Szu-75 / Su-75 Checkmate - Új orosz könnyű vadászgép (Szuhoj)

Ha jól emlékszem, annó volt a Szuhojnak egy egyhajtóműves terve. Valamilyen kiképző/vadász valami akart lenni, de ugye a kilencvenes évek elején ebből max műanyagmakett valósúlhatott meg. A Mig irodánai is volt egyhajtóműves gépre terve, csakház az is a süllyesztőben végezte.
Kíváncsi vagyok, hogy, mi lesz ennek a sorsa?

Ha jól emlékszem, annó volt a Szuhojnak egy egyhajtóműves terve. Valamilyen kiképző/vadász valami akart lenni, de ugye a kilencvenes évek elején ebből max műanyagmakett valósúlhatott meg. A Mig irodánai is volt egyhajtóműves gépre terve, csakház az is a süllyesztőben végezte.
Kíváncsi vagyok, hogy, mi lesz ennek a sorsa?
Nyilván, ha nincs a SZU felbomlása és megvan a folyamatosság az akkori fejlesztések megvalósultak volna.

Újabb képet posztolt a Rostec...
218048492_4282956561796225_8856789792804591862_n.png

Tehát rövidesen bemutatnak az oroszok egy új 5. genes protót vagy makettet vagy valamit, ami egy hajtóműves, nagyjából F-35/J-31 méretben mozog, mindezt úgy, hogy erről eddig senkinek szinte halvány fingja sem volt.

Aha.
Tehát a lassan a 8 éve tartó szankciócunami ellenére az oroszoknak nemhogy összeomlani sem volt eddig idejük, de volt bőr a képükön egy újabb masinával előrukkolni a kalapból.

Ja értem, ez nem állami megrendelés, hanem csak a konszern saját zsebből finanszírozott játékszere!
Ja, így már egészen más!
Tehát ezeknek már állami mani sem kell ahhoz, hogy összedobjanak valami használható cuccot, amibe majd beletolják a PAK-FA fejlesztése során eddig kidolgozott technológiákat és ötleteket, majd féláron gyártják esetleg utána...

Jól rémlik, az F-22 már nem kerül többé gyártásba, kifutó széria lett, az F-35-re tettek fel mindent Nyugaton..., tehát az 5. gen jövője a kis egyhajtóműves vackoké lesz, amíg nem jön a 6. gen..., bár egyelőre az 5. gen sem bizonyított még igaziból semmit.

2021. május 26.
Friss:

Boriszov szobajaban egy makett, ami elvileg a Szuhoj uj gepe lehet:

8931595_original.jpg

8931922_original.jpg