Nem tudom hányszor kaptam ezért hideget meleget itt ÉVEK alatt, amikor azt állítottam hogy az oroszok nem az USA.
Nincs televágva minden szabadon elérhető anyaggal arról hogy épp mi hol tart náluk, s igen szpotterek ide oda, náluk működik a maszkirovka.
Ez nem egészen igaz, mert a jenkiknél is bukkannak elő projektek a semmiből néha úgy, hogy a hadrendbe állítás közelébe sem jutottak el, de utólag nyilvánosságra hozzák. Pl. a Tacit Blue-ról sem lehetett tudni semmit, aztán hoppá... Ok, az még hh-s, de akkor is. Hány olyan projekt lehet, am futott, nem sikerült, de egy szót sem szólnak róla...?
Nagyot mondani persze tudnak ők is, marketing szóró anyag, prospektus és makett is készül olyan dolgokról amiből a végén aztán sokára, vagy SOHA nem lesz valós fegyverrendszer, de azért tudnak ők olyat is, hogy elugrik hirtelen a szatyorból egy atomtorpedó, egy Kinzsal, vagy akár kiderül hogy van belső fegyvertér a Szu-57 nél.
Öööö, ki mondta, hogy nincs...? Tisztán látszik, hogy hol lesz. Az más kérdés, hogy még nyitva nem láttuk...
Aztán lelőtték a Szu-24-et, és elkezdődött az R-77 felbukkanása az orosz gépeken.
A statisztika erre azt mondja, hogy korreláció van, de az nem ok-okzati viszony. Ez totálisan véletlen is lehet. Érdekes módon a nem tudhatjuk mantra nem játszik, amikor te jelentesz ki valamit...
Kína azóta Szu-35 öt vett, F-35 pilóta dícsérte a nagy állásszögű repülésben dogfightnál lévő lehetőségeket, s kiderült azért hogy ma már nem fetétlenül Mach 0,8-9 nál megy a szupermanőverezhető gépek korában a közeli légiharc, hanem abban a tartományban ahol működhet és működik is a TVC, a Mig-29 el repülő top nyugatnémet pilóta mondta azt hogy kiváló repülőgép volt a Mig-29 a két németország egyesülése utáni időszakban, s nem egy szuperszónikus sportrepülő, áramlásrontó tényezőként aposztrofált fegyverzettel.
Ez a része a kommentednek vicces. Megint kivetíted vágyaidat és álmaidat és extrapolálsz a végtelenbe.
Az, hogy egy gép mit tud valahol az nem jelenti azt, hogy ott megy a légiharc jellemzően. Te lazán összekapcsoltad mindenféle bizonyjték nélkül és aztán jön a "összesítem azoknak aki körberöhögnek". Hallod, pont ilyen kommentek miatt...
A HT összefoglalóban ott van a fizika, hogy ez kijelentésed miért hülyeség. 250-300CAS alá menni 15k láb felett felett 1v1-et leszámítva kb. az öngyilkosság kategóriája volt már a hh-s rendszerek ellen is. Azokon ma picit túl vagyunk...
Talán, ha elolvasnád az AF és a Sivatagi Vihar beszámolókat vagy 1982-es légiharcokét is, akkor leesne végre a tantusz...
A YT-n is csak 1v1 légiharcban esik a sebesség 250CAS alá. Aa ODS-es F-16 -os Kub rakéta kerülgetésnél is nézd már meg a sebességét, hogy miért és mennyi magasságot dob a pilóta... Szerinted viccből? Pedig az csak "szutyok" Kub, max. 15G-s manőverezőképességgel...
Nem tanulsz, nem figyelsz te senkire és semmire, mantrázod a magadét...
Csak gondoltam összesíteném az elmúlt pár évet, mióta elkezdtem ide írogatni azoknak, akik körberöhögtek...
Mosolygok. Erősen... Fent van, hogy miért...