Szu-27 / Szu-30 / Szu-33 / Szu-35 Flanker (Szuhoj)

<blockquote rel="molnibalage">A T-10 protók közül létezik megőrizve múzeumi példány?

Ahogy mondani szokás, google a barátod... :)

</blockquote>

Hehe, na igen... :D Amúgy, már akartam kérdezni és, ha itt nem válaszol azt is megértem, de te a GE-nek dolgozol?

A nyugati katonai korzet modernizált Szu-27SzM gépeket kapott, amelyek a Beszoveci légibázison fognak szolgálni.
SU27_uvo2-550.jpg

Egy jó hír. Múlt héten megérkeztek az RVV-SD (R-77-1) rakéták a harci ezredekhez, ahol Szu-35 gépek vannak . Tehát a 22. és 23. repulogép ezredhez.Ezenkívul a készenléti Szu-27SzM-ek is kapnak a rakétákból.

Egy jó hír. Múlt héten megérkeztek az RVV-SD (R-77-1) rakéták a harci ezredekhez, ahol Szu-35 gépek vannak . Tehát a 22. és 23. repulogép ezredhez.Ezenkívul a készenléti Szu-27SzM-ek is kapnak a rakétákból.

No akkor most már biztosra vehető, hogy nem csak villogásból tették fel Szíriában, hanem tényleg rendszeresítették. Végre.

Fiatal pilóták eloszor repultek a Szu-30SzM-en.
https://www.youtube.com/watch?v=3cov2wzJGm8

Volt már?
http://hushkit.net/2016/03/17/su-35-versus-typhoon-analysis-from-rusis-justin-bronk/

India most tervez legalább 150 litening g4 célzókonténert vásárolni a flanker gépeikhez Izraeltől.

Szerencsétlen oroszoknak még az sincs!

Aki a pontos célzás meg a LGB-k elégségessége mellett kardoskodik az feltehetné a kérdést, hogy akkor minek is kell az indusoknak?

<blockquote rel="Roni">India most tervez legalább 150 litening g4 célzókonténert vásárolni a flanker gépeikhez Izraeltől.

Ez így marhaság, mert nekik nincs. Azért vesznek, mert a Szuhoj integrálta a Liteninget is pld. a Kazah gépekhez. A Flakereken kívül, más típus is tudja majd használni, pld. a Tejas, és a Mirage-2000-hez is lehet integrálni, bár jelenleg a régebbi Damocles-t használják az indiai gépek (a Recco NG-t tudtommal nem exportálják a gallok, és az inkább felderítő konténer. Igen jelenleg csak protoik vannak célzókonténerből. De akkor sajnáljuk a britteket is, meg az olaszokat, németeket, mert szegényeknek még célzókonténerük sincs, és éppen ezért a jurofájtereikhez liteninget használnak.
Egyébként a világon két elterjedt célzókonténer van, egyik a Litening másik a Sniper sorozat, amelyekből elég sok verzió van. Az orosz s kínai célzókontérekről viszonylag keveset lehet tudni, de hagyományosan az orosz gépeken egy részén beépített lézeres célzókonténer van, az újabbakra meg szerintem a protótípusok megvannak, a sorozatgyártás késik. Ugy olvastam, hogy a Damocleshez hasonló képességűek.

És hol fogják megépíteni ezt a nagy mennyiséget? Nyitnak új üzemeket? Mert ide nem lesz elég két új gyártósort beállítani - ekkora volumenű megrendelésre biztos nem.
Honnan vesznek hozzá elég képzett szakembert?
Igaz, Ukrajnából most kvázi korlátlan számban vesznek át szakembereket.. És talán már beindult a szakképzésük is Putyin tervei szerint. De azért át is kell képezni és betanítani az új dolgozókat majd a Su-35-re meg a többire.
Tehát, mennyi időre tudják vállalni a szállítást?

Az jól hangzik, hogy több ország is szeretne, de ilyen bagatell mennyiségekről beszélünk, még Kína is bohóckodik mennyi is, egy tucat géppel kb.? Összesen nem lesz ez olyan sok legyártandó Szu-35, szerintem, ami exportra kell hogy elkészüljön, hogy ne tudnák 1-2 éven belül leszállítani őket.

No igen. Kínával kizárólag bartelben kellene üzletelniük. Kapnak tíz Su35-öt. Vagy negyvenet. Mindegy, mert persze úgyis lemásolják. De cserébe kérnek két rephordozót. Így mindenki jól jár.