T-14 Armata

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

M

molnibalage

Guest
"Szíriában bevetették az orosz szupertankot, a T–14 Armatát, amely jól vizsgázott."

Nem vizsgázott semmit ugyan is nem lőttek rá se új tow változattal sem javelinnel sem spike rakétával, és nem harcolt más tankok ellen sem !

"szintén kipróbált a szíriai frontokon, a hipermodern Szu–57-es vadászgép"

Mi ellen? Az épületben megbújó szakállasok ellen engedett pár kh-59mk2 jó nagy távolságból.Milyen ellenséges légvédelembe kellett berepülnie ? Milyen vadászokkal szemben ?
Lehetek szemét?
Melyik nyugati gép ment neki legalább félkomoly légvédelemnek 1999 óta? Egyik sem... Az IDF ennek-annak, de az sem masszívnak.
Melyik nyugati hk. ment neki komolyan bárminek valaha?

Persze ettől még a hír tényleg muris.

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 667
18 912
113
Pl berepülni a török légtérbe észrevétlenül és talán jó reklám lett volna belőle .
Berepülni egy NATO tag légterébe, ami ráadásul jelenleg baráti államnak minősül? Hát ok, érdekes elvárásaid vannak. Másrészt az izraeli F-35 szíriai kalandjain kívül mikor hatolt be stealth gép idegen ország légterébe bevallottan? Állítólag Iránban jártak, de ez sincs megerősítve.
Nem harcra gondoltam hanem ellenség közelébe lopakodni pl f-16-sok közelébe.
Tudunk róla bármit is, hogy izraeli F-16-osok milyen távolságból detektálták az 57-est?
Izrael az f-35-tel szíriai légtérben bukm2 sz-300 ,sz-400 ? élesben! ;)
Lőttek rá az oroszok? Az éles lett volna...
Ez nem támadás , mert molni is leírta érvként hogy ha nem volt légvédelem akkor nem volt kihívás ott lenni ;)
Annyiból volt nagyobb kihívás, mint a Szu-35-nek, vagy -34-nek, hogy egy prototípust vittek ki. Szerintem az oroszok nem írták, hogy kihívás lett volna.

• Tetszik
Reactions: fip7 and Rotten878

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 249
5 293
113
Lehetek szemét?
Melyik nyugati gép ment neki legalább félkomoly légvédelemnek 1999 óta? Egyik sem... Az IDF ennek-annak, de az sem masszívnak.
Melyik nyugati hk. ment neki komolyan bárminek valaha?

Persze ettől még a hír tényleg muris.
Második Öböl-háború. 2003.

Rotten878

Active Member
2018. november 21.
211
183
43
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

11:56-tól érdekes számomra; iszonyat nagy a torony forgatási sebessége!
Személyzet nélkül a toronyban nyilván jobban lehetséges, de ez nekem eddig újdonság volt. (saját tájékozatlansági probléma)

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 042
85 799
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

11:56-tól érdekes számomra; iszonyat nagy a torony forgatási sebessége!
Személyzet nélkül a toronyban nyilván jobban lehetséges, de ez nekem eddig újdonság volt. (saját tájékozatlansági probléma)
Inkább a kistömegű torony a kulcs.

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 042
85 799
113
Mondtam én valami mást?
"Személyzet nélkül a toronyban nyilván jobban lehetséges"

Nem feltetlen kell könnyűnek lennie a szemelyzetnélkülinek,azt is agyon lehet páncélozni.
De ha így értetted akkor ivwn valószínűleg az az oka.No meg még az is benne lehet,hogy zgyan ez a rendszer forgatja majd a 152-es ágyút meg a lőszert amihez azért kell majd a kraft.

• Tetszik
Reactions: Rotten878

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 384
58 435
113
Nem feltetlen kell könnyűnek lennie a szemelyzetnélkülinek,azt is agyon lehet páncélozni.
De ha így értetted akkor ivwn valószínűleg az az oka.No meg még az is benne lehet,hogy zgyan ez a rendszer forgatja majd a 152-es ágyút meg a lőszert amihez azért kell majd a kraft.

Villanymotorok,vagy hidromotorok mozgatják a tornyot,löveget?

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 384
58 435
113
Nem az ember miatt nehéz az emberes torony hanem a méretei miatt.

Szinte 100%,hogy villany de nem nyilvános az,hogy mi van a toronyvan.

Mármint az ember(méretei) miatt nagyobb torony kell,ezért nehezebb az emberes torony,úgy érted?
Koránt sem biztos,hogy ez fogja forgatni a 152-est is,simán lehet ennyivel gyorsabb a 152-es is majd,mint az eddigi torony mozgatás,a 152-esre majd uppgédelik a mozgató rendszereket.
A hidraulikus rendszer nekem megbízhatóbbnak tűnik,viszont nagyobb hely,tömeg igénye,kell hozzá szivattyú,vezérlőtömb,ha combos rendszert akarsz 160 bar felett,akkor kell hozzá szervo rendszer is,vagyis egy szervo szivattyú annak a vezérlő tömbjével,csöveivel is,ugye kell tarttály,csövek,ha ezt elektronikával akarod vezérelni akkor kell hozzá pár fokozat mentesen állító elektromágnes szelep,de egy ilyen rendszer nem tréfa erővel bír,szir-szar bozótos,vagy közepes fák,kerítés,tyúkól,bánatos f@sz sem akadály ha körbe akarod fordítani a tornyot,max a csövet görbíted el. :D
Persze mailatt ezt leírtam,már tudom,hogy nyilván elektromos a rendszer,ennyi cucc nem fér el plusszban egy tankon sem,a villamos rendszer sokkal egyszerűbb,könnyebb,helytakarékosabb,mondjuk kevésbé üzembiztos is,bár,az elektromossal akár álló motorral is tudsz tornyot mozgatni,lőni,amíg van szikra a rendszerben.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 042
85 799
113
Mármint az ember(méretei) miatt nagyobb torony kell,ezért nehezebb az emberes torony,úgy érted?
Koránt sem biztos,hogy ez fogja forgatni a 152-est is,simán lehet ennyivel gyorsabb a 152-es is majd,mint az eddigi torony mozgatás,a 152-esre majd uppgédelik a mozgató rendszereket.
A hidraulikus rendszer nekem megbízhatóbbnak tűnik,viszont nagyobb hely,tömeg igénye,kell hozzá szivattyú,vezérlőtömb,ha combos rendszert akarsz 160 bar felett,akkor kell hozzá szervo rendszer is,vagyis egy szervo szivattyú annak a vezérlő tömbjével,csöveivel is,ugye kell tarttály,csövek,ha ezt elektronikával akarod vezérelni akkor kell hozzá pár fokozat mentesen állító elektromágnes szelep,de egy ilyen rendszer nem tréfa erővel bír,szir-szar bozótos,vagy közepes fák,kerítés,tyúkól,bánatos f@sz sem akadály ha körbe akarod fordítani a tornyot,max a csövet görbíted el. :D
Persze mailatt ezt leírtam,már tudom,hogy nyilván elektromos a rendszer,ennyi cucc nem fér el plusszban egy tankon sem,a villamos rendszer sokkal egyszerűbb,könnyebb,helytakarékosabb,mondjuk kevésbé üzembiztos is,bár,az elektromossal akár álló motorral is tudsz tornyot mozgatni,lőni,amíg van szikra a rendszerben.

Meg is válaszoltad a lényeget!Akár álló motorral is tudod használni,bár ma már van a harckocsikban APU.Igen az emberes torony azért nehéz mert kell benne a hely az embernek ami növeli a méretet és ha már ott van az a szerencsetlen akkor illik megvédeni is páncéllal.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
EbIkAMGX0AIJxO5

EbIkAMEWkAAYfiE

EbIkAMEXsAUBNtk