Tank biatlon (Oroszország)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 347
10 736
113
Most őszintén; melyik típushoz kellett volna raknom?

A forrásért elnézést.

http://index.hu/kulfold/2013/08/10/tank-biatlont_szervez_oroszorszag/
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
ez totális szakmai mélypont az indexnél. egyszerűen nem világos, hogy miről van szó. (talán később javítják)
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
- volt egy tesztverseny
- lesz egy orosz házi verseny
- aztán lesz egy nemzetközi örmény, fehérorosz, kazah és orosz indulókkal (itt nagyjából a T-72 a legjobb közös nevező, kézenfekvő, hogy mindenki ezzel indul)
- Sojgu szólt Chuck Hagelnek, hogy világverseny formájában is megrendezhetnék, az amerikai mondta, hogy jönnek (és nyilván T-90, Abrams, Leopárd, Leclerc lesz a mezőny)
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 823
2 542
113
de az akkor is csak parasztvakítás szerintem, mert pl ha összfegyvernemi versenyt tartanának, helikkel, tüzérséggel gyalogsággal akkor lenne értelme, mert it megint csak az derül ki, hogy melyik hk túrja jobban a sarat, de egy háborúban nem biztos, hogy csak ez számít! mit gondolnak az oroszok, hogy jól belealázzák a sárba többi tankot?? nem hiszem, hogy be jön nekik!
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
szerintem nem akkora hülyeség, eredendően katonai ihletésű sportokat ültetnek át tankokra. bár az igazi az lenne, ha triatlonként játszanák a dolgot: miután végiglőtték a pályát időre, a végén kapnának egy RPG-t oldalról :)
tuti, hogy marketing igyekezet van a háttérben, ennek ellenére szívesen helyet foglalnék a nézőtéren, és talán nem vagyok ezzel egyedül.
 
D

danielblack

Guest
Ha minden gyár átalakítana távirányíthatóra mondjuk 10-10 harckocsit, és összecsapnának a gyártók egymás ellen egy lőtéren, akkor azt mondom, hogy érdekes verseny...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 196
113
Ma tartották az 1. nemzetkozi tank-biatlont Alabino-ban, melyen oroszok , ormények, fehéroroszok és kazakok vettek részt. A versenyt a várakozásnak megfeleloen az orosz csapat nyerte (nyugati katonai korzet)... A versenyt 42 kulfoldi katonai atasé is megtekintette. A video végén nyilatkozik az amerikai és a német kat. atasé.
http://tvzvezda.ru/news/forces/content/201308171354-eq6x.htm
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
A riporternek leközelebb ne RedBullból főzzék a kávét és kokain helyett jó lesz a cukor is bele ízesítőnek :)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 196
113
Nem is jártak rosszul a verseny gyoztesei. Az elso helyzett csapat Niva-hoz vette át a kulcsokat a 2. és 3. helyzett csapatok Ladákat kaptak.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 196
113
Egy hosszabb video az eseményrol. Lada Niva és Kalina átadása.is benne.
http://tvzvezda.ru/news/forces/content/201308171354-eq6x.htm
 

sidewinder1

Member
2012. március 13.
217
3
18
Harckocsi biatlon. Az első adás a Rosszija tv műsoráról. A műsorvezető kicsit túl sokat beszél,de hát sportriporter,méghozzá elég híres. Minden csapat T-72B-vel versenyez,ezek a jó megkülönböztethetőség érdekében különböző színekre festették. A versenyen egy komoly akadályokkal teletűzdelt 5100 méteres pályán kell végigmenniük,az akadálypálya teljesítése közben több helyen meg kell álljanak lőni. Harckocsi ágyúval,és NSZVT géppuskával. Az NSZVT-nél maximum 20 lőszert hevederezhetnek egy lőállásban,és úgy kell eltalálják a 900 méterre lévő célt. Az ágyúval különböző távolságra levő célpontokra kell lőniük.Az ágyúhoz lőszert nem vihetnek magukkal,csak a lőállásnál vételezhetnek. Ha nem találják el a célt,akkor 90 másodperc időbüntetés,vagy büntetőkör vár rájuk. A büntetőkör csak 500 méter,de lehet rajta bőven időt veszíteni. Piros tank:központi katonai körzet,zöld tank:keleti katonai körzet,sárga tank déli katonai körzet,világoskék tank:nyugati katonai körzet.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Az normális, hogy az ágyúval tüzeléskor a tank belseje megtelik füsttel? És az, hogy vizen átgázoláskor megtelnek felülről vízzel?
Nem tudom, hogy menyire bonyolult a célzás, de a fiuk elég szarul lőttek az ágyúval és a géppuskával is. Figyelembe véve, hogy ez egy verseny és éles helyzetben még stresszesebb lenne a dolog, eddig sokukat kilőtték volna. Azt hiszem T72-es biatlont jelenleg a szíriai csapat nyerné, csak ők most élesben nyomják otthon, emiatt nincs idejük.
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
Jó látni "élesben" ezeket a gépeket. Valahogy meg van az egésznek az az oroszos bája :)

@joker

A füstöt nem tudom, de a víz szerintem betudható annak, hogy a gyors ki- és beszállás miatt egyszerűen nem zárták megfelelően a nyílásokat.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 351
77 022
113
joker

Meg kéne nézni,hogy pl egy M1A1 vagy egy Leopard 2A2 mit tud és abból lehetne értelmes következtetéseket levonni.
A géppuskás kifogásodat nem értem.Ekkor a távolságra úgy lő az ember,hogy rávezeti a tüzet a célra nem pedig célozgat fél órán keresztül(igazából ilyet nem is tanítanak nehéz géppuskánál).
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Igen a víz lehet ha amiatt van, de a füstprobléma az ágyúnál jelenthet valami hibát. Valaki aki már lőtt ilyennel elmondhatná, hogy mi a helyzet.

dudi
A nemzetközinek tervezett biatlonon majd meglátjuk mi a helyzet, igaz ott valószínűleg a legújabb gépek jelennek majd meg. A géppuskás lövészetbe azért kötöttem bele, mert ha egy ilyen versenyen ezt kérték tőlük, akkor valami értelme csak kell legyen a dolognak. És látszólag elég nehezen ment nekik.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 196
113
joker
Idén is volt nemzetkozi biatlon , orosz, fehérorosz, kazah és ormény részvétellel....Megtalálod a T-72 topicban.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Nem arra a nemzetközire gondoltam, hanem amire az oroszok meghívták az amerikaiakat, németeket, franciákat stb, hogy lássa a nép a T90/99-es vs. Leo2A6 vs Leclerc vs M1A2 vetélkedőt.
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 895
4 405
113
Üdv,

A pontos okát nem tudom, de nem dívik a füstelszívókat használni, csak háborús helyzetben. Még önjáróknál sem láttam bekapcsolva soha egy lövészet alatt sem.
Talán az elégett lőpor mámorító illata miatt . :D

A vizes dologban GrGLy-nél a pont, hermetikusan lezárni több mozdulat, egy ilyen versenyen idővesztéssel jár és kisebb pocsolyáknál nem is szükséges.

A gpu-s célleküzdésnél valóban úgy kell rávezetni a célra, még a legmodernebb hk-nál is, mert ekkora távolságnál a legpontosabb tűzvezető műszer sem tud pontos ballisztikai értékeket számolni, főleg géppuskalőszerekhez, ami igencsak tömegtermék eltérő fizikai tulajdonságokkal (lőportöltet, magsúly...). Valamint a gpu-ból leadott sorozatok szolgálnak a lövegcső célra történő helyesbítéséhez/beszabályozásához és nem biztos, hogy a cél leküzdése volt a feladata elsősorban. A módszer nem változott az elmúlt evtizedekben, a nyugati modern hk-nál sem.