Szu-27 / Szu-30 / Szu-33 / Szu-35 Flanker (Szuhoj)

MiG-25? És mégis melyik? Mert egy hazatérőben levő fegyvertelen RB-t hátsó légtérből ledurrantani Sidewinderrel nem akkora cucc, mint felvenni a kesztyűt egy R-60/R-40 kombóval repkedő PD-vel szemben. Bár ez utóbbit is meg lehetett úszni az F-5-össel, ha ügyesen vezették rá, mert ha a TP-23M se jelzett be, meg a radar se látta, akkor a besugárzásjelző se szólt és már meg is van a trófea. Ha és amennyiben...

• Tetszik
Reactions: fip7
Én nem olvastam,hogy az Irak-Iráni háborúban MIG-29 vadászok bevetést repültek volna Iráni gépek ellen, légiharcról meg végkép nem..
A 29-esnek csak "drónok" ellen volt légigyőzelme, és kubaiakat szállító Cessna ellen..
Ugyanakkor ez nem a géptípus hibája, minden esetben olyan ellenséggel szemben harcoltak vele, akik minőségi vagy mennyiségi és minőségi fölényben voltak velük szemben. Én mindig azt gondolom, hogy a vadászgép (harcigép) egy eleme a rendszernek. Nos ezt az elemet kivették egységes légvédelmi környezetéből, és mint legkorszerűbb elemét berakták egy még elavultabb légvédelmi rendszerbe, vagy sok esetben maga a gép, volt, a légvédelem rendszere, fegyverrendszere. (pld. Eritrea vs Etiópia

Nagy ügy! És hány győztes légiharcot vívott a szu-35?Az igaz sláger az lett volna ha oda csapnak a török f-16 gépeknek
Hány győztes légiharcot vívott modern nyugati gép mostanában megegyező generációs ellenséges géppel? Na pont annyit, mint a szuhojok. A NATO-Orosz háborún kívül a felvetésednek még az a szépséghibája, hogy egy Szu-24-est lőttek le a törökök, nem Szu-35-öst, és addig AA fegyverzettel nem is voltak felszerelve a szíriai orosz gépek, mert nem volt a terroristáknak légiereje.
Összefoglalva, totális hülyeség amit írtál, minden szava és háttérgondolata.

• Tetszik
Reactions: zsolti
Allesmor Obranna

Orosz-Iraki források szerint 4 db MIG-25-öt vesztettek az Irakiak, 2 db felderítőt és 2 db elfogót.
Saját állításuk szerint összesen 19 légi győzelmet arattak. E mellet bombázásra is használták.

• Tetszik
Reactions: zsolti
Elég vegyes volt. Az Iraki "ász" pilótára (Mohommed Rayyan) tudok forrást mondani. Ő állítólag 10 db légi győzelmet aratott, ebből 5 db volt ellenség által is igazolt. Ebből komoly gép a 3 db F-4 Phantom. + 2db az ellenség által nem igazolt F-4 Phantom. A többit nem tudom :-)
A hosszabb orosz leírásban F-4, F-5, Gulfstream III és C-130 típusok szerepelnek a repülőknél, illetve típus nélkül írnak még helikoptereket is.

Orosz-amerikai (BREO) vegyes megy a Szu- 30 - SzM és az export verziós gépekbe.
c1eQ9RY3owU.jpg

• Tetszik
Reactions: Roni
Orosz-amerikai (BREO) vegyes megy a Szu- 30 - SzM és az export verziós gépekbe.
c1eQ9RY3owU.jpg

boki

Meg veltlenul sem fikazni akarok de ez az alaplap technologia a 80 as evek szintjet kepviseli. A repgepen a hely a tomeg minden. Erre itt van e az egyoldalas igen gyengen tervezett alaplap. Valoszinuleg ez sem latott forrasztogepet hanem Tattyana pepecselt vele.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Mindenki tudja, hogy a SZU nem volt egy mikroelektronikai nagyhatalom . A lényeg, hogy a sárga mikroelektronikai alkatrészek Florida államból vannak. Méghozzá katonai elektronika mindkettő (orosz és az amerikai is) . Már nincs az a korszak, hogy játékokból meg 486SX, 486DX, DX2, DX3, DX4, Pentium számítógépekből szedték ki a chipeket haditechnikai eszközökhöz (90-es évek) Viszont hogy létezik, hogy katonai mikrolektronikát importálhatnak jenkiföldről, ha szankciók alatt vannak? ;)
:)

A szankciók... köszönik megvannak, ahogy a kétoldalú kapcsolatok is. Én személy szerint az energetika területén nem látom, hogy olyan nagyon vissza lenne fogva az üzlet.

• Tetszik
Reactions: endre
A nyomtatott áramköröket (NYÁK) általában akkor nevezzük alaplapnak, amennyiben további NYÁK-ok csatlkakozására van előlátva. Az a valami ott fönt abban a fém valamiben simán egy NYÁK. Mégpedig kétoldalas. Na most, röhögés kerülget, amikor egy olyan személy minősíti a tervezettségét és határozottan korba helyezi el, akinek ez alaplap :) És ha esetleg kézileg lett forrasztva (megjegyzem gyönyörűen) akkor az miért baj?
Hogy is mondják oroszul a heverő-harcost? Divany-ratnyik, vagy mi?

Éjszakai gyakorló repülésen utántöltéssel a Szu-30SzM az orosz távol-keleten. A gépeken jól látszik az AKU-170 , ami azt jelentheti, hogy megkezdődött az R-77-1 szállítása a Szu-35 után a szu-30SzM-hez is.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Python
Láttam már olyan felvetést ahol volt róla szó, hogy nem fognak venni.
Gondolom utánaszámoltak, illetve lehet hogy néhány programjukban csúszást okozott volna.