T-15 "Armata" BMP (Objekt 149)

Mondjuk a grafikából nekem inkább egy orrmotorossá tett T-72 -es alvázra épülő BMP -nek tűnik. Már csak a futógörgők miatt mondom.

0_1129d4_ebea5121_orig.jpg

0_1129c7_945fe21e_orig.jpg

0_1129db_afcaa0f5_orig.jpg

0_1129c8_8d9dce2e_orig.jpg

0_1129c9_2356a50e_orig.jpg

0_1129cd_cdd3146a_orig.jpg

0_1129ce_73c82fa2_orig.jpg

0_1129cf_4e68ced7_orig.jpg

0_1129d0_d15fa545_orig.jpg

0_1129d1_c32cba41_orig.jpg

0_1129d2_46c2e7ab_orig.jpg

0_1129de_a717740b_orig.jpg

http://otvaga2004.ru/bronya-pehoty/advanced-ifv/bmp-t15-armata/

Az ott motor stimmel, de ez bizony Armata alváz.

De valaki legyen szíves foglalja nekem össze, hogy miért kell Kurganyec-25 és a Armata T-15 BMP? Hisz hasonló gyalogsági harcjármű mindkettő, azonos platformon, bár a BMP nagyobbnak tűnik és úszóképesnek.

De valaki legyen szíves foglalja nekem össze, hogy miért kell Kurganyec-25 és a Armata T-15 BMP? Hisz hasonló gyalogsági harcjármű mindkettő, azonos platformon, bár a BMP nagyobbnak tűnik és úszóképesnek.

A Kurganyec-25 könnyebb, 25 tonnás, vagyis egyenesági BMP leszármazott, a T-15 egy "nehéz lövészpáncélos", igazi szovjet/orosz megfelelője, elődje nincs, a német Marder/Puma áll hozzá talán a legközelebb, vagyis együtt tud mozogni az MBT-kkel, és hozzájuk hasonló védelemmel is rendelkezik.

Az elején az az ék alakú valami olyan mint egy behajtott hullámtörő. Ez eléggé elgondolkodtat.

Cifu köszi! :)

Akkor a muszkák nagy dolgokat léptek meg magukhoz képest ezzel az Armata platformmal. :)

Ez 25 éves projekt a szentpétervári "Specmas" tervezoiroda munkája. Szerintem hasonlít az Armata BMP-re-legalábbis ebbol indultak ki.
Koszonjuk Michail Szergejevicsnek , hogy sok más haditechnikai eszkoz mellett ebbol sem lett semmi 1990-ben.
%D0%B1%D0%BC%D0%BF-2.jpg

Erre a feladatra miért nem alakítják át a meglévő T-72 és T-80 harckocsikat? Abból több ezer van elvileg leállítva nekik. Sokkal olcsóbb megoldás lenne.

Erre a feladatra miért nem alakítják át a meglévő T-72 és T-80 harckocsikat? Abból több ezer van elvileg leállítva nekik. Sokkal olcsóbb megoldás lenne.

Nagyon macerás, ugyanis azok a teknők túl laposak, és a kialakitásuk nem kedvez ilyen szintű átalakításnak. Majdnem olyan lenne, mintha a nulláról építenének egy új IFV-t / heavy APC-t. Nem véletlen, hogy az Izraeliek is csak a T-54/-55 esetében gondolkoztak ilyesmiben (Achrazit).

Arra tippelek, hogy ez egy új expedíciós jármű a tengerészgyalogosoknak, semmint egy nehéz IFV.

Akkor miért a nehéz Armata alvázra építették? A képen látható ZBD-05 mindössze 26 tonna...

Mert nem az Armata alvázára épűlt és ezt szabad szemmel is meg lehet állapítani. Az Armata fő meghajtó egységeit használja, mint motor, erőátvitel, lánctalp, futógörgők stb. viszont a páncéltest radikálisan különbözik az Armata alvázától.
Elöl a motor, nem hátúl, kezelőszemélyzet elrendezése stb. így pedíg nem tudhatjuk, hogy amit látunk valójában hány tonnás.
Viszont ha expedíciós harcjárműről beszélünk akkor van értelme, mivel a ZBD-5 is teljes értékű harckocsimotort kapott. A tengeren történő viszonylag gyors úszáshoz kell a harckocsimotor.
A nehéz IFV-ben nem látok túl sok fantáziát.

Nem kell. Szerintem is felesleges. Már irányba találgatok:)

Háát szerintem az nem hullámtörő, hanem plusz páncéllapok. A mögötte levő üres tér és a jármű tényleges orra ami eltérő formájú szintén a védelmet növeli.