1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

T-14 Armata

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member


  Hogy kerül ide a sztereotípia???

  Legalább 5x írták, hogy egy elhárítás után, 3-5 másodperc szünet van(az egyik igen legjobbnak tartott német gyártóé). Addig gondolom a tank kirakja a fehér zászlót, vagy a parancsnok megnyomja a "Pause" gombot.

  Te is ismered az ATGM-eket, minek kérdezel ilyet???

  Egy hamis/ál/"Fake" (divatozzunk a fiatalok kedvéért ;) ) -ATGM (nem) kicsit olcsóbb. 2 még sokkal olcsóbb. ...még egy védelmi működésnél(anti-ATGM) is olcsóbb lehet. ...főleg az utolsónál :)
  ...hány alkalmat tud egy ilyen védelmi rendszer? ...3-4-5???
   
  Pogány likes this.
 2. Bleroka

  Bleroka Active Member

  Azért az amerikaiak sem ülnek a babérjaikon.
  A link szerint az M1 harckocsi legújabb löszere M829A4, elsösorban az ERA páncélt+ APS aktiv rendszert használó harckocsik leküzdésére van felkészitve.
  Az APFSDS itt nem egy penetrator hanem egy programozható lövedék,ami a cél elött több darabra válik szét,és igy küzdi le a célt.
  Armata gyilkosként is emlegetik,és már gyártásban van.
   
  endre, wolfram and gacsat like this.
 3. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Azok a twitteres ábrák nekem nem tűnnek túl pontosnak.

  Például Leo 2:

  [​IMG]

  Merkava:

  [​IMG]

  Vagyis az ábrák alapján a Leo 2-es teknője magasabb, mint a Merkaváé.

  Ezzel szemben, hacsak a zsidók nagy része nem törpe, akkor a képek alapján a Merkava teknője a magasabb:
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Egyébként szerintem a T-14 teknője annak alapján, ahogy azokon a képeken láttam, amiken emberek álltak mellette, kb. olyan magas lehet, mint a Merkaváé.


  A T-14 55 tonna körüli. 2015-ben mondtak rá 50 tonnát, de azt valójában úgy érthették, hogy "50 tonnás osztály" (egy kis maszkirovka). Az "Armija-2019"-en már 55 tonna volt az adatlapján (egyébként páran itt már 2015-ben, amikor először láttuk, 55 tonna körülire tippeltünk, a méretei alapján).

  [​IMG]
   
  endre, Hegylakó, fishbed and 3 others like this.
 4. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

 5. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

 6. PavolR

  PavolR Well-Known Member

  Hegylakó likes this.
 7. Anti

  Anti Well-Known Member

 8. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  Bleroka and Pogány like this.
 9. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Az Armata fő baja az orosz gazdaság gyengélkedése, illetve a nagy mennyiségű meglevő T-72/T-90 elégséges jósága. Emiatt szerintem pár gárdaezredet felszerelnek vele, illetve alrendszereket modernizálgatnak, és a tanulságok alapján megpróbálnak egy "új T-72-est" csinálni, egy olcsóbb, és pár vonatkozásban modernebb, pár dologban pedig fapadosabb változatot.
   
  Bleroka, fip7 and ogretankHU like this.
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az,hogy 20 évente harckocsit cserélsz régen teljesen normális volt...Persze nem lesz belőle semmi de semmi extra nem lenne benne.
   
  ghostrider, fip7 and ogretankHU like this.
 11. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  ,
  ,
  Régen, az 50-60-as években az volt, de nem ma.
  A hir pedig azt irja, az "ÖSSZES ARMATÁT". Szóval nincs upgrade, nincsenek M változatok, nem marad meg másodvonalban, mint ahogy még ma is rengeteg T-64 és T-72 (hány évesek is??) csörög csattog mindenfelé, hanem az ÖSSZES Armatát, és "2040-re", amit úgy is lehet érteni, hogy akár már sokkal hamarabb is elkezdik a cserét, és 2040-re küldik bontóba az utolsót.
  Azért ha ez normális, megszokott szerinted..... :)
   
 12. speziale

  speziale Well-Known Member

  Egyébként nem tudom miből gondoljátok, hogy az Armata jó lenne a 130 pláne a 140 mm-es löveg ellen...lesz 55 tonna...ez 12-vel kevesebb, mint az Leo2A7..persze tudom jóval kisebb a torony, de...azt ne felejtsük el, hogy a 125 mm ágyú és az automata töltő alapból pár tonnával nehezebb, mint a leo2 RH ágyúja, valamint azt se, hogy az armata teste jóval nagyobb, mint a Leo-é., vagyis azonos páncélvastagság mellett is nehezebb..vagyis nehezen látom be azt, hogy a teste jobban lehetne páncélozva, mint egy Leo2 A7-é
   
 13. Ruby de Puteaux

  Ruby de Puteaux Well-Known Member

  A kezelőszemélyzet körüli páncélkapszula van a legjobban védve, a többi része valószínűleg jóval gyengébb.
  Teljesen értelmetlen lenne ha a mai illetve a középtávon várható lövegek ellen nem lenne elég ez a védelem, akkor nem kéne egy teljesen új koncepciójú harckocsi, csak a meglévőket kéne foltozgatni.
   
 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  A 90-es évekig ez volt.Nem véletlen az a neve az orosz harckocsiknak ami.
   
  endre, fip7 and ghostrider like this.
 15. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az meg nyilvánvaló marhasag,hogy lecserélik az összeset.Még az orosz vm sem tudja mennyi lesz nekik...
   
  endre likes this.
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  A teknő torony előtti részén kívül valószínűleg csak annyi páncélzat van ami ellenáll a nagykaliberű gépágúknak+ERA.Ez kb azt jelenti,hogy még 100mm acél sincs(az is max a tornyon).

  Egyébként a kisméretű páncélozatlan toronnyal spórolsz minimum 15 tonnán.
   
  endre likes this.
 17. speziale

  speziale Well-Known Member

  igen spórolsz 15 tonnát. ebből vedd le a nagyobb méretű ágyú+töltőgép súlyát...marad kb. 12-13 tonna...mennyivel nehezebb a leo2a7? kb. 12 tonna...és a teste meg jóval kisebb, mint a T14-é. A T14 alap acélteknője is valszeg tonnákkal nehezebb már csak a mérete miatt, mint a leo-é. Egyébként nézd meg a Lynx-et...az 45-50 tonna és all-around-ban 30mm ellen véd...és annak a Lance2 tornya egészen bizonyosan könnyebb, mint az Armatáé...
   
  endre likes this.
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  Minimum 15 tonnát.A T-14 teknője jóval kisebb mint a Lynx teste.Nézd meg mekkora egy Puma a Leopard 2-höz képest.Marha nagyok a modetn IFV-k.
   
  endre likes this.
 19. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ha megnézed a Lynx-et akkor azt látod,hogy kb ugyan olyan széles és magas de ez becsapós mert a Lynx torna alacsony a teknő meg magas míg a T-14-nél ez fordítva van.Ez azért lényeges mert a Lynx teknőjének a teljes oldala teljes hosszúságban ellenáll a 30-as gépágyúnak a T-14-nek meg max a motortérig terjed ez a védelem.A motortér ugyanúgy mint minden harckocsinál gyakorlatilag védtelen,emiatt nem számít,hogy hosszabb a T-14, hisz a teknő hosszának harmada gyakorlatilag védtelen még ERA sincs.Tehát a T-14 majd 9 méter hosszú teknőjének a harmadán nincs páncélzat csak annyi acél amennyi a szerkezet merevségéhez kell,ezzel szemben a Lynx teljes hosszában(7,7) páncélozott úgy,hogy jóval magasabb a teknő.
   
  Ocses likes this.
 20. boki

  boki Well-Known Member

Ezen oldal megosztása