Ez most tényleg így van, ahogy AO írta.Na most vagy te érted félre AO-t vagy én.
Én úgy értettem,hogy ez a két mondat:" A Szaturn és UMPO mérnökei itt mindent egy lapra tettek fel. Ejektoros hatású Laval fúvóscső, ami TVC, kompozit borítással." A 30-asra vonatkozik ami egyértelműen a legújabb generációs hajtóművek közé tartozik és semmi köze nincs bármelyik AL hajtóműhöz.
Sokan, az orosz fórumokon is félreértésben vannak atekintetben, hogy akkor mi is az, amit látunk.
Összefoglalom:
- A Szaturn/UMPO-féle 117-es hajtómű az első fázis. Ez a Szu-35Sz-hez készült 117Sz kisszériás javított változata. A Szu-57-es prototípusai és az első pár szériapéldány kapta/kapja
- A Szaturn/UMPO-féle 30-as hajtómű a második és egyben végleges fázis, tesztelik, kész lesz amikor kész lesz, majd a normál ütemmel gyártott széria kapja meg
- A Szaljut-féle AL-31FM-2/3, vagyis az évek óta érdemi légi teszt, mi több, bárminemű megrendelés nélkül reszelgetett valódi 3D-s TVC-vel szerelt 42-es hajtómű hivatalosan sem része a PAK-FA/T-50/Szu-57 projektnek.
- Fontos! A sokak által második fázisnak vélt, ferde síkban dolgozó szögletes fúvócsöves megoldás egy amatőr fantáziarajz nyomán került be a köztudatba. Nincs ilyen terv. A 30-as hajtómű fúvócsöve az F-35-öséhez fog hasonlítani, de rendelkezik pár olyan megoldással, ami a hatvanas évek nagysebességű típusaira (SR-71, F-111, Concorde) volt egykoron jellemző. És emellett ferde síkban képes vektorálni.