 1971, and included the addition of inflight refueling and expansion of attack capabilities with even more payload options. T-6M-8 prototype first flew on 29 June 1977, and the first production Su-24M flew on 20 June 1979. The aircraft was accepted into service in 1983. Su-24M has a 0.76 m (30 in) longer fuselage section forward of the cockpit, adding a retractable refueling probe, and a reshaped, shorter radome for the attack radar. It can be identified by the single nose probe in place of the three-part probe of earlier aircraft. A new PNS-24M inertial navigation system and digital computer were also added. A Kaira-24 laser designator/TV-optical quantum system (similar to the American Pave Tack) was fitted in a bulge in the port side of the lower fuselage, as well as Tekon track and search system (in pod), for compatibility with guided weapons, including 500 and 1,500kg laser-guided bombs and TV-guided bombs, and laser/TV-guided missiles Kh-25 and Kh-29L/T, anti-radar missiles Kh-58 and Kh-14 (AS-12 'Kegler') and Kh-59 (AS-13 'Kingbolt')/Kh-59M TV-target seeker guided missiles.[1] The new systems led to a reduction in internal fuel amounting to 85 l (22.4 US gal). Su-24M was manufactured in 1981–1993.[1]"</i>

http://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-24

Még mindig képes saját magának célmegjelölésre.
Had ne kelljen már ezredjére is kifejtenem.

Esetleg van vmi összehasonlító teszted is ezen állításodról, vagy csak úgy beböffentetted ide?
Böffentés? Aha... Láthatólag csak trollkodni akarsz...

Akkor nézegess AG konfigban átlagos USAF és európai NATO F-16 gépeket és számold meg, hogy mennyire gyakori a TGP. Aztán szólj, ha látsz orosz gépet TGP-vel. Ja, hogy nincs... Kismilliószor el lett mondva, hogy a Szu-24 és Szu-25 beépített lézeres célmegvilágítási képessége milyen korlátokkal bír, ezen felül a klassziks Szu-25-ön nem is TGP van, csak lézeres célmegjelölő és céltávmérő, de nincs IR kamera...

Esetleg nézd meg, hogy hány LANTIRN, Litening, Sniper és más podot gyártottak és adtak át.

Szeptember 23-án helyi ido szerint 20.42-kor gyakorlorepulés kozben lezuhant a kazah légiero Szu-27 gépe Alma-Ata térségében. A piloták sorsa ismeretlen.