Szu-27 / Szu-30 / Szu-33 / Szu-35 Flanker (Szuhoj)

Ha fent van a Szuhojokon a zavaró korábban téner a szárnyvégeken akkor hány R-73 megy fel a gépre?

Ha fent van a Szuhojokon a zavaró korábban téner a szárnyvégeken akkor hány R-73 megy fel a gépre?

Mivel Szuhojokat írtál, így igazából a Szu-27-től a 35-ig játszik minden. Ha van fenn konténer, akkor vagy egy-egy, vagy két-két R-73-as megy fel, illetve egy-egy R-73 és R-27T/ET a variáció.
Alapvetően hat darab IR rakéta megy fel a Flanker családra és ez a szám független attól, hogy hány fegyvertartós a szárny.

Ezek szerint akkor nem csak a törővégi pilonra es a mellettelévőre lehet R-73-at függeszteni.Csak azért kérdeztem mert soha nem láttam még máshol R-73-at.
Köszi.

Ezek szerint akkor nem csak a törővégi pilonra es a mellettelévőre lehet R-73-at függeszteni.Csak azért kérdeztem mert soha nem láttam még máshol R-73-at.
Köszi.

Nem, ez nem így van. Akkor mehet két-két R-73, ha fenn van a konténer, ahogy fentebb is írtam. Ha nincs konténer, akkor három-három R-73 a maxium, ahol is a harmadik páros az R-27 helyére kerül. Lásd a Balti tenger feletti Szu-34-eseket, ahol a szárny alatti nagypilonra helyére ment az R-73-as síne.

Su-34-SpAF-intercept.jpg

61a6d103-f06f-4899-9b75-c45c9b4f423c