Szu-57 / Su-57 Felon / PAK-FA (T-50) / FGFA (Szuhoj, Oroszország)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
3 022
11 358
113
Az, hogy te nem tudod, még nem jelenti azt, hogy ne tudná senki. Az Izraeliek úgy repülték át a fél Közel-keletete, hogy a kutya sem vette őket észre beleértve az iráni légvédelmet.
Mivel is tudod ezt bizonyítani? Vagy mivel is tudod cáfolni, hogy a Felon nem tette meg ugyan ezt Ukrajnában?

Dudi!
Kezd már nagyon unalmas lenni, hogy ilyen magabiztos megállapításokat teszel bárminemű forrásmegjelölés vagy bizonyíték bemutatása nélkül.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 527
88 617
113
Mivel is tudod ezt bizonyítani? Vagy mivel is tudod cáfolni, hogy a Felon nem tette meg ugyan ezt Ukrajnában?

Dudi!
Kezd már nagyon unalmas lenni, hogy ilyen magabiztos megállapításokat teszel bárminemű forrásmegjelölés vagy bizonyíték bemutatása nélkül.
El kell olvasni a nyilvánosságra hozott dolgokat az izraeli bevetésekről (mert vannak nyilvános dolgok.

Kezd unalmas lenni, hogy lustaságból, érdektelenségből vagy bármi másból adódóan nem vagy hajlandó semminek utána nézni (és nam csak a nyugati, hanem az orosz történéseknek sem), majd rajtam kéred számon, hogy miért nem rakok a "segged" alá mindent.

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
3 022
11 358
113
El kell olvasni a nyilvánosságra hozott dolgokat az izraeli bevetésekről (mert vannak nyilvános dolgok.

Kezd unalmas lenni, hogy lustaságból, érdektelenségből vagy bármi másból adódóan nem vagy hajlandó semminek utána nézni (és nam csak a nyugati, hanem az orosz történéseknek sem), majd rajtam kéred számon, hogy miért nem rakok a "segged" alá mindent.
Nem Dudi, nem!

Ha állítasz valamit, akkor tegyél be valami forrást! Baszod, rendszeresen ezt a bohóckodást adod elő, hogy " az interneten meglehet találni"... Ez komolytalan! Tényleg azt várod, hogy én keressek forrást a te állításaidnak? Te hol élsz, ember? Hogy akarsz úgy értelmes vitát folytatni, ha semmivel sem támasztod alá az állításaidat, hanem csak beböfögsz ide dolgokat?

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 527
88 617
113
Nem Dudi, nem!

Ha állítasz valamit, akkor tegyél be valami forrást! Baszod, rendszeresen ezt a bohóckodást adod elő, hogy " az interneten meglehet találni"... Ez komolytalan! Tényleg azt várod, hogy én keressek forrást a te állításaidnak? Te hol élsz, ember? Hogy akarsz úgy értelmes vitát folytatni, ha semmivel sem támasztod alá az állításaidat, hanem csak beböfögsz ide dolgokat?
Kérdést tettem fel, amire azt válaszoltad, hogy annyit mint mindenki más. Innentől kezdve minek linkelgessek? Azt tudod amit én. Az persze más kérdés, hogy te azt hiszed, hogy ahogy te ugy senki más nem tud semmit. Ezt kéne elfeljteni. A világ nem úgy működⁿik, hogy amiről bem tudom, hogy van az nincs. De ha nagyon érdekelnek a Felon és F-35 bevetesek, akkor semmi mas dolgod nincs, csak itt a HTKA-n levő megfelelő topikok olvasása és jó lenne, ha nem csak a szamodra szimpatikus dolgokat jegyeznéd meg.

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
3 022
11 358
113
Kérdést tettem fel, amire azt válaszoltad, hogy annyit mint mindenki más. Innentől kezdve minek linkelgessek? Azt tudod amit én. Az persze más kérdés, hogy te azt hiszed, hogy ahogy te ugy senki más nem tud semmit.
Ez a baj veled, hogy valamiért azt képzeled, hogy én azt írtam, hogy nem tudok semmit az F-35 vagy a Felon bevetésekről , de ha visszaolvasol, látni fogod, hogy nem ezt írtam.
De ha nagyon érdekelnek a Felon és F-35 bevetesek, akkor semmi mas dolgod nincs, csak itt a HTKA-n levő megfelelő topikok olvasása és jó lenne, ha nem csak a szamodra szimpatikus dolgokat jegyeznéd meg.
Lehet, hogy pont azért írtam azt, hogy pont annyit tudok, mint mindenki más itt, mert olvasom a fórumot és tisztában vagyok vele, hogy milyen és mennyi bizonyíték áll rendelkezésre az egyik vagy a másik gép bevetéseiről? Hmmm Dudi? Erre nem gondoltál?

• Tetszik
Reactions: fip7

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 963
11 763
113
Messzire kerülik vele a légvédelmi, meg elég homeopátiás mennyiség van belőlük.
Pedig csinálhatnák helyette az átúhásokat a légvédelmi ütegek felett 100m-es magasságban, lehetőleg egy "Стреляете сюда!" (Ide lőjetek!) transzparenst vontatva...
Komolyan, nemzetiségtől függetlenül nem értem azokat a pilótákat, akik ahelyett, hogy berepülnének a légvédelem fölé közvetlenül, inkább elkerülik azt. A másik meg a sok f@sz fegyvertervező. 5-6000km hatótávolságú robotrepülőgépeket terveznek. Ahelyett, hogy terveznének 6 km hatótávolságút. Úgy garantáltan be kéne repülni a légvédelem fölé, de kevesebb üzemanyag kéne a robotrepülőgépbe (igaz, hogy több a hordozó gépbe, de ne firtassuk...), és úgy már neked is tetszene, meg Gretának is. Zöldebb háborút, kevesebb nagy hatótávolságú fegyvert, több bátor pilótát aki a légvédelem fölött grasszál, ahelyett, hogy messziről küzdené le a célpontot!
Irónia OFF

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 977
9 181
113
Pedig csinálhatnák helyette az átúhásokat a légvédelmi ütegek felett 100m-es magasságban, lehetőleg egy "Стреляете сюда!" (Ide lőjetek!) transzparenst vontatva...
Komolyan, nemzetiségtől függetlenül nem értem azokat a pilótákat, akik ahelyett, hogy berepülnének a légvédelem fölé közvetlenül, inkább elkerülik azt. A másik meg a sok f@sz fegyvertervező. 5-6000km hatótávolságú robotrepülőgépeket terveznek. Ahelyett, hogy terveznének 6 km hatótávolságút. Úgy garantáltan be kéne repülni a légvédelem fölé, de kevesebb üzemanyag kéne a robotrepülőgépbe (igaz, hogy több a hordozó gépbe, de ne firtassuk...), és úgy már neked is tetszene, meg Gretának is. Zöldebb háborút, kevesebb nagy hatótávolságú fegyvert, több bátor pilótát aki a légvédelem fölött grasszál, ahelyett, hogy messziről küzdené le a célpontot!
Irónia OFF
Az oroszok, ha Ukrajnát támadják a a Szu-57-tel, mindig Kína irányába teszik azt :D:D:D
Talán 2040 körül lesz a gépből valami. Talán nem Garmin civil GPS lesz benne addigra :D:D:D

• Tetszik
Reactions: G__G

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
3 022
11 358
113
És kevésbé kínos, mint amikor a kínai légi show látogatói fossá röhögték magukat a gépen :D:D:D
Ha a gép bármit elért volna, az orosz milbloggerek már rég mondták volna - de nem…

Ezek ugyan nem orosz milbloggerek, de írnak róla:

• Tetszik
Reactions: fip7

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 977
9 181
113
Ezek ugyan nem orosz milbloggerek, de írnak róla:

Ez egy félkész gép, mint a T-14 Armata.
Nem tudom, mikor fognak ezek a gépek ténylegesen elterjedni náluk.
Pénz, alkatrész, gyártási technológia megléte a kérdés…