A
"nem a legjobb" és a
"semmire sem jó" közé egyenlőség jelet tenni megbocsáss, de marhaság.
Ezen felül a repcsiknél nincs akkora difi, mint a példádban, mert hála istennek a légkör egyenszilárd, a talaj meg nem.
Az F-22-őt anno egyfeladatos vadásznak tervezték meg, viszont a SDB-ket tud olyat, amit semmi más sem. Elképesztő távolságra tud loftolni bombát.
Ebben tehát több, MINDENNÉL. Csak éppen AGM-88 nincs, LGB nincs, HOBS nincs (pénzügyi okok miatt).
Az F-15E is lehet, hogy vadászgépből van átmókolva, de a tech. fejlődés arra a szintre jutott, hogy egyszerűen minden fontos és kihasználható téren meghaladta az F-111F-et is. Mindenhol olvastam azt, hogy fú a hatótávolsága de hiányzik az USAF-nak. Aztán kinyitottam az FM-eket - 15-20 éve ezt nem tudtam megtenni - és azt látom, hogy a fajlagos fogyasztásuk azonos fegyverzettek kvázi azonos.
Persze lehetne azt mondani, hogy ha ma gyártanának egy F-111-et F110GE129-cel és minden mással mennyivel messzebbre repülne és a belső terében elférne 8 db SDB, csak nem erre van igény. Hanem F-35-re. Mert a túlélőképességhez az a koncepció, amit platformszinten felvázoltak nem elég már.
Meg amikor 2000 pilóta hiányzik a kisebb USAF-ból, a hh-hoz képets, akkor hova akarna bárki azt, hogy 1 db 1 fős személyzetű gép helyett akkor legyen 2 db 2-3 fővel...?