1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

T-14 Armata

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. aquarell

  aquarell Well-Known Member

   
 2. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Méret összehasonlítás.
   
 3. boki

  boki Well-Known Member

  T-72B3, T-80BVM, T-90M, T-14 és T-15
  [​IMG]
   
 4. Roni

  Roni Well-Known Member

  [​IMG]
   
  endre and Ocses like this.
 5. boki

  boki Well-Known Member

  Teljesen autonóm célmegjelölési és tüzelési rendszer, intelligens védelem a lövedékek ellen és ideális motor - a tervezők tökéletesítették az Armata platformon lévő T-14 harckocsit. Az Uralvagonzavod konszern elmondta, hogy a legújabb technikát teljes mértékben áttanulmányozták, és minden hiányosságot megszüntettek. Arról, hogy milyen nehézségekkel szembesültek a fejlesztők - a RIA Novosti anyagában.

  Alcímek:
  -Az Armata gyermekbetegségei,
  -elektronika és a lőszerek

  https://ria.ru/20200701/1573690648.html
   
  fishbed and ogretankHU like this.
 6. Kulso_54

  Kulso_54 Well-Known Member

 7. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  A szerbiai székhelyű Glas javnosti online újsággal készített interjúban Dmitrij Sugajev, az Orosz Katonai-Műszaki Együttműködési Szolgálat vezetője kijelentette, hogy Oroszország újonnan kifejlesztett T-14 "Armata" harckocsiját bemutatták a potenciális exportőröknek
  Az orosz ipari és kereskedelmi miniszter, Denis Manturov 2020 áprilisában kijelentette, hogy Oroszország 2021-ben megkezdi a külföldi ügyfelekkel való együttműködést a T-14 Armata hackocsi exportjával kapcsolatban, és e tekintetben különböző országokból már jó pár jelezte érdeklődését a típus iránt.
   
 8. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  “But some questions nevertheless arose. In particular, with the engine. It developed the required power, but its resource did not meet the requirements"
  Most akkor mi van??
   
 9. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Lehet az export verzió beéri kevesebb lóerovel, kap egy 1300 ló koruli, tovább fejlesztett T-90 mocit, de csak találgatok.
  Megjegyzem, az EU - piacra szánt gépeikben is nyugati motorok vannak, biztos lenne import motor is, ha annyira kellene, legalább amíg tökéletesítik a sajátjukat, de nem kapkodnak vele.
  Lehet nagyot akartak fingani, azt sógorosról jött, elkészult a platform, az X motorhoz, de közben kiderült, hogy az X motor nem jó Otlet, így most újra kell gondolni a fél alvázat, vagy reszelgetni kell az X motort.
  Nem hinném, hogy az akaraton kívul bármi más hiányzik hozzá, csak nem prioritás most a dolog, ha az lenne, lenne hozzá pénz, meg minden is rendelve.
   
 10. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Nem olyan egyszerű az a motorfejlesztés. A világ pénze is kevés elég tudás nélkül.
  Nekem inkább az jött le, hogy az X motort visszaveszik 1800ról 1200 lóerőre.
  Ez eddig rendben is lenne, ha eddig is nem 1200 lóerőről lett volna szó.
  Azt írják, lessz békeidős, és harci üzemmód. A békeidős 1200 LE, a harci 1800. Minthogy az egész hajtáslánc full elektronik, ez csak egy kapcsoló.
   
  svajcibeka likes this.
 11. Galthran

  Galthran Well-Known Member

 12. boki

  boki Well-Known Member

  Bleroka, fishbed, fip7 and 3 others like this.
 13. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  fishbed, fip7, papajoe and 1 other person like this.
 14. papajoe

  papajoe Well-Known Member

 15. boki

  boki Well-Known Member

 16. dudi

  dudi Well-Known Member

 17. boki

  boki Well-Known Member

  Minden bizonnyal, hiszen Manturov is azt nyiltkozta, hogy sikerült megoldaniuk a hajtómü és a hőkmera körüli problémákat.
   
  fip7, fishbed and ogretankHU like this.
 18. boki

  boki Well-Known Member

 19. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member

  ...valóban alig nagyobb, minden irányba ! ! ! (...meglesz az a Leo súly a végén!)

  ...egy negyedik dimenzió is komoly korlát: pénz ! ! !

  Most viszonylag józanon csinálják, de Putyin nem fiatalodik(csak hogy összefüggésében nézzük a dolgot).

  A passzív páncélzatot -amiben pont jók voltak-, aktívval próbálják a toronynál kiváltani, ami döntően elektronika. Hmmmm...
  ...a vicces "orosz mikro-elektronika", ami -komolyra fordítva- évtizedes elmaradásokat szedett össze a rendszerváltásuk óta.

  Megjegyzem -szerintem, és hasonló érdeklődésű barátaim szerint is- a tovább "hízlalt" Leo(vagy utódja) is zsákutca lesz.
  A drón tankok feláldozhatóak lesznek("már a sarkon fordulnak be" :) ).
  Kb. személyautó méretben, 2-4 ilyen drón ATGM-el, tized-áron túlterhel egy T-14-t, de egy hasonló nyugatit is 5-6 db. ..."asszem" ismerős a túlterheléses recept valahonnan.


  Egy Nagy-macskához/T-14-hez képest (árban)"fillérek", 30 métertól (RPG-szerű: 1-2, ) 3-4 km-ig (ATGM), vagy akár Brimstone(vagy mi az angol...) kategória 10-20+ km).
   
 20. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ezek aztan érvek.Van egy halom sztereotípia meg egy halom butaság is.Drón tant ATGM-el?Az ATGM-el már a mostani aktív vedelmi rendszereket is nehéz túlterhelni.Kiszámoltátok,hogy egy ATGM mennyi idő alatt tesz meg 2000 métert és ugyanezt a távot mennyi idő alatt teszi meg egy APFSDS?Lehet,hogy nem ártana mégmielőtt nagyon elborul a gondolkodásotok az ATGM irányba.Nem véletlen lett kudarc a Sheridan aminek csak ATGM-je volt és nem véletlen a harckocsiágyú+hagyományos lőszer lomnináció az egyeduralkodó a páncéltörésben nem pedig az ATGM..
   
  endre and fip7 like this.

Ezen oldal megosztása